Ухвала
від 24.04.2013 по справі 910/840/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

попереднього засідання

Справа № 910/840/13 24.04.13

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Євробудтрейд"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авілон КО"

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від заявника - Каленчук О.І.

від боржника - не з"явилися

розпорядник майна -Куліченко М.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 18.01.2013 порушено провадження у справі № 910/40/13 за особливостями, передбаченими ст.ст. 1, 3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, чинній на момент порушення справи про банкрутство).

05.02.2013 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Петченко Інни Володимирівни про участь у справі.

05.02.2013 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 910/840/13, якою визнано безспірні грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальнітю ""Євробудтрейд" (08130, Київська обл. Києво-Святошинський р-н, с.Чайки, вул. Антонова,8-А, кім.71, код ЄДРПОУ 36125440) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Авілон КО" (01054 м. Київ, вул.Воровського,33-Г, код ЄДРПОУ 32162541) в розмірі 412159,97 грн., зобов'язано ініціюючого кредитора у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур'єр") оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Куліченка Макчима Валерійовича (ліцензія серії АВ №499026 від 25.11.2009; ідентифікаційний номер 2917520299; місце проживання Київська обл.., м.Бровари, вул. Возз"єднання,5-А, кв.60), якого зобов'язано скласти та подати господарському суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, та призначено попереднє засідання на 24.04.2013.

09.04.2012 до Господарського суду м. Києва надійшов звіт розпорядника майна про виконану роботу та реєстр вимог кредиторів. З відповідними повідомленнями про розгляд грошових вимог, заявлених до боржника та докази його надіслання кредиторам.

У попереднє судове засідання, призначене на 24.04.2013., з'явилися представник ініціюючого кредитора та розпорядник майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Згідно з ч. 1 ст. 14 Закону конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

З матеріалів справи судом встановлено, що відповідне оголошення було опубліковано в газеті "Голос України" №39 від 27.02.2013 р.

Після публікації вказаного оголошення та у строк, встановлений ст. 14 Закону, до суду надійшли заяви з грошовими вимогами до боржника:

- Київського міського центру зайнятості на суму 172,64грн.;

Виходячи зі ст. 15 Закону за результатами розгляду реєстру вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів. Реєстр вимог кредиторів повинен включати усі визнані судом вимоги кредиторів. У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

У ст. 31 Закону встановлено, що кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів, у наступному порядку:

1) у першу чергу задовольняються:

а) вимоги, забезпечені заставою; б) вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати за три місяці роботи, що передують порушенню справи про банкрутство чи припиненню трудових відносин у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи, грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, право на які виникло протягом двох років, відпрацьованих до порушення справи про банкрутство чи припинення трудових відносин, інших коштів, належних працівникам у зв'язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов'язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), право на які виникло протягом трьох останніх місяців до порушення справи про банкрутство чи припинення трудових відносин, а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв'язку з припиненням трудових відносин, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі; в) витрати Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що пов'язані з набуттям ним прав кредитора щодо банку, - у розмірі всієї суми відшкодування за вкладами фізичних осіб; в-1) вимоги кредиторів за договорами страхування; г) витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, у тому числі: витрати на оплату державного мита; витрати заявника на публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство; витрати на публікацію в офіційних друкованих органах інформації про порядок продажу майна банкрута; витрати на публікацію в засобах масової інформації про поновлення провадження у справі про банкрутство у зв'язку з визнанням мирової угоди недійсною; витрати арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), пов'язані з утриманням і збереженням майнових активів банкрута; витрати кредиторів на проведення аудиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їх коштів; витрати на оплату праці арбітражних керуючих (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку, передбаченому ст. 27 цього Закону.

2) у другу чергу задовольняються вимоги, що виникли із зобов'язань банкрута перед працівниками підприємства-банкрута (за винятком повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства), крім вимог, задоволених у першу чергу, зобов'язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян, шляхом капіталізації відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за громадян, які застраховані в цьому Фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов'язань зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників);

3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів). Вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою, у тому числі і вимоги кредиторів, що виникли із зобов'язань у процедурі розпорядження майном боржника чи в процедурі санації боржника;

5) у п'яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства;

6) у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

До реєстру вимог кредиторів боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Авілон Ко", боржником визнано, а розпорядником майна включено наступні кредиторські вимоги:

Київського міського центру зайнятості на суму 172,64грн.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що заява Київського міського центру зайнятості № 08-1621 від 13.03.2013 з грошовими вимогами до боржника на суму 172,64 грн. надійшла до суду 21.03.2013 року, тобто у строк визначений нормою статті 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, чинній на момент порушення справи про банкрутство).

Як слідує з поданої заяви, зазначені вимоги підтверджуються розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття за 4 квартал 2010 р.

Заперечення стосовно заявлених Київським міським центром зайнятості вимог з боку Боржника відсутні.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників учасників провадження у справі про банкрутство, суд вважає заявлені у цій частині вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів наступній черговості: -172,64грн.-вимоги третьої черги.

Товариства з обмеженою відповідальністю "Євробудтрейд" на суму 412159,97 грн.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Євробудтрейд" з грошовими вимогами до боржника на суму 412159,97грн. була досліджена судом у підготовчому засіданні та дані вимоги визнані ухвалою 05.02.2013р.

Відповідно до ч. 8 ст. 53 Закону господарський суд в порядку, передбаченому цим Законом, розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені до реєстру вимог кредиторів. За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначає розмір визнаних судом вимог кредиторів, затверджує реєстр вимог кредиторів і визначає дату проведення зборів кредиторів.

Станом на 24.04.2013 р. заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Дослідивши матеріали справи, поданий розпорядником майна на затвердження реєстр вимог кредиторів, додатково перевіривши правові підстави заявлення кредитором грошових вимог до боржника, господарський суд погоджується з розпорядником майна, щодо визнання кредиторських вимог, вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів та закінчити попереднє засідання.

Керуючись ст.ст. 14, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Визнати кредитором у справі № 910/ по відношенню до боржника:

- Київський міський центр зайнятості на суму 172,64грн.-вимоги третьої черги;

-Товариство з обмеженою відповідальністю «Євробудтрейд» на суму 412 159,97грн.-вимоги четвертої черги.

2.Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Авілон Ко".

3. Зобов'язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Авілон Ко" арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича протягом 10-ти днів повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та провести відповідні збори.

4.Зобов'язати розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Авілон Ко" арбітражного керуючого Куліченка Максима Валерійовича надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

5.Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

6. Ухвалу направити учасникам провадження у справі та розпоряднику майна.

Суддя М.Г. Хоменко

Дата ухвалення рішення24.04.2013
Оприлюднено26.04.2013
Номер документу30924640
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —910/840/13

Ухвала від 01.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 11.03.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Постанова від 04.03.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 26.02.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 19.02.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 16.01.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 27.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні