Ухвала
від 09.10.2013 по справі 919/634/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

09 жовтня 2013 року справа № 919/634/13

Господарський суд міста Севастополя у складі судді Альошиної С.М., розглянувши матеріали справи за позовом Державного професійно-технічного навчального закладу "Севастопольське вище професійне училище засобів зв'язку та інформаційних технологій"

(вул. Вакуленчука, буд. 29, м. Севастополь, 99053)

до відповідача - Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

(АДРЕСА_1),

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Регіонального відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

(пл. Повсталих, буд. 6, м. Севастополь, 99008),

про зобов'язання звільнити самовільно зайняті площі,

представники учасників судового процесу не викликались,

ВСТАНОВИВ:

Державний професійно-технічний навчальний заклад "Севастопольське вище професійне училище засобів зв'язку та інформаційних технологій" звернувся до господарського суду міста Севастополя з позовом до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про зобов'язання відповідача звільнити від його майна незаконно зайняті ним площі на території позивача, а саме - 10,2 кв.м механічної ділянки УВМ № 5, а також 2,3 кв.м території у механічного цеху, а також 2,16 кв.м у металевій прибудові на території училища після чого передати ці площі позивачу за актом прийому - передачі.

Ухвалою суду від 26.07.2013 справу № 919/634/13 прийнято до провадження та призначено справу до розгляду у судовому засіданні.

Ухвалою суду від 16.09.2013 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача було залучено Регіональне відділення Фонду державного майна України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Ухвалою суду від 23.09.2013 строк вирішення спору був продовжений на 15 днів, до 11.10.2013 включно та відкладено розгляд справи на 07.10.2013.

У зв'язку з перебуванням судді Грицай О.С. у відпустці, відповідно до рішення зборів суддів господарського суду міста Севастополя від 02.10.2013 та на виконання пункту 3.3 рішення зборів суддів господарського суду міста Севастополя від 28.12.2010 (зі змінами), розпорядженням керівника апарату № 413 від 07.10.2013 був призначений повторний автоматичний розподіл справи № 919/634/13, за результатами якого суддею для розгляду даної справи було визначено суддю Альошину С.М.

Відповідно до абзацу четвертого пункту 3.8 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 „Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", у разі залучення до участі у справі іншого відповідача або заміни неналежного відповідача розгляд справи починається заново (стаття 24 ГПК України), заново розгляд справи починається і в разі прийняття позовної заяви третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, та зміни складу суду (в тому числі з одноосібного на колегіальний, навіть якщо до складу колегії суддів входить суддя, який раніше одноособово розглядав дану справу), а отже, спочатку починається й перебіг строку вирішення спору. Продовження цього строку можливе у порядку і з підстав, зазначених у частині третій статті 69 ГПК України.

Згідно з пунктом 4 статті 65 Господарського процесуального кодексу України з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя вчиняє в необхідних випадках дії по підготовці справи до розгляду, зокрема: зобов'язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії (звірити розрахунки, провести огляд доказів у місці їх знаходження тощо); витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору, чи знайомиться з такими матеріалами безпосередньо в місці їх знаходження.

З урахуванням викладеного, суд приймає справу до провадження, а розгляд справи та перебіг строку вирішення спору починаються заново.

За таких обставин, керуючись статтями 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти справу № 919/634/13 до провадження.

2. Розгляд справи почати заново.

3. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 06 листопада 2013 року о 10 годині 00 хвилин.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду міста Севастополя за адресою: м. Севастополь, вул. Павліченко, 5, каб. № 207.

4. Зобов'язати позивача : надати суду оригінали документів, доданих до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні); документи, які підтверджують юридичний статус (оригінали - для огляду в судовому засіданні, належно завірені копії в матеріали справи); відомості про банківські реквізити сторін (на день розгляду справи) та всі письмові докази, що стосуються предмета спору, в обґрунтування позовних вимог.

Надати суду власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав, а також немає рішення цих органів по даному спору.

Зобов'язати відповідача: надати суду відзив на позовну заяву, який повинен містити відомості, що передбачені статтею 59 ГПК України, з документальним та правовим обґрунтуванням своїх заперечень; Свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця (оригінал - для огляду в судовому засіданні, належно завірену копію в матеріали справи); відомості про найменування та номери рахунків у банківських установах на день розгляду справи та всі письмові докази, що стосуються предмета спору, в обґрунтування своїх пояснень чи заперечень проти позову.

Третій особі - надати суду письмові пояснення щодо обставин даної справи, з відповідними обгрунтовуючими документами; документи, які підтверджують юридичний статус (оригінали - для огляду в судовому засіданні, належно завірені копії в матеріали справи) та всі письмові докази, що стосуються предмета спору у даній справі.

Учасникам судового процесу - надати суду документи, що підтверджують повноваження осіб, які представлятимуть їх інтереси у судовому засіданні, з належно завіреними копіями в матеріали справи.

Копії документів повинні бути засвідчені належним чином, згідно з пунктом 5.27 Держстандарту України № 4163-2003 "Уніфікована Система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів", і подаються з супровідним листом .

Для пропуску у приміщення суду мати документ, який посвідчує особу (паспорт), підтверджує її повноваження та цю ухвалу.

Попередити сторін, що у разі ухилення від виконання вимог ухвали, господарський суд має право стягнути в доход Державного бюджету України штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у порядку, передбаченому пунктом 5 статті 83 ГПК України.

Суддя С. М. Альошина

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення09.10.2013
Оприлюднено14.10.2013
Номер документу34052124
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —919/634/13

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Альошина Світлана Михайлівна

Ухвала від 09.10.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Альошина Світлана Михайлівна

Ухвала від 26.07.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Грицай Оксана Сергіївна

Постанова від 11.07.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Сікорська Наталя Іванівна

Ухвала від 26.06.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Сікорська Наталя Іванівна

Ухвала від 26.06.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Сікорська Наталя Іванівна

Ухвала від 05.06.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Грицай Оксана Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні