Постанова
від 29.07.2013 по справі 910/6049/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


ПОСТАНОВА

29.07.13 Справа № 910/6049/13.

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Українське промислове товариство" До Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" (ідентифікаційний код 05743257) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржникаКомашко О.А. - представник за довіреністю від 19.04.2013 Від розпорядника майнане з'явився

Від комітету кредиторів: 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське промислове товариство" - Битюцький Ю.А. (довіреність від 28.03.2013 р.); 2. Товариства з обмеженою відповідальністю "Ділор Консалтинг Юкрейн" - Битюцький Ю.А. (протокол зборів учасників товариства від 10.05.2012 р.); 3. Публічного акціонерного товариства "Івано-Франківський арматурний завод" - Битюцький Ю.А. (довіреність від 22.04.2013 р.)

Від кредиторів: 1. Приватного акціонерного товариства "Інтеко" - Битюцький Ю.А. (довіреність від 22.04.2013 р.); 2. Товариства з обмеженою відповідальністю "Тулаелектропривод" - Битюцький Ю.А. (довіреність від 22.04.2013 р.); 3. Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергокомплекс" - Битюцький Ю.А. (довіреність від 22.04.2013 р.); 4. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України м. Києві - Данилюк А.Ю. (довіреність від 01.12.2011 р.) Присутні Бринько А.В. - арбітражний керуючий

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У березні 2013 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Українське промислове товариство" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" (правонаступник Закритого акціонерного товариства "Холдінгова компанія "Арма") у зв'язку з неспроможністю останнього погасити прострочену заборгованість за договором про надання фінансової допомоги у розмірі 962 642,63 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.04.2013 р. № 910/6049/13 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське промислове товариство" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 22.04.2013 р., визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Новосельцева В.П. зобов'язано подати заяву про участь у справі.

22.04.2013 р. винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Новосельцева В.П., визначено дату проведення попереднього засідання на 01.07.2013 р. тощо.

15.07.2013 р. відбулося попереднє судове засідання, в якому затверджено реєстр вимог кредиторів Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" та визначено дату підсумкового засідання суду на 29.07.2013 р.

25.07.2013 р. від Приватного акціонерного товариства "Інтеко", Товариства з обмеженою відповідальністю "Тулаелектропривод" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергокомплекс" до суду надійшли повідомлення, в яких вони підтримують рішення комітету кредиторів про необхідність введення ліквідаційної процедури боржника.

У той же час від голови комітету кредиторів до суду надійшло клопотання про приєднання до матеріалів справи протоколу загальних зборів кредиторів боржника від 24.07.2013 р., доказів на підтвердження повноважень осіб, присутніх на вказаних зборах та протоколу загальних зборів трудового колективу боржника, а також клопотання про введення відносно боржника ліквідаційної процедури з приєднаним до нього протоколом зборів комітету кредиторів від 24.07.2013 р.

26.07.2013 р. головою комітету кредиторів до суду подано клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бринька А.В., до якого приєднано копію заяви останнього про згоду на призначення ліквідатором у справі № 910/6049/13, свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого, посвідчення арбітражного керуючого, договору добровільного страхування відповідальності арбітражного керуючого перед третіми особами та договору користування нежитловими приміщеннями контори арбітражних керуючих УПАК.

У судове засідання 29.07.2013 р. з'явилися представники боржника та усіх кредиторів боржника.

У ході судового засідання було заслухано представника голови комітету кредиторів щодо порядку проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, який підтримав клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Бринька А.В.

Присутні у засіданні представники кредиторів підтримали висловлену правову позицію.

Виходячи з приписів ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. у редакції від 22.12.2011 р., Протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 26 Закону України Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів відноситься до компетенції зборів кредиторів.

Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду (ч. 7 ст. 26) .

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом, про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора)

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 26).

Як вбачається з поданих до суду документів, 24.07.2013 р. відбулися загальні збори кредиторів Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма", якими прийнято рішення про обрання комітету кредиторів, до складу якого увійшли три кредитори боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Українське промислове товариство", Товариство з обмеженою відповідальністю "Ділор Консалтинг Юкрейн" та Публічне акціонерне товариство "Івано-Франківський арматурний завод", що відображено у відповідному протоколі (примірник у матеріалах справи).

Також, 24.07.2013 р. відбулося засідання комітету кредиторів, у якому головою комітету кредиторів було обрано представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Ділор Консалтинг Юкрейн", а також прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бринька А.В. та припинення повноважень розпорядника майна Новосельцева В.П. Як слідує з поданих документів, ухвалення вказаного рішення стало наслідком аналізу фінансово-господарської діяльності боржника та інвентаризації його майна, за результатами чого встановлено недостатність виявленого майна для задоволення вимог кредиторів боржника,а також ознаки його стійкої неплатоспроможності.

У ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Частина 4 вказаної статті Закону передбачає, що неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

За таких обставин, дослідивши подані документи, суд вважає вимоги комітету кредиторів обґрунтованими та заявленими у рамках приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а тому процедура розпорядження майном Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" підлягає припиненню, а підприємство-боржник - визнанню банкрутом з відповідними процесуальними наслідками.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

П. 1 ч. 1 ч. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Судом встановлено, що запропонована комітетом кредиторів особа ліквідатора, а саме: арбітражний керуючий Бринько А.В. внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, узгоджується з приписами чинного законодавства, отже підлягає призначенню ліквідатором у даній справі про банкрутство.

Керуючись ч. 1 ст. 37 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Господарським процесуальним кодексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" (03680, м. Київ, просп. Перемоги, 53, ідентифікаційний код 05743257).

2. Припинити повноваження розпорядника майна Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" - арбітражного керуючого Новосельцева Володимира Петровича.

3. Визнати банкрутом Публічне акціонерне товариство "Холдингова компанія "Арма" (03680, м. Київ, просп. Перемоги, 53, ідентифікаційний код 05743257).

4. Скасувати арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Відкрити ліквідаційну процедуру.

6. Призначити ліквідатором Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Арма" арбітражного керуючого Бринька Андрія Вікторовича (свідоцтво № 629 від 22.03.2013 р., адреса для листування: 01033, м. Київ, вул. Володимирська, 71, оф. 45, прим. № 1,28,29).

7. Зобов'язати ліквідатора банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується власником, та повідомлення їх про визнання зазначеного боржника банкрутом. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

8. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення у офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

9. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд та надати докази їх визнання або ж відхилення у встановленому порядку.

10. Господарську діяльність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 29.07.2013 р.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута з 29.07.2013 р.

13. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 29.07.2013 р.

14. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 29.06.2014 р.

15. Копію постанови направити ліквідатору, відділу державної виконавчої служби та державному реєстратору за місцем його знаходження для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення29.07.2013
Оприлюднено01.08.2013
Номер документу32731446
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/6049/13

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 26.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 21.08.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 17.06.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 22.05.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 23.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 19.02.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 07.02.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні