Ухвала
від 03.07.2013 по справі 2-345/07
КРАСНОЛУЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-345/07

Провадження № 6/413/121/13

У Х В А Л А

01 липня 2013 року м. Красний Луч

Краснолуцький міський суд Луганської області

у складі: головуючого судді Ковальчук Г. Л.,

при секретарі Базь О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Красний Луч заяву ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні,

в с т а н о в и в :

що 13.06.2013 р. заявник звернувся до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні і пояснив, що у відділі державної виконавчої служби Краснолуцького міського управління юстиції Луганської області на примусовому виконанні знаходиться виконавчий лист № 2-345/07 від 08.02.2007 року у відношенні боржника Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» про стягнення заборгованості з заробітної плати, компенсації, середнього заробітку за час затримки розрахунку на користь ОСОБА_1.

Відповідно до рішення сесії Краснолуцької міської ради 6 созива 9 сесії № 13 від 21.06.2011 року про припинення шляхом ліквідації юридичної особи Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради». На підставі рішення на адресу голови ліквідаційної комісії надійшов виконавчий лист № 2-345/07 про стягнення з Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» про стягнення заборгованості з заробітної плати, компенсації, середнього заробітку за час затримки розрахунку та моральної шкоди на користь ОСОБА_3. Виконання рішення стало неможливим за відсутністю сторони виконавчого провадження. Тому заявник змушений звернутися до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Заявник у судове засідання не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність, заявлені вимоги підтримав у повному обсязі.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, причини неявки до суду не повідомив.

Представник зацікавленої особи головний спеціаліст з питань претензійно-позитивної роботи Управління правового забезпечення Краснолуцької міської ради Огурцов К.С.у судове засідання не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність, заявлені вимоги визнав у повному обсязі.

Суд вважає, можливим розглянути справу у їхню відсутність.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутністю осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Судом встановлено, що у відділі державної виконавчої служби Краснолуцького міського управління юстиції Луганської області на примусовому виконанні знаходиться виконавчий лист № 2-345/07 від 08.02.2007 року у відношенні боржника Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» про стягнення заборгованості з заробітної плати, компенсації, середнього заробітку за час затримки розрахунку на користь ОСОБА_1.

Відповідно до рішення сесії Краснолуцької міської ради 6 созива 9 сесії № 13 від 21.06.2011 року про припинення шляхом ліквідації юридичної особи Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради». На підставі рішення на адресу голови ліквідаційної комісії надійшов виконавчий лист № 2-345/07 про стягнення з Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» про стягнення заборгованості з заробітної плати, компенсації, середнього заробітку за час затримки розрахунку на користь ОСОБА_1. Виконання рішення стало неможливим за відсутністю сторони виконавчого провадження.

Враховуючи, що власником майна Комунального підприємства «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» є Краснолуцька міська рада, вбачається, що згідно ст. 142 Конституції України матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об'єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад.

Згідно ст. 143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; затверджують програми соціально-економічного та культурного розвитку і контролюють їх виконання; затверджують бюджети відповідних адміністративно-територіальних одиниць і контролюють їх виконання; встановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечують проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю.

Відповідно до ст.378 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

На підставі викладеного, керуючись ст..378 ЦПК України, ст.ст. 8, 11 Закона України „Про виконавче провадження", суд

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження - боржника Комунальне підприємство «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» на боржника виконавчий комітет в особі Краснолуцької міської ради в Луганській області у виконавчому провадженні по справі № 2-345/07 за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» про стягнення заборгованості з заробітної плати, компенсації, середнього заробітку за час затримки розрахунку, по якому виданий виконавчий лист Краснолуцьким міським судом Луганської області на підставі рішення суду від 08.02.2007 року про стягнення з Комунального підприємства «Міськтеплокомуненерго Краснолуцької міської ради» на користь ОСОБА_3 заробітної плати в сумі 802,44 грн., компенсації у зв'язку з несвоєчасною виплатою заробітної плати у розмірі 158,18 грн. та середнього заробітку за час затримки розрахунку в сумі 5313,60 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга подається апеляційному суду Луганської області через суд першої інстанції - Краснолуцький міський суд Луганської області, який ухвалив оскаржуване судове рішення (ухвалу).

Головуючий: Г.Л. Ковальчук

СудКраснолуцький міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення03.07.2013
Оприлюднено13.08.2013
Номер документу32916427
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-345/07

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Дорошинська В. Е.

Ухвала від 03.07.2013

Цивільне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Ковальчук Г. Л.

Ухвала від 27.06.2013

Цивільне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Ковальчук Г. Л.

Ухвала від 12.11.2007

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Прудка Л.Г.

Ухвала від 31.08.2007

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О.І.

Рішення від 16.10.2007

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Пісоцький О.М.

Ухвала від 04.07.2007

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О.В.

Рішення від 05.10.2007

Цивільне

Березанський міський суд Київської області

Роздобудько О.М.

Рішення від 19.09.2007

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

П"ятничук І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні