Ухвала
від 19.04.2013 по справі 801/4201/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95013

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

19 квітня 2013 р.Справа №801/4201/13-а

Суддя Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим Москаленко С.А., перевіривши виконання вимог статей 104, 105, 106 КАС України за адміністративним позовом Комунального підприємства Ялтинської міської ради "Комплекс"

до Управління Пенсійного фонду України в м. Ялта АР Крим

про визнання протиправними дій та спонукання до виконання певних дій ,

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство Ялтинської міської ради "Комплекс" звернулось до Окружного адміністративного суду АР Крим із адміністративним позовом до Управління Пенсійного фонду України в м. Ялта АР Крим про визнання протиправними дій, які полягають у відмові в зарахуванні надмірно сплаченого єдиного внеску на загальнобов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 27880 грн. за поточними зобов'язаннями КП Ялтинської міської ради "Комплекс"; зобов'язання зарахувати надмірно сплачений єдиний внесок у розмірі 27880 грн. за поточними зобов'язаннями підприємства.

Позовна заява не відповідає вимогам ст. 106 КАС України та підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно із ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається, у тому числі, документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України "Про судовий збір" за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

До позовної заяви позивачем додано квитанцію про сплату судового збору в розмірі 68, 82 грн.

Суд зазначає, що позивачем заявлено позовні вимоги як майнового, так й немайнового характеру, оскільки ймовірне рішення про задоволення позову в частині зобов'язання зарахувати надмірно сплачений єдиний внесок за поточні зобов'язання позивача з цього платежу вплине на його майновий стан, а тому ці вимоги направлені на захист порушеного права у публічно-правових відносинах з метою збереження належного позивачу майна. Відтак, зазначені позовні вимоги відноситься до вимог майнового характеру. При цьому позов в частині визнання протиправними дії щодо зарахування надмірно сплаченого внеску є немайновим.

Згідно зі п.п. 1 п. 3 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір сплачується за подання адміністративних позовів майнового характеру в розмірі 1 відсоток розміру майнових вимог, але не менше 0,1 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 2 розмірів мінімальних заробітних плат.

Виходячи з того, що загальна сума майнових вимог складає 27880 грн., судовий збір за подачу позову в розмірі 1% становитиме 278,80 грн.

Згідно із ст. 4 зазначеного Закону із позовних вимог немайнового характеру сплачується судовий збір в 0,03 розміру мінімальної заробітної плати, що становить на день подачі позову 34, 41 гривень.

Отже, з урахуванням сплаченої позивачем суми судового збору для усунення порушення ч. 3 ст. 106 КАС України позивачу необхідно доплатити 244, 39 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

В порушення зазначеної норми до позовної заяви не додано витягу (довідки) із ЄДР щодо позивача та КП Ялтинської міської ради "Будинок торгівлі-2000" .

Також суд зазначає, що згідно із ч. 4 ст. 106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Позовна заява не відповідає зазначеним вимогам ч. 4 ст. 106 КАС України, оскільки відносно ОСОБА_1, який підписав позов, з матеріалів позову не вбачається, що він є уповноваженою особою - керівником або представником за довіреністю позивача.

Відтак, позивачу необхідно надати суду копію статуту, свідоцтва та інші документи, які підтверджують право ОСОБА_1 підписувати позовні заяви від імені КП Ялтинський міської ради "Комплекс".

Згідно до положень ст. 108 КАС України адміністративний позов підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для усунення недоліків до 17.05.13р.

Керуючись ст. ст. 106, 108 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. У строк до 17.05.13 усунути вказані недоліки , а саме, надати суду наступні документи:

- докази сплати судового збору в розмірі 244,39 грн., які повинні бути сплачені на р/р 31210206784002, одержувач - Державний бюджет міста Сімферополя, 22030001, ЄДРПОУ 38040558, МФО 824026, банк одержувача - Головне управління державного казначейства України в АР Крим, призначення платежу "Судовий збір, код 35174235, пункт 3.1";

- копії витягів (довідок) із ЄДР щодо позивача та КП Ялтинської міської ради "Будинок торгівлі-2000";

- копію статуту, свідоцтва та інші документи, які підтверджують право ОСОБА_1 підписувати позовні заяви від імені КП Ялтинський міської ради "Комплекс".

3. Після усунення недоліків позовної заяви документи до суду направляти із обов'язковою вказівкою на номер справи 801/4201/13-а та зазначенням прізвища судді, який прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання цієї ухвали позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної республіки Крим протягом 5 днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Москаленко С.А.

Дата ухвалення рішення19.04.2013
Оприлюднено07.05.2013
Номер документу31043222
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/4201/13-а

Ухвала від 16.01.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Москаленко С.А.

Ухвала від 18.11.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Лиска Т.О.

Постанова від 29.10.2013

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Щепанська Ольга Анатоліївна

Ухвала від 09.08.2013

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Щепанська Ольга Анатоліївна

Постанова від 11.06.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Москаленко С.А.

Ухвала від 19.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Москаленко С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні