Ухвала
від 30.01.2013 по справі 2а-3657/10/2770
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

30 січня 2013 року м. Київ К/800/5251/13

суддя Вищого адміністративного суду України Амєлін С.Є., перевіривши виконання вимог законодавства при подачі касаційної скарги територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в місті Севастополі на ухвалу судді Окружного адміністративного суду міста Севастополя від 08 листопада 2011 року та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2012 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Державної судової адміністрації України, Державного казначейства України, треті особи: Нахімовський районний суд міста Севастополя, територіальне управління Державної судової адміністрації України в місті Севастополі про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в :

Відповідно до частини другої статті 212 КАС України касаційна скарга на судові рішення подається протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, крім випадків, передбачених цим Кодексом, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.

Частиною п'ятою статті 254 КАС України встановлено, що постанова або ухвала суду апеляційної чи касаційної інстанції за наслідками перегляду, постанова Верховного Суду України набирають законної сили з моменту проголошення, а якщо їх було прийнято за наслідками розгляду у письмовому провадженні, - через п'ять днів після направлення їх копій особам, які беруть участь у справі.

Оскільки оскаржувана ухвала Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2012 року прийнята в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, відповідно до вимог закону, обчислення строку подачі касаційної скарги в даній справі здійснюється з урахуванням дня направлення копії судового рішення.

З касаційної скарги і додатків до неї неможливо встановити початок перебігу процесуального строку і перевірити його дотримання при подачі касаційної скарги.

Тому територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в місті Севастополі слід зазначити дату направлення копії ухвали апеляційного суду та надати відповідні докази з цього питання (копію конверта або супровідного листа).

У разі якщо касаційну скаргу подано з пропуском строку касаційного оскарження, необхідно надати заяву про поновлення процесуального строку з обґрунтуванням поважності його пропуску.

Також у порушення вимог Закону України «Про судовий збір»територіальне управління Державної судової адміністрації України в місті Севастополі не сплатило судовий збір (державне мито) у розмірі, встановленому законом

Частиною четвертою статті 214 КАС України встановлено, що касаційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, встановлених статтею 212 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа має право звернутися до суду касаційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Оскільки касаційна скарга не відповідає вимогам статті 213 Кодексу адміністративного судочинства України, то відповідно до частини 6 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України така скарга залишається без руху і надається строк для усунення недоліків.

Судовий збір у розмірі 57,35 грн. має бути сплачено на розрахунковий рахунок 31210255700007, банк отримувача ГУДКУ у м. Києві, отримувач УДК у Печерському районі м. Києва, код отримувача (код за ЄДРПОУ): 26077922, код банку отримувача 820019, код класифікації доходу бюджету: 22030005 «Судовий збір (Вищий адміністративний суд України, 075)»та до касаційної скарги додано оригінал документу про сплату судового збору за розгляд касаційної скарги по даній справі.

Керуючись статтями 214 та 108 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в :

Касаційну скаргу територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Севастополі залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків протягом тридцяти днів з моменту отримання даної ухвали.

Невиконання ухвали у встановлений строк є підставою для відмови у відкритті касаційного провадження або повернення касаційної скарги скаржнику.

Суддя

Вищого адміністративного суду України Амєлін С.Є.

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення30.01.2013
Оприлюднено08.02.2013
Номер документу29149725
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3657/10/2770

Ухвала від 16.10.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Постанова від 13.01.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Погрібніченко І.М.

Ухвала від 18.11.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Погрібніченко І.М.

Ухвала від 29.10.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 13.03.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 13.03.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 10.12.2012

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Кучерук Олег Васильович

Ухвала від 30.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Амєлін С.Є.

Ухвала від 29.02.2012

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Щепанська Ольга Анатоліївна

Ухвала від 05.04.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Гавура О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні