Постанова
від 10.02.2009 по справі 13/302
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/302

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                             ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "10" лютого 2009 р.                            м.Чернівці                                       Справа № 13/302

Суддя господарського суду Чернівецької області Миронюк Сергій Олександрович, розглядаючи справу

за позовом Управління  Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м.Чернівці

до Колективне підприємство виробничо-комерційна фірма "Інженерна технологія"

про стягнення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду - 1187,97 грн.

за участю представників:

позивача: Чорней М.Г. –представник. Доручення № 125/01 від 09.01.2009 р.

відповідача: не з'явився.

прокурора

СУТЬ СПОРУ:

Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці звернулось з позовною заявою до колективного підприємства виробничо-комерційної фірми «Інженерна технологія» м. Чернівці, про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1187,97 грн.

Обґрунтовуючи свої вимоги, позивач посилається на те, що у відповідності до статті 1 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, статті 15 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, відповідач перебуває на обліку в управлінні Пенсійного Фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці і є платником страхових внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування.

Однак, внески до фонду не вносить, внаслідок чого у нього виникла заборгованість перед Пенсійним фондом України у сумі 1187,97 грн.

Ухвалою суду від 20.01.2009 р. розгляд справи був відкладений на 10.02.2009 р. в зв'язку з неявкою представника відповідача в судове засідання.

В судовому засіданні 10.02.2009 р. позивач позовні вимоги підтримав.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, пояснень на позов відповідач не надав. Враховуючи, що відповідача належним чином повідомлено про місце, дату і час судового засідання, зазначені обставини не перешкоджають вирішенню спору.

Заслухавши  пояснення представника позивача, розглянувши матеріали справи, встановивши фактичні обставини у справі, дослідивши та оцінивши надані докази, проаналізувавши законодавство, що регулює спірні відносини, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідач взятий на облік в Управлінні Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці та є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Як вбачається з матеріалів справи, зокрема згідно з поданих позивачем розрахунків сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за період лютий 2006 р. по липень 2007 р. за  відповідачем рахується заборгованість по страхових внесках в сумі 1187,97 грн.

Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі –Закон), який набрав чинності 01.01.2004 року, визначено систему пенсійного забезпечення і механізм її функціонування, встановлено, що страхувальниками та відповідно платниками страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування є, зокрема, підприємства, установи і організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання і вони зобов'язані нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески (преамбула Закону, статті 2, 14, 15, 17 Закону).

У відповідності до частини 2 статті 106 Закону суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, передбачені статтею 20 цього Закону вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі – недоїмка) і стягуються з урахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Відповідно ж до частини 6 статті 20 цього Закону страхувальники зобов'язуються сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

За таких обставин суд дійшов висновку, що суми недоїмки узгоджені відповідачем згідно із Законом № 1058-ІV та не сплачені ним у встановлені законодавством строки, а відтак, позов є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 4-12, 71, 87, 94, 98, 159, 160, 161, 162, 163, 167, пунктами 3, 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з колективного підприємства виробничо-комерційної фірми «Інженерна технологія»вул.. Руська, 1 м. Чернівці код 23247192 на користь Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі, вул. Головна, 245, м. Чернівці код 21430549 заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1187,97 грн.

Постанова, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Порядок і строки апеляційного оскарження.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Після набрання постановою законної сили видати виконавчий лист.

Суддя                                                             С.О. Миронюк

Дата ухвалення рішення10.02.2009
Оприлюднено19.05.2009
Номер документу3591076
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/302

Ухвала від 18.03.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Постанова від 21.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Добролюбова Т.В.

Ухвала від 13.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Добролюбова Т.В.

Ухвала від 30.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Добролюбова Т.В.

Ухвала від 27.01.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Добролюбова Т.В.

Рішення від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Судовий наказ від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Рішення від 15.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 22.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні