Ухвала
від 02.10.2013 по справі 813/6362/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

02 жовтня 2013 року № 813/6362/13-а

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сподарик Н.І., за участі секретаря судового засідання Козьмін А.М., представника позивача Бундзило І.М., представника позивача Чернявський Р.М., представника відповідача Мощинська О.В., розглянувши у попередньому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державного підприємства спиртової та лікеро- горілчаної промисловості «УКРСПИРТ» до Державної екологічної інспекції у Львівській області про визнання протиправними дій та визнати неправомірним розрахунок,

встановив:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державного підприємства спиртової та лікеро- горілчаної промисловості «УКРСПИРТ» до Державної екологічної інспекції у Львівській області. Просить суд:

визнати дії службових осіб Державної екологічної служби Львівської області у частині внесення в акт перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони атмосферного повітря, водних і земельних ресурсів щодо поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державним підприємством «Укрспирт» Великолюбінське місце провадження діяльності (код ЄДРПОУ 37199618) від 03 липня 2013 року № 1186/04 - 1067 відомостей про наявність порушень п. 9 ст. 44 Водного кодексу України про забір підземних вод за відсутності дозволу на спеціальне водокористування в період з 07.02.2012р. по 09.01.2013р. Великолюбінським МПД;

визнати неправомірним розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного використання підземних вод у кількості 414642.куб.м за період з 07.02.2012р. по 09.01.2013р. Великолюбінським МПДДП «Укрспирт» підготовлений Державною екологічною службою Львівської області.

01.10.2013 року представником відповідача за вх. № 34653 подано заяву про закриття провадження у справі № 813/6362/13-а. Обгрунтовуючи дане клопотання представник відповідача зазначає, що оскаржуваний розрахунок не має юридичного характеру, оскільки не містить обов'язкового припису для позивача, а відтак не є правовим актом індивідуальної дії в розумінні п.1 ч.2 ст.17 Кодексу адміністративного судочинства України. Вказаний розрахунок направляється Держекоінспекцією суб'єктам господарювання як додаток до претензії у відповідності до вимог ст. 6 Господарського процесуального кодексу України. У підтвердження зазначеного відповідачем долучено копію претензії №967, яку скеровано позивачу з метою проведення претензійно позовної роботи в межах господарських правовідносин.

Представник позивача Чернявський Р.М. щодо заявленого клопотання поклався на розсуд суду. Представник позивача Бундзило І.М. просив суд надати час для ознайомлення із заявленим клопотанням. Наполягає на розгляді даної справи у порядку визначеному Кодексом адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Адміністративний процес ініціюється через подання адміністративного позову. Згідно з пунктом 6 статті 3 КАС України, адміністративний позов є зверненням до адміністративного суду про захист прав, свобод та інтересів у публічно-правових відносинах. Відповідно до ч. 2 ст. 2 КАС України, до адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб'єктів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією чи законами України встановлено інший порядок судового провадження.

Відповідно до п. 1. ч. 2 ст. 17 КАС України, юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема: спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

Враховуючи наведене суд переконаний, що заяву відповідача слід задоволити оскільки, розрахунок не являється актом індивідуальної дії, а отже не породжує правовідносин, що можуть бути предметом спору.

Згідно із п. 1 ч. 1 ст. 157 КАС України суд закриває провадження у справі, зокрема, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

З огляду на викладене, провадження у адміністративній справі за позовом Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «УКРСПИРТ» до Державної екологічної інспекції у Львівській області закрити у частині вимоги - визнати неправомірним розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного використання підземних вод в кількості 414642 куб. м за період з 07.02.2012р. по 09.01.2013р. з тих підстав, що заявлену позивачем вимогу не належить розглядати у порядку адміністративного судочинства.

Під час підготовки справи до судового розгляду проведені наступні підготовчі дії, спрямовані на забезпечення всебічного та об'єктивного вирішення справи протягом розумного строку: - з'ясовано підстави позову та факти, які необхідно встановити для вирішення спору; - з'ясовано склад осіб, які братимуть участь у справі; запропоновано відповідачу надати суду письмові заперечення проти позову та докази, якщо такі у нього є, а також належні копії всіх документів, що стосуються фактичних обставин та правових підстав прийняття спірного рішення; - особам, які беруть участь у справі надіслано копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі разом з інформацією про їхні процесуальні права і обов'язки; відповідачу надіслано копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Представник позивача позовні вимоги підтримав повністю з підстав викладених у позовній заяві та долучених доказах .

Відповідач заперечив позовні вимоги з підстав наведених в письмових запереченнях поданих в попередньому судовому засіданні 02.09.2013 року.

Сторони примирення не досягли. Суд вважає, за наведених обставин, підстав для відкладення попереднього засідання немає.

Керуючись ст.ст. 110, 121, 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ухвалив:

1. Провадження у адміністративній справі за позовом Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «УКРСПИРТ» до Державної екологічної інспекції у Львівській області у частині вимоги - визнати неправомірним розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного використання підземних вод в кількості 414642 куб. м за період з 07.02.2012 р. по 09.01.2013 р. Великолюбінським МПДДП «Укрспирт» підготовлений Державною екологічною службою Львівської області - закрити.

2. Повторне звернення з тією самою вимогою не допускається.

3. Підготовче провадження в адміністративній справі закінчити.

4. Призначити справу до судового розгляду. Судовий розгляд справи буде здійснюватись суддею Сподарик Н.І. одноособово.

5. Судовий розгляд відбудеться 07 жовтня 2013 року о 16:00 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2, 3-ій поверх, зал засідань № 5).

6. Копію ухвали надати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після постановлення та оскарженню не підлягає.

Ухвала в частині закриття провадження може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання її копії шляхом подання апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Ухвала суду набирає законної сили в строк та в порядку, визначеному ст. 254 КАС України

Суддя Сподарик Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.10.2013
Оприлюднено04.10.2013
Номер документу33882242
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/6362/13-а

Ухвала від 13.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 20.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 20.12.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз Л.Л.

Ухвала від 03.12.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гінда О.М.

Ухвала від 03.12.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гінда О.М.

Постанова від 07.10.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 07.10.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 02.10.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні