Ухвала
від 05.02.2013 по справі 2-2732/11
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-2732/11 провадження № 2/361/13/13

05.02.2013

У Х В А Л А

« 05» лютого 2013 року м.Бровари Київської області

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Василишина В.О.,

при секретарі - Мищенко С.Л.,

під час розгляду у відкритому судовому засіданні цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до громадянина ОСОБА_2 ОСОБА_3 Васілеіос й товариства з обмеженою відповідальності «Юнайтед Білдерз» про стягнення грошових коштів шляхом звернення стягнення на майно юридичної особи, яке знаходиться в іпотеці,

в с т а н о в и в:

У позовній заяві, із урахуванням уточнень від 24 січня 2013 року, яку в судовому засіданні підтримав представник позивача ОСОБА_4, остаточно позивач ОСОБА_1 просить суд: стягнути із товариства з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» його на користь: - 1 268 506 грн. 00 коп. в якості основної суми боргу, - 1 022 669 грн. 54 коп. в якості відсотків за користування позикою, - 3 868 943 грн. 30 коп. в якості пені за неповернення грошових коштів у визначений договором позики строк, а всього - 6 160 118 грн. 84 коп., шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки, а саме:

- земельну ділянку, площею 0,8437 га (цільове призначення - землі для обслуговування комплексу нежилих будівель) за адресою: Київська область, Броварський район, селище міського типу Калинівка, вулиця Ігорева, 7 (кадастровий номер 3221283201:02:009:0007), яка належить товариству з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку, виданого Калинівською селищною радою Броварського району Київської області 30 вересня 2005 року;

- лінію по виготовленню паркету, що розташована за адресою: Київська область, Броварський район, селище міського типу Калинівка, вулиця Ігорева, 7, яка належить товариству з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого виконавчим комітетом Калинівської селищної ради Броварського району Київської області 07 вересня 2006 року на підставі рішення від 09 серпня 2006 року № 150, та витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно, виданого Броварським БТІ від 07 вересня 2006 року № 11759673 (- АПК - адміністративно-побутовий корпус, Д, 164,4 кв.м., - цех паркетний, Е, 451,4 кв.м., - склад паркету, Є, 133,7 кв.м., цех фрезерний, Ж, 489,6 кв.м., - склад-навіс, З, 238,9 кв.м., - заточний цех, И, 50,9 кв.м., - цех сушильно-котельний, І, 171,9 кв.м., прохідна, К, 10,0 кв.м.

Крім того, позивач ОСОБА_1 просить суд визначити спосіб реалізації предмета іпотеки шляхом проведення прилюдних торгів.

В обгрунтування уточнених заявлених позовних вимог вказується, що оскільки відповідач ОСОБА_3 Васілеоіс неспроможний повернути грошові кошти за договором позики, то відповідно до статей 12, 33, 29 Закону України "Про іпотеку" позивач ОСОБА_1 має право задовольнити свої вимоги шляхом звернення стягнення на предмети іпотеки, які належать товариству з обмеженою відповідальністю "Юнайтед Білдерз".

При цьому самотійні позовні вимоги до відповідача ОСОБА_3 Васілеоіса уточнена позовна заява не містить.

До початку розгляду цієї цивільної справи встановлено, що у провадженні господарського суду міста Києва перебуває справа № 5011-44/8297-2012 за заявою ОСОБА_5 до товариства з обмеженою відповідальності «Юнайтед Білдерз» про визнання банкрутом.

Постановою господарського суду міста Києва від 09 січня 2013 року в наголошеній вище справі визнано банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз».

Припинено процедуру розпорядження майном. Відкрито ліквідаційну процедуру. Призначено ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» ОСОБА_6. Зобов’язано ліквідатора письмово повідомити про визнання товариства з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» банкрутом усіх відомих йому кредиторів боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлень можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута. Припинено повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 09 січня 2013 року. Ліквідатора зобов’язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 09 січня 2014 року.

У судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 зазначив, що уточнені й збільшені позовні вимоги підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, представник відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» ОСОБА_7 та представник відповідача ОСОБА_3 Васілеіоса - ОСОБА_8 пояснили, що позов не може розглядатися в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до статей 1, 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» банкруцтво - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити у встановленому порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури. Провадження у справах про банкруцтво регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. ОСОБА_9 має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов’язаних з банкруцтвом суб’єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Згідно із статтю 42 наголошеного вище Закону України усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об’єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів об’єктів комунальної інфраструктури, що належать юридичній особі - банкруту, та передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку. Майно банкрута, що є предметом забезпечення, не включається до складу ліквідаційної маси і використовується виключно для задоволення вимог кредитора за зобов’язаннями, які воно забезпечує.

Перевіривши матеріали справи, а також заслухавши представників осіб, які беруть участь у справі, суд приходить до висновку, що заявлені позовні вимоги ОСОБА_1 до ТОВ "Юнайтед Білдерз" не можуть розглядатися у порядку цивільного судочинства. Ці вимоги підлягають розгляду в порядку, який визначений Господарським процесуальним кодексом України із урахуванням положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Що стосується відповідача ОСОБА_3 Васілеіоса, то до нього у цій справі взагалі не заявлені самостійні позовні вимоги.

Пунктом 1 частини 1 статті 205 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Керуючись статтею 205 ЦПК України, Броварський міськрайонний суд Київської області,

у х в а л и в:

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 Васілеіоса й товариства з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» про стягнення грошових коштів шляхом звернення стягнення на майно юридичної особи, яке знаходиться в іпотеці на підставі пункту 1 частини 1 статті 205 Цивільного процесуального кодексу України.

Роз’яснити позивачу ОСОБА_1 право на звернення із позовними вимогами до товариства з обмеженою відповідальністю «Юнайтед Білдерз» про стягнення грошових коштів шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки в порядку, визначеному Господарським процесуальним кодексом України із урахуванням положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з дотриманням правил підсудності.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Броварський міськрайонний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня її проголошення. Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя В. О. Василишин

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.02.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу29102131
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2732/11

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Зелінська І. В.

Рішення від 01.07.2011

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні