Ухвала
від 16.08.2013 по справі 2-317/13
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЛУГАНСЬК

Справа № 2-317/13

у х в а л а

про закриття провадження у справі у зв'язку

з відмовою позивача від позову в частині позовних вимог

« 23» липня 2013 року Ленінський районний суд м. Луганська

в складі : головуючого судді: Женеску Е.В.

при секретарі : Тарасенко А.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в суді у м. Луганську цивільну справу за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21 про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Ленінського районного суду м. Луганська перебуває зазначена цивільна справа.

У судовому засіданні представник позивача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області Долгополая М.Е. надала заяву, в якій вона відмовилась від позовних вимог в частині витребування спірного майна, а саме: гуртожитку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, з чужого незаконного володіння ОСОБА_2 Наслідки закриття провадження по справі їй відомі.

Оглянувши матеріали справи, судом встановлені підстави для не прийняття відмови від позову, враховуючи наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України, повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами: довіреність фізичної особи; довіреність юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника; свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна.

Так, для вступу до процесу представника, діючого на підставі довіреності, договору доручення, необхідно пред'явити суду належним чином складену довіреність, що є документом, що уповноважує представника діяти від імені того, кого він представляє, і легітимуючим представника як такого перед судом.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідно до довіреності № 31-08 від 20.06.2013 року, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Луганській області доручив Долгополій М.Е. - заступнику начальника відділу контролю - ревізійної роботи, аудиту, юридичного забезпечення вести справи в судових установах з наданням певних прав, перелік яких зазначений в довіреності, окрім права зміни предмету або підстави позову, зменшення або збільшення розміру позовних вимог, відмови від позову та укладання мирової угоди, а тому представник позивача не має повноважень для відмови від позовних вимог.

У відповідності до п.3 ч.1 ст. 205 ЦПК України суд ухвалою закриває провадження у справу, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Підставою для закриття провадження у справі є відмова позивача від позову тільки у тому випадку, якщо суд прийняв відмову позивача від позову.

Суд, оглянувши матеріали справи, заслухавши думку учасників процесу, з урахуванням зазначеного вище, прийшов до висновку, що клопотання представника позивача не підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 42, 205, 293 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

В прийняти відмови представника позивача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області Долгополої М.Е. від частини позовних вимог щодо витребування спірного майна, а саме: гуртожитку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, з чужого незаконного володіння ОСОБА_2 та закрити провадження у справі в цій частині - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Луганської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня її проголошення, у разі постановлення ухвали без участі особи яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий - суддя:


Е.В. Женеску

СудЛенінський районний суд м. Луганськ
Дата ухвалення рішення16.08.2013
Оприлюднено29.11.2013
Номер документу34222283
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-317/13

Рішення від 20.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Ухвала від 25.11.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Ухвала від 25.11.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Ухвала від 20.11.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Ухвала від 15.11.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Рішення від 08.10.2013

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.10.2013

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Женеску Е. В.

Ухвала від 08.10.2013

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Женеску Е. В.

Рішення від 16.10.2013

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Женеску Е. В.

Ухвала від 16.08.2013

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Женеску Е. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні