Ухвала
від 02.04.2013 по справі 117/1227/2012
САКСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа № 117/1227/2012

У Х В А Л А

про залишення скарги без руху

"02" квітня 2013 р. м. Саки

Суддя Сакського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим Щербіна Д.С., розглянувши скаргу Громадської організації «Наукове товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС» в інтересах засновника товариства ОСОБА_1 і засновника товариства ОСОБА_1 на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Сакського міськрайонного управління юстиції АР Крим ОСОБА_2, -

ВСТАНОВИВ:

Громадська організація НТСА «МІСТЕПС» в інтересах засновника товариства ОСОБА_1 і засновник товариства ОСОБА_1 звернулися до суду зі скаргою на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Сакського міськрайонного управління юстиції АР Крим ОСОБА_2 по винесенню постанови про відкладення виконавчих дій та скасування постанови про відкладення виконавчих дій від 14.03.2013р.

Відповідно до ст. 383 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їх права чи свободи.

Згідно зі ст. 384 ЦПК України скаргу може бути подано до суду безпосередньо або після оскарження рішення, дії або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби до начальника відповідного відділу державної виконавчої служби. Скарга подається до суду, який видав виконавчий документ.

Згідно з п. 3 Постанови Пленуму Верховного суду України «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження» № 14 від 26.12.2003р. скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК і ГПК, та містити відомості, перелічені в пунктах 3 - 5 ч. 3 ст. 85 Закону України «Про виконавче провадження». У разі відсутності спеціальної норми щодо вирішення певних питань, які виникають при розгляді скарг на рішення, дії або бездіяльність посадових осіб державної виконавчої служби, до заяв (скарг, подань) учасників виконавчого провадження мають застосовуватися положення ЦПК і ГПК, якими врегульовано аналогічні питання, зокрема: про порушення цивільної справи в загальному суді; щодо кола осіб, які беруть участь у справі, їхніх прав та обов'язків; про судові виклики та повідомлення; про судовий розгляд; щодо апеляційного та касаційного оскарження рішень суду першої інстанції та інше.

Відповідно до ч. 3 ст. 85 Закону України «Про виконавче провадження» (у редакції, яка було дійсна на час прийняття Постанови Пленуму Верховного суду України № 14 від 26.12.2003р.) скарга у виконавчому провадженні подається у письмовій формі та повинна включати: 1) назву відділу державної виконавчої служби, до якого подається скарга; 2) точну назву стягувача та боржника, їх місце проживання (для фізичних осіб) або знаходження (для юридичних осіб), а також назву представника сторони виконавчого провадження, коли скарга подається представником; 3) реквізити виконавчого документа (назва виконавчого документа, орган, який його видав, дата видачі виконавчого документа та його номер, резолютивна частина виконавчого документа); 4) зміст оскаржуваних дій (бездіяльності) та норму Закону, яка порушена; 5) виклад обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги; 6) підпис скаржника або його представника із зазначенням дати подання скарги.

На даний час вимоги до скарги у виконавчому провадженні містяться у ч. 7 ст. 82 Закону України «Про виконавче провадження» та скарга має містити: 1) найменування органу державної виконавчої служби, до якого вона подається; 2) повне найменування (ім'я) стягувача та боржника, їх місце проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (ім'я) представника сторони виконавчого провадження, якщо скарга подається представником; 3) реквізити виконавчого документа (вид документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина); 4) зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності та норму закону, яку порушено; 5) викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги; 6) підпис скаржника або його представника із зазначенням дня подання скарги.

Відповідно до ст.ст. 119, 120 ЦПК України позовна заява повинна відповідати викладеним вимогам.

Згідно зі ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог 119, 120 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення заяви без руху з наданням заявникові строку для усунення недоліків.

Крім того, відповідно до ст. 385 ЦПК України скаргу може бути подано до суду: у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав чи свобод; у триденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав чи свобод, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій. Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом.

На підставі викладеного, керуючись ст. 121 ЦПК України, суддя -

Ухвалив:

Скаргу Громадської організації «Наукове товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС» в інтересах засновника товариства ОСОБА_1 і засновника товариства ОСОБА_1 на дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Сакського міськрайонного управління юстиції АР Крим ОСОБА_2 - залишити без руху.

Встановити заявникам строк для усунення недоліків п’ять днів з дня утримання ухвали. Після усунення недоліків позовної заяви документи до суду направляти із обов’язковою вказівкою на номер справи 117/1227/2012 та зазначенням прізвища судді, який прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Щербіна Д.С.

СудСакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення02.04.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36387699
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —117/1227/2012

Ухвала від 12.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Кірюхіна М. А.

Ухвала від 18.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Даніла Н. М.

Ухвала від 02.04.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 20.05.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 24.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Копичинський О. В.

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 12.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Копичинський О. В.

Ухвала від 22.11.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Смолій А. М.

Ухвала від 11.11.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Смолій А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні