Рішення
від 04.02.2013 по справі 2-1372/12
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2-1372/12

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.02.2013 Кіцманський районний суд Чернівецької області в cкладі: головуючого - судді Усатого М. В.

при секретарі Константинник М. Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Кіцмань справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну розміру стягуваних аліментів,-

В С Т А Н О В И В :

Сторони перебували у зареєстрованому шлюбі з 16 липня 2006 року, в якому мають неповнолітніх дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, які проживають біля відповідача і знаходяться на її утриманні, а з позивача у її користь на утримання двох дітей стягуються аліменти за рішенням Кіцманського суду Чернівецької області від 30 січня 2012 року в розмірі 1\2 частини всіх видів його заробітку, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно на кожну дитину.

Позивач просив змінити розмір стягуваних з нього аліментів з 1\2 на 1\3 частину всіх видів його заробітку, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму щомісячно на кожну дитину, вказуючи на те, що після винесення рішення про стягнення з нього аліментів погіршилося його матеріальне становище в зв»язку з тим, що має незначний заробіток, а після стягнення аліментів та боргу по їх сплаті, а також погашення кредиту у нього не залишається коштів для прожиття.

Відповідач позову не визнала і пояснила, що позивач за станом здоров»я є працездатним, інших осіб, які б перебували на його утриманні не має, маючи реальну можливість для сплати аліментів, постійне місце роботи, стабільний заробіток, незважаючи на рішення суду, ухиляється від сплати аліментів і за минулий рік тільки двічі вони були нараховані і то у значно меншому розмірі.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши інші докази по справі. суд вважає, що вимоги позивача є безпідставними, а тому у позові слід відмовити.

Так, у судовому засіданні встановлено, що сторони перебували у зареєстрованому шлюбі з 16 липня 2006 року, в якому мають неповнолітніх дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, які проживають біля відповідача і знаходяться на її утриманні, а з позивача у її користь на утримання двох дітей стягуються аліменти за рішенням Кіцманського суду Чернівецької області від 30 січня 2012 року в розмірі 1\2 частини всіх видів його заробітку, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно на кожну дитину.

Позивач постійно працює в ТОВ «Рошен - Буковина» і має регулярний заробіток.

Відповідно до ст. ст. 1 80, 1 82 СК України батьки зобовязані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. При визначені розміру аліментів суд враховує стан здоров»я та матеріальне становище дитини, платника аліментів, наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків та дітей, інші обставини, що мають істотне значення.

Згідно ч. 3 ст. 181 СК України передбачено, що за рішенням суду кошти на утримання (аліментів) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Відповідно до ч. 1 ст. 192 СК України розмір аліментів, визначений за рішенням суду, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них.

Відповідно до ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобовязана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ст. 131 ЦПК України сторони зобов'язані подати свої докази чи повідомити про них суд до або під час попереднього судового засідання у справі. Докази подаються у строк, встановлений судом з урахуванням часу, необхідного для подання доказів. Докази, подані з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин.

Всупереч вимогам ст. ст. 6 0, 1 31 ЦПК України, позивач не надав суду належних доказів на підтвердження своїх доводів про матеріальне становище та наявність підстав для зміни розміру аліментів згідно його позовних вимог.

На підставі наведеного, ст. ст. 180, 181, 182, 192 Сімейного кодексу України, керуючись ст. ст. 10, 11, 209, 212, 213, 214, 215, 218, 223 ЦПК України, суд

Р І Ш И В :

У задоволенні позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну розміру стягуваних аліментів відмовити.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Чернівецької області через Кіцманський районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення, а в разі якщо рішення було постановлено без участі особи, яка його оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

С У Д Д Я:

Дата ухвалення рішення04.02.2013
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —2-1372/12

Ухвала від 22.10.2012

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 09.10.2018

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 10.09.2018

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 13.01.2012

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Мальченко О. В.

Рішення від 06.12.2012

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Моголівець І. А.

Ухвала від 05.11.2012

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Моголівець І. А.

Рішення від 04.02.2013

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Усатий М. В.

Рішення від 09.01.2013

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Біляєва Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні