Ухвала
від 14.05.2013 по справі 504/169/13- ц
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/169/13- ц

2/504/541/13

УХВАЛА

"14" травня 2013 р. смт. Комінтернівське

Комінтернівський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого судді - Барвенка В.К.,

при секретарі - Мельниковій В.М.,-

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду № 9, смт. Комінтернівському, клопотання представника Державного підприємства «Гвардійське» про забезпечення доказів шляхом виклику свідків у справі за позовом Державного підприємства «Гвардійське» до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном, зобов'язання не перешкоджати у користуванні нерухомим майном, стягнення матеріальних збитків та судового збору, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із зазначеним позовом до відповідачів.

Представник позивача подав клопотання про забезпечення доказів шляхом виклику в судове засідання та допиту свідків- ОСОБА_5, ОСОБА_4, пояснивши суду, що ці свідки можуть підтвердити факт неправомірного зайняття відповідачами спірного житлового приміщення.

В судовому засіданні ОСОБА_1 не заперечувала проти задоволення даного клопотання, однак висловила думку, що ці свідки не можуть надати об'єктивних свідчень, оскільки працюють на даному підприємстві.

Дослідивши матеріали справи, суд звертається до положень законодавства, яким врегульовано питання забезпечення доказів по справі:

У відповідності до ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків передбачених ст. 61 цього Кодексу. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі.

У відповідності до ст. 57 ЦПК України доказами є будь -які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обгрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці фактичні дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, висновків експертів.

У відповідності до ст. 58 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

У відповідності до ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є труднощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення доказів у справі.

З урахуванням наведених норм процесуального закону, суд приходить до висновку що забезпечення доказів по справі стороною, передбачено наведеним нормам ЦПК України, і відповідає загальній концепції змагальності сторін.

Суд знаходить подане клопотання обгрунтованим, оскільки свідчення, що можуть надати дані свідки можуть мати значення для правильного вирішення справи по суті, в зв'язку із чим клопотання підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 57, 58, 60, 133, 135, 208-210, 293, 294, 296 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Державного підприємства «Гвардійське» - задовольнити.

Викликати в судове засідання та допитати свідків- ОСОБА_5, ОСОБА_4.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги, проте оскарження не зупиняє її виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до апеляційного суду Одеської області протягом п'яти днів з часу її проголошення через Комінтернівський районний суд Одеської області.

Суддя В. К. Барвенко

Дата ухвалення рішення14.05.2013
Оприлюднено15.05.2013
Номер документу31141390
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —504/169/13- ц

Рішення від 05.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Погорєлова С. О.

Ухвала від 14.10.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Погорєлова С. О.

Рішення від 24.06.2014

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Рішення від 24.06.2014

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 14.05.2013

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 04.03.2013

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 25.02.2013

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні