Ухвала
від 10.06.2013 по справі 32/647
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 УХВАЛА

Справа № 32/647 10.06.13

Суддя Господарського суду міста Києва Підченко Ю.О. розглянув матеріали заяви Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 32/647

за позовом Прип'ятського спеціального прокурора в інтересах держави в особі:

1. Державного підприємства по забезпеченню життєдіяльності зони

відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення "Чорнобильсервіс"

2. Державного департаменту - Адміністрації зони відчуження і зони

безумовного (обов'язкового) відселення

до Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України з

питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків

Чорнобильської катастроф в Київській області

про стягнення суми 253 510,55 грн.

Без участі представників сторін

СУТЬ ПИТАННЯ: Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві звернувся до Господарського суду міста Києва із заявою про заміну боржника на стадії виконання рішення у справі № 32/647, зокрема просить:

· замінити сторону виконавчого провадження, а саме боржника з Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Київській області на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області у зв'язку із проведенням реорганізації.

Розглянувши матеріали справи, заяву та додані до неї документи, суд встановив:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 12.03.10р. по справі № 32/647 позов Прип'ятського спеціального прокурора в інтересах держави в особі Державного підприємства по забезпеченню життєдіяльності зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення "Чорнобильсервіс", Державного департаменту - Адміністрації зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення до Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастроф в Київській області було задоволено частково та стягнуто з останнього 199 383,23 грн. основного боргу, 17 018, 92 грн. пені, 18 537, 73 грн. інфляційних нарахувань, 4 613 80 грн. трьох відсотків річних. Також в дохід державного бюджету було стягнуто 2 395 54 грн. державного мита та 236 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, у зв'язку з чим було видано відповідні накази.

Постановою Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві від 19.02.13р. відкрито виконавче провадження № 36553755 про примусове виконання зазначеного рішення.

Фактичні матеріали справи та докази на їх підтвердження свідчать про те, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.01.12р. № 30 "Про утворення територіальних органів Міністерства надзвичайних ситуацій" вирішено ліквідувати Головне управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у Київській області та утворити Головне територіальне управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Київській області. Останнє, відповідно до п. 3 вказаної постанови є правонаступником органу, що ліквідується, що також передбачено пунктом 1 Положення новоутвореної юридичної особи.

Постановою Кабінету міністрів України № 33 від 21.01.13р. "Про утворення територіальних органів Державної служи з надзвичайних ситуацій та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України", Головне територіальне управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Київській області припинило свою діяльність шляхом реорганізації, внаслідок якої було утворене Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

Так, Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області, є правонаступником прав і обов'язків Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Київській області про що зазначено у п. 2 вказаної постанови та підтверджується пунктом першим Положення новоутвореною юридичної особи.

У відповідності до ст. 25 ГПК України в разі вибуття однієї з сторін у спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником, вказуючи про це в рішенні або в ухвалі. Правонаступництво можливе на будь-якій стадії судового процесу. При цьому, вирішуючи питання про правонаступництво, потрібно мати на увазі, що запис в установчих документах про правонаступництво має істотне значення для визнання правонаступництва.

Відповідно до вимог статті 59 ГК України визначено, що реорганізація може проводитися шляхом:

- злиття;

- приєднання;

- поділу;

- перетворення.

Судом з'ясовані зазначені державним виконавцем обставини та досліджені подані докази, які підтверджують факт правонаступництва прав та обов'язків установи боржника Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, про що внесено запис в установчі документи останнього.

Таким чином у зв'язку з утворенням нової установи суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження, а саме боржника Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Київській області на його правонаступника - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 129 Конституції України, ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 59 ГК України, ст. ст. 25, 86, 115 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження, а саме боржника - Головне управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Київській області (04071, м. Київ, вул. Межигірська, 8, код ЄДРПОУ 08588731) його правонаступником - Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (04071, м. Київ, вул. Межигірська, 8, код 38537963), у зв'язку з його реорганізацією.

Суддя Ю.О. Підченко

Дата ухвалення рішення10.06.2013
Оприлюднено13.06.2013

Судовий реєстр по справі —32/647

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 08.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 14.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 06.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Постанова від 31.08.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Попікова О.В.

Постанова від 11.11.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Першиков Є.В.

Ухвала від 20.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 21.08.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Першиков Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні