Рішення
від 12.12.2013 по справі 2-242/13
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 2-242/13

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2013 року смт. Червоноармійськ

Червоноармійський районний суд Житомирської області в складі:

головуючої - судді Гуц О.В.

при секретареві Ридановій Г.В.

за участю сторін:

позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Червоноармійську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,-

В С Т А Н О В И В :

У вересні 2013 року ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеним позовом до ОСОБА_3, мотивуючи його тим, що з 30 серпня 2008 року перебуває з відповідачем у шлюбі, який зареєстровано виконкомом Кошелівської сільської ради Червоноармійського району Житомирської області. Дітей у даному шлюбі не має. Сімейне життя виявилось невдалим. За весь час подружнього життя їм невдалося знайти між собою взаємопорозуміння. По причині зневажливого ставлення до нього з боку дружини, він втратив до неї почуття любові та поваги. Фактичні шлюбні відносини між ними припинено та вони проживають окремо один від одного. У липні 2013 року він запропонував відповідачу подати спільну заяву до відділу РАЦС про розірвання шлюбу, однак відповідач не побажала розірвати шлюб через органи РАЦСУ. Тому просить суд розірвати їх шлюб з відповідачем .

В судовому засіданні 12.09.2013 року позивач підтримав свій позов з викладених у ньому підстав.

Відповідач заявлений позов не визнала та не погодилася на розірвання шлюбу, зазначивши, що непорозуміння в їх сім"ї носять тимчасовий характер ,весь цей час вони проживають спільно та підтримують подружні стосунки. Вважає ,що їх сім"я може бути збережена та просила надати строк дл примирення.

У зв"язку з клопотання відповідача з метою збереження сім"ї сторін по справі призначено строк для примирення.

12.12.2013 року в судовому засіданні позивач підтримав свій позов, зазначивши, що наданий їх сім"ї строк для примирення дещо нормалізував їх сімейні стосунки. Про те на розірванні шлюбу наполягав, мотивуючи це тим, що у їх з дружиною стосунки втручаються родичі відповідача , які налаштовують проти нього дружину ,що призводить до конфліктів у їх сім"ї.

Відповідач заперечувала позов та мотиви наведені у ньому. Вважає даний позов не вмотивованим та не обгрунтованим ,а рішення чоловіка про розірвання їх шлюбу передчасним, оскільки весь цей час вони проживають з чоловіком спільно та підтримують подружні стосунки . Конфліктні ситуації в їх сім"ї носять тимчасовий характер .Зазначила, що бажає зберегти сім"ю, оскільки кохає свого чоловіка і буде прикладати усіх можливих зусиль для збереження їх сім"ї.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про відмову у позові , виходячи з наступного.

Так, судом встановлено ,що сторони по справі перебувають у зареєстрованому шлюбі з 30 серпня 2008 року, про що свідчить актовий запис за № 4 в книзі реєстрації актів про шлюб Кошелівської сілської ради (а.с. 12 ).Дітей в даному шлюбі сторони не мають.

Відповідно до ст. 112 СК України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження їх шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхній дитині, що мають істотне значення.

Як встановлено судом із пояснень сторін, вони до сьогодні проживають спільно та підтримують подружні стосунки.

Як зазначив позивач в сім"ї мають місце конфлікти, які виникають із-за втручання в їх сімейні справи родичів відповідача.

Відповідач бажає зберегти сім"ю,оскільки кохає свого чоловіка та запевняє, що прикладе усіх зусиль для уникнення конфліктних ситуацій в їх сім"ї.

За правилами ст.ст. 10, 60 ЦПК України, кожна сторона повинна та зобов"язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.11 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за звеврненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених позовних ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб , які беруть участь у справі.

Враховуючи вище зазначене, суд вважає, що позивач не надав суду належних та переконливих доказів щодо того , що подальше спільне життя подружжя і збереження їх шлюбу суперечило б інтересам одного з них, що мають істотне значення.

Із наведених у позові підстав , вбачається , що звернення до суду позивача з позовом про розірвання шлюбу є передчасним , а тому суд приймає рішення про відмову у позові .

Керуючись ст. ст. 10,11 , 60, 209, 212-215, 218 ЦПК України, ст. ст. 110, 112 СК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

У позові ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, відмовити.

Рішення може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Житомирської області через Червоноармійський районний суд Житомирської області протягом 10-ти днів з дня проголошення рішення.

Суддя О. В. Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення12.12.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36043707
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-242/13

Ухвала від 19.03.2013

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Сержанюк А. С.

Рішення від 12.12.2013

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 12.12.2013

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 28.10.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Ухвала від 12.09.2013

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 05.09.2013

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 02.09.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Ухвала від 01.07.2013

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Маляренко І. Б.

Рішення від 21.06.2013

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Сержанюк А.С. А. С.

Рішення від 01.06.2013

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Золотарьов О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні