Ухвала
від 25.03.2009 по справі 9/135
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/135

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"25" березня 2009 р.                                     № 9/135

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Коваленко Н.М., розглянувши справу № 9/135 від 24.05.2004 року

за заявою кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі, Кіровоградська область, м. Бобринець,

до боржника - колективного сільськогосподарського підприємства "Кетрисанівське" (далі - КСП "Кетрисанівське"), Кіровоградська область, Бобринецький район, с. Кетрисанівка,

про визнання банкрутом, -

                                                П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від кредиторів - не викликались;

від банкрута - представник ліквідатора, арбітражного керуючого Тімакіної Л.В. - Сніжко О.О., довіреність № 02/33 від 20.01.2009 року.

Розглянувши наявні матеріали справи, заслухавши представника ліквідатора, господарський суд, -

                                                    В С Т А Н О В И В:

Постановою від 15.06.2004 року господарський суд визнав відсутнього  боржника - КСП "Кетрисанівське" банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута, призначив ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі.

Ухвалою від 17.08.2004 року господарський суд припинив повноваження управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі в якості ліквідатора банкрута, призначив ліквідатором арбітражного керуючого  Салатова С.В.

Ухвалою від 11.09.2007 року господарський суд усунув арбітражного керуючого Салатова С.В. від повноважень ліквідатора КСП "Кетрисанівське", продовжив строк ліквідаційної процедури банкрута - КСП "Кетрисанівське" до 01.02.2008 року, призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Заболотного Г.В., зобов'язав арбітражного керуючого Заболотного Г.В. в порядку, визначеному Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вжити необхідні заходи по завершенню ліквідаційної процедури банкрута та не пізніше 01.02.2008 року подати господарському суду ліквідаційний баланс банкрута і звіт про свою діяльність, що відповідають вимогам статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду від 16.04.2008 року задоволено заяву арбітражного керуючого Заболотного Г.В., достроково припинено його обов'язки в якості ліквідатора - КСП "Кетрисанівське" з 16.04.2008 року; призначено ліквідатором - КСП "Кетрисанівське" арбітражного керуючого Тімакіну Лілію Володимирівну, ліцензія  АВ  № 081141 від 24.07.2006 року, що проживає за адресою: Кіровоградська область, м. Олександрія, просп. Леніна, буд. 7, кв. 12; продовжено строк ліквідаційної процедури КСП "Кетрисанівське" до 16.06.2008 року; зобов'язано арбітражного керуючого Заболотного Г.В. передати арбітражному керуючому Тімакіній Л.В. бухгалтерську та іншу документацію банкрута протягом п'яти днів з дня отримання даної ухвали; зобов'язано ліквідатора, арбітражного керуючого Тімакіну Л.В. в порядку, визначеному Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вжити необхідні заходи по задоволенню вимог виявлених кредиторів; зобов'язано ліквідатора, арбітражного керуючого Тімакіну Л.В. не пізніше 16.06.2008 року подати господарському суду ліквідаційний баланс банкрута і звіт про свою діяльність, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

До господарського суду надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, який було призначено до розгляду у засідання господарського суду з повідомленням кредиторів та банкрута про дату, час і місце засідання суду.

Із змісту звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, доданих до них документів вбачається, що при здійсненні ліквідаційних заходів щодо КСП "Кетрисанівське" майна (основних фондів, оборотних засобів, коштів, товарів), яке можна було включити у ліквідаційну масу, не виявлено.

Вказані обставини підтверджуються наявними матеріалами в справі, а саме: довідкою № 34 від 21.10.2008 року інспекції Держтехнагляду в Бобринецькому районі Кіровоградської облдержадміністрації, відповідно до якої за КСП "Кетрисанівське" сільськогосподарської техніки не значиться.

Відповідно до довідки № 7-1078 від 23.06.2008 року обласного комунального підприємства "Кіровоградське обласне об'єднання бюро технічної інвентаризації", КСП "Кетрисанівське" є власником цеху по переробці молока за адресою: с. Кетрисанівка Бобринецького району Кіровоградської області, згідно свідоцтва про право власності видане згідно рішення селищної ради від 16.11.2001 року № 157. Згідно договору купівлі-продажу майна підприємства-банкрута № б/н від 13.09.2005 року, КСП "Кетрисанівське" в особі арбітражного керуючого Салатова Сергія Володимировича, що діяв на підставі ухвали господарського суду Кіровоградської області від 17.08.2004 року, передано у власність Дутчак Володимира Васильовича будівлю сирцеху.

Згідно листа № 59 від 24.03.2009 року Кетрисанівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, на території Кетрисанівської сільської ради в селі Кетрисанівка Бобринецького району Кіровоградської області розміщена будівля сирцеху. Будівля сирцеху та цех по переробці молока це один і той же об'єкт нерухомості.

Відповідно до довідки № 94 від 14.03.2008 року Бобринецького РЕВ відділу Державтоінспекції УМВС України в Кіровоградській області, за КСП "Кетрисанівське" зареєстрований транспортний засіб - ОДАЗ-9370, номерний знак - 4600 ВС.

Ліквідатор, арбітражний керуючий Тімакіна Л.В. звернулася до Бобринецького РЕВ ДАІ з заявою №  145/33 від 11.08.2008 року, в якій просить здійснити розшук майна КСП "Кетрисанівське", а саме транспортного засобу ОДАЗ-9370, номерний знак - 4600 ВС.

Відповідно до постанови про відмову в порушенні кримінальної справи від 05.03.2009 року ВДАІ з обслуговування Бобринецького району при УМВС України в Кіровоградській області, в ході перевірки встановлено, що згідно книги обліку основних засобів КСП "Кетрисанівське" причіп ОДАЗ-9370 д/н 4600 ВС на балансі КСП не значиться.

В листі № 11/33 від 25.03.2009 року ліквідатором, арбітражним керуючим Тімакіною Л.В. зазначено, що корівник № 4 не включено до ліквідаційної маси банкрута, оскільки Бобринецьким міжміським бюро технічної інвентаризації не було надано інформації з приводу того, що КСП "Кетрисанівське" належить на праві власності корівник № 4, тому і підстав включати його до ліквідаційної маси банкрута немає.

Попереднім ліквідатором, арбітражним керуючим Салатовим С.В. за рахунок одержаних від продажу майна банкрута коштів,  погашено вимоги кредитора - управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі в сумі 51 863,00 грн., погашено заборгованості перед працівниками боржника по заробітній платі в загальній сумі 54 645,62 грн. (звіт ліквідатора, арбітражного керуючого Салатова С.В. том 1 а.с. 72-74).

Тобто, ліквідатором, арбітражним керуючи Тімакіною Л.В. вжиті всі можливі, належні заходи щодо формування ліквідаційної маси банкрута, при цьому майнових  активів  (майна  та  майнових  прав) банкрута,  які  належать  йому  на  праві  власності  або  повного господарського  відання в ході ліквідаційної процедури не виявлено.

Інші джерела задоволення вимог кредиторів у банкрута відсутні.

З вказаних причин визнана ліквідатором в ході ліквідаційної процедури заборгованості перед працівниками боржника по заробітній платі в загальній сумі 14 385,33 грн. не може бути сплачена за рахунок майна банкрута і відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вважається погашеною за відсутністю майна банкрута.

Інші кредитори банкрута з вимогами до банкрута не зверталися.

Заперечення з приводу затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута від управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі до господарського суду не надходили.

Разом з тим, до господарського суду неодноразово надходили, звернення (заяви - клопотання) від кредиторів фізичних осіб з вимогами по заробітній платі до банкрута з проханням повернення заборгованості з урахуванням моральної та матеріальної шкоди, а також індексу інфляції. Такі звернення кредиторів розглянуті господарським судом, разом з тим, викладені в них доводи не приймаються до уваги, оскільки не мають відповідного, належного обґрунтування та документального підтвердження в частині наявності майна банкрута. Щодо вирішення питання про відшкодування моральної, матеріальної шкоди та індексу інфляції, то в межах справи про банкрутство господарський суд не наділений повноваженнями вирішувати спори, що виникають між суб'єктом господарювання та фізичними особами і регулюються, в тому числі, КЗпП України.

На підставі статей 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню господарським судом, підприємство-банкрут має бути ліквідоване, а провадження у даній справі підлягає припиненню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 3-1, 32, 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                      У Х В А Л И В:

1. Звіт ліквідатора, арбітражного керуючого Тімакіної Л.В. та ліквідаційний баланс банкрута колективного сільськогосподарського підприємства "Кетрисанівське" затвердити.

2. Ліквідувати юридичну особу - банкрута колективне сільськогосподарське підприємство "Кетрисанівське", ідентифікаційний код - 03757755.

3. Провадження у справі припинити.

4. Примірники цієї ухвали направити управлінню Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі, арбітражному керуючому Тімакіній Л.В., кредиторам - громадянам: Антоновій Н.В., Антоновій О.І., Безверхій О.В., Библі І.С., Бондарчук Л.Д., Воробйовій В.І., Галібі В.П., Ганоцькій Г.І., Ганоцькому В.Г., Дементьєву П.Г., Долинському В.Б., Дудніченку В.Г., Захряпіну І.М., Захряпіну М.І., Захряпіній А.Д., Каверіну М.І., Каверіну М.М., Каверіній Н.М., Конотоп Г.Ф., Лазаренко Т.О., Мехеді Л.В., Мітловій М.О.,  Наригіній В.З., Нечепуренко Л.М., Новіцькій Т.Г., Паладій Г.Г., Піскуну В.А., Піскун К.О., Піскун Н.А.,  Рудь В.І., Рябовол А.О., Рябовол В.М., Рябовол М.Д., Солодовник О.В., Трембовецькій Т.І., Устіновій Н.О., Чернікову А.Т., Шуя В.П., Яновській Л.Л., Яновському Ю.М., Лавро М.С. Лавро Я.В., Лавро В.Д., Лавро Д.М., які проживають за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький р-н, с. Кетрисанівка, Бобринецькій районній державній адміністрації для державного реєстратора, Головному управлінню статистики у Кіровоградській області та банкруту.

           Суддя                                                                                                     Н.М. Коваленко

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення25.03.2009
Оприлюднено01.04.2009
Номер документу3254378
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/135

Ухвала від 22.06.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кролевець О.А.

Постанова від 04.05.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 14.03.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Цісельський О.В.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Цісельський О.В.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Нікітенко С.В.

Ухвала від 23.03.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Ухвала від 08.02.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мельник Г.І.

Ухвала від 21.09.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Данко Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні