Ухвала
від 22.12.2008 по справі 20/39б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/39б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

Іменем України

          

22.12.08                                                                                 Справа № 20/39б.

За заявою

кредитора     -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області

до боржника  -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”,                

            с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області

про банкрутство

      суддя Т.С. Кірпа,

представники:          

ліквідатор Мурашкін В.В.,  обставини справи: банкрутство, ліквідаційна процедура, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута,

в с т а н о в и в:

          За заявою кредитора, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агрос”, м. Антрацит Луганської області, 12.05.08. господарським судом Луганської області порушено провадження у справі про банкрутство боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, у зв'язку з неспроможністю останнього сплатити борг перед кредитором у розмірі 286 290 грн. 29 коп., у тому числі 283 338 грн. 91 коп. боргу, 2833 грн. 38 коп. державного мита, 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, у встановлений чинним законодавством України строк.          

З урахуванням вище викладеного, відповідно до ст. ст. 1, 2, 4, п.1 ст.11, п.1, 2 ст. 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарським судом введено процедуру розпорядження майном боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774, строком на шість місяців, тобто до 09.12.08., та з метою забезпечення грошових вимог кредиторів призначає на цей же термін розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Мурашкіна Вячеслава Вячеславовича (ліцензія АВ №307383 від 04.04.07., мешкає за адресою: м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28),  на якого покладено повноваження та обов'язки, передбачені ст.ст. 1, 3-1, 13, 14, 15, 16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

01.09.08. судом затверджено реєстр грошових вимог кредиторів до боржника.

Постановою господарського суду від 23.10.08. №20/39б визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774 та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мурашкіна Вячеслава Вячеславовича (ліцензія АВ №307383 від 04.04.07., мешкає за адресою: м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28), якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог ст.ст. 22-34 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та подати до суду звіт про роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

На виконання вимог суду та Закону ліквідатором подано звіт ліквідатора, ліквідаційний  баланс банкрута та інші документи.

Відповідно до довідок Бюро технічної інвентаризації Антрацитівської міської ради Луганської області від 29.08.08. №294, ВДАІ з обслуговування Антрацитівського району при УДАІ УМВС України в Луганській області  №б/н від 30.08.08., Відділу земельних ресурсів у Антрацитівському районі Луганської області від 28.08.08. №0108/1381 та Інспекції держтехнагляду Антрацитівської районної державної адміністрації від 27.08.08. №36 об'єкти нерухомого майна, транспортні засоби, земельні ресурси та сільськогосподарська техніка у банкрута відсутні.

На засіданні комітету кредиторів 19.12.08. (протокол №2) прийняті рішення  про затвердження звіту ліквідатора про проведену роботу та про звернення до господарського суду Луганської області з клопотанням щодо винесення ухвали про ліквідацію підприємства-банкрута.

Як свідчать надані ліквідатором матеріали та реєстр вимог кредиторів, з вимогами до боржника звернулися наступні кредитори, вимоги яких визнані судом:

- Антрацитівська об‘єднана  державна податкова  інспекція Луганської області у сумі 228818 грн. 25 коп., у тому числі податки, збори 29952 грн.11 коп. та  штрафні санкції, пеня –198866 грн. 14 коп.;

- Товариство  з обмеженою  відповідальністю "Агрос" у сумі 286 290 грн. 29 коп., у тому числі 283 338 грн. 91 коп. боргу та судові витрати –2951 грн. 38 коп.          

Із матеріалів справи, в тому числі ліквідаційного балансу  банкрута, звіту ліквідатора вбачається, що банкрут протягом тривалого часу підприємницькою діяльністю не займається, не функціонує, як господарюючий суб'єкт, основних і обігових засобів та інших активів на даний час не має.

Реальних можливостей для задоволення грошових вимог кредиторів ліквідатор не бачить, в зв'язку з чим клопоче перед судом про прийняття рішення про ліквідацію банкрута, як юридичної особи.

Суд, оцінивши надані матеріали за звітом, дійшов висновку, що ліквідатор  здійснив необхідні заходи по розшуку  майна банкрута, по виявленню його усіх майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, і за браком останніх, склав відповідний ліквідаційний баланс та подав до суду.

За таких обставин, суд:

- достроково припиняє ліквідаційну процедуру банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області;

- затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області;

- ліквідує, як юридичну особу банкрута, Товариство з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774;

- з огляду на ч. 6 ст. 80 ГПК України, ч. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, провадження у справі припиняє та скасовує мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважаються погашеними.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 1, 3-1, 5, 12, 22-34, ч. 6 ст. 40, Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ч. 4 ст. 65, п.6 ст. 80, ст.ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Достроково припинити ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області.

2. Затвердити звіт ліквідатора та  ліквідаційний  баланс  Товариства з обмеженою відповідальністю “Агропромсервіс”, с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області.

3. Ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774.

4. Провадження у справі припинити.

          5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

          6. Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважати погашеними.

7. Зобов'язати ліквідатора Мурашкіна В.В. в порядку ч. 1 ст. 25, ст. 34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передати до відповідної архівної установи на зберігання документи банкрута, які згідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню, та  у строк до 22.01.09. надати суду письмові докази здачі документації банкрута на збереження до архівної установи та  знищення печаток і штампів банкрута у встановленому чинним законодавством порядку.

     8. Зобов‘язати Державного реєстратора Антрацитівської районної державної адміністрації Луганської області за місцем знаходження юридичної особи –банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774, провести припинення державної реєстрації юридичної особи у відповідності до  ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб –підприємців».   

              9. Зобов'язати ВАТ «Райффайзен Банк Аваль»в особі Луганської обласної дирекції (91016, м. Луганськ, вул. Радянська, 61) та ВАТ "Укрексімбанк" в особі Луганської філії (91000, м. Луганськ, вул. Годуванцева, 7а) припинити розрахунково-касове обслуговування банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромсервіс», с. Червона Поляна Антрацитівського району Луганської області, вул. Першотравнева, буд. 4,  ідентифікаційний код №31975774.

10. Ухвалу надіслати: банкруту; кредитору; Антрацитівській об‘єднаній  державній податковій  інспекції Луганської області; ліквідатору Мурашкіну В.В. (м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28); Луганському обласному відділу з питань банкрутства; ВДВС Антрацитівського міського управління юстиції; Державному реєстратору Антрацитівської районної державної адміністрації Луганської області; ВАТ «Райффайзен Банк Аваль»в особі Луганської обласної дирекції (91016, м. Луганськ, вул. Радянська, 61); ВАТ "Укрексімбанк" в особі Луганської філії (91000, м. Луганськ, вул. Годуванцева, 7а).

Суддя                                                                                             Т.С. Кірпа

Помічник судді                                                                              М.С. Скрипник

10 прим.

1 - до справи;

2 - банкруту;

3 - кредитору;

4 - Антрацитівській об‘єднаній  державній податковій  інспекції Луганської області;

5 - ліквідатору Мурашкіну В.В. (м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12, кв. 28);

6 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

7 - ВДВС Антрацитівського міськрайонного управління юстиції;

8 - Державному реєстратору Антрацитівської районної державної адміністрації Луганської області;

9 - ВАТ «Райффайзен Банк Аваль»в особі Луганської обласної дирекції (91016, м. Луганськ, вул. Радянська, 61);

10 - ВАТ "Укрексімбанк" в особі Луганської філії (91000, м. Луганськ, вул. Годуванцева, 7а).

вих. №

9 прим.

25.12.08.

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення22.12.2008
Оприлюднено21.01.2009
Номер документу2746102
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/39б

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 17.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.02.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 06.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні