Ухвала
від 22.11.2017 по справі 2-345/07
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-345/07

н/п 6/766/820/17

УХВАЛА

22.11.2017 року Херсонський міський суд Херсонської області:

головуючої судді Дорошинської В.Е.

при секретарі Лисенко К.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні подання старшого державного виконавця Дніпровського районного ВДВС міста Херсона ГТУЮ у Херсонській області ОСОБА_1, про тимчасове обмеження у праві виїзду боржника - ОСОБА_2 за межі України , -

в с т а н о в и в :

Старший державний виконавець Дніпровського районного ВДВС міста Херсона ГТУЮ у Херсонській області ОСОБА_1, звернулася до суду з зазначеним поданням посилаючись на те, що на виконанні ВДВС Дніпровського району у м. Херсоні знаходиться виконавче провадження ВП №15219394 з примусового виконання виконавчого листа №2- 345/07 виданого 01.08.2007 року Петропавловським райсудом Дніпропетровської області про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітньої доньки - Олени, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку щомісячно починаючи з 19.02.2007 року та до досягнення дитиною повноліття. Просить встановити тимчасове обмеження у праві виїзду боржника за межі України до виконання зобов'язань за рішенням.

В судове засідання державний виконавець не з'явився, надав заяву про розгляд подання про тимчасове обмеження у праві виїзду без його участі.

Вивчивши матеріали подання, суд встановив, що на виконанні Дніпровського районного ВДВС м. Херсона ГТУЮ у Херсонській області знаходиться виконавче провадження ВП №15219394 з примусового виконання виконавчого листа №2- 345/07 виданого 01.08.2007 року Петропавловським райсудом Дніпропетровської області про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітньої доньки - Олени, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1/4 частини усіх видів заробітку щомісячно починаючи з 19.02.2007 року та до досягнення дитиною повноліття.

Однак боржником рішення суду у вказаний термін не виконано, на вимогу державного виконавця не з'являється, та не надає декларацію державному виконавцю про доходи, якими він володіє спільно з іншими особами, про рахунки у банках чи інших установах, про майно , що перебуває в заставі а бо в інших осіб, чим порушив вимоги ч.5 ст.19 ЗУ Про виконавче провадження .

Згідно ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Відповідно до ст.33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України.

В матеріалах справи відсутні будь-які докази, які б свідчили про умисне ухилення боржника від виконання рішення.

Посилання на заборгованість за судовим рішенням за відсутності відповідних доказів не свідчить про умисне ухилення боржника від виконання зобов'язання.

Обмеження конституційних прав громадянина є крайнім заходом і підлягає застосуванню відповідно до закону у разі, якщо всі інші передбачені законом заходи щодо виконання рішення суду не дали результату.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає подання таким, що не підлягає задоволенню, оскільки, заявником не надано доказів, того, що боржник умисно ухиляється від виконання рішення суду і виконавцем здійснено всі заходи передбачені законом для виконання рішення суду, адже факт ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, повинен бути об'єктивно наявним та вбачатися з матеріалів виконавчого провадження.

Керуючись ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження » , ст.377-1 ЦПК України,суд,-

у х в а л и в :

В задоволенні старшого державного виконавця Дніпровського районного ВДВС міста Херсона ГТУЮ у Херсонській області ОСОБА_1, про тимчасове обмеження у праві виїзду боржника - ОСОБА_2 за межі України - відмовити за необґрунтованістю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутніми у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя В.Е. Дорошинська

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено23.11.2017
Номер документу70435387
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-345/07

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Дорошинська В. Е.

Ухвала від 03.07.2013

Цивільне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Ковальчук Г. Л.

Ухвала від 27.06.2013

Цивільне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Ковальчук Г. Л.

Ухвала від 12.11.2007

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Прудка Л.Г.

Ухвала від 31.08.2007

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О.І.

Рішення від 16.10.2007

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Пісоцький О.М.

Ухвала від 04.07.2007

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О.В.

Рішення від 05.10.2007

Цивільне

Березанський міський суд Київської області

Роздобудько О.М.

Рішення від 19.09.2007

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

П"ятничук І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні