Ухвала
від 18.12.2013 по справі 117/1227/2012
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа №:117/1227/2012Головуючий суду першої інстанції:Смолій А.М. № провадження:22-ц/190/7875/13Доповідач суду апеляційної інстанції:Даніла Н. М.


УХВАЛА

18.12.2013 м.Сімферополь

суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Даніла Н.М., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі за скаргою ОСОБА_3, Громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС», діючої в інтересах ОСОБА_3, заінтересована особа - Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» на дії старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Сакського міськрайонного управління юстиції АР Крим Державної виконавчої служби України Ступнікова Вадима Вікторовича, за апеляційною скаргою ОСОБА_3, Громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС», діючої в інтересах ОСОБА_3, громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів-юристів «ЮСТИС», діючої в інтересах ОСОБА_3 на ухвалу Сакського міськрайонного суду АР Крим від 22 листопада 2013 року,

в с т а н о в и в :

Ухвалою Сакського міськрайонного суду АР Крим від 22 листопада 2013 року у задоволенні скарги відмовлено.

Не погодившись з зазначеною ухвалою суду, ОСОБА_3, ГО «НТСА «МІСТЕПС» та ГО «НТСАЮ «ЮСТИС», діючих в інтересах ОСОБА_3, надіслали до суду апеляційну скаргу, в якій просять ухвалу суду скасувати.

Ухвалою Апеляційного суду АР Крим від 05 грудня 2013 року апеляційна скарга ОСОБА_3, ГО «НТСА «МІСТЕПС» та ГО «НТСАЮ «ЮСТИС», діючих в інтересах ОСОБА_3, залишена без руху для усунення недоліків, а саме: сплати суми судового збору в розмірі 114,70 грн. на рахунок: отримувач коштів - УДКСУ у м.Сімферополі, код отримувача (код за ЄДРПОУ)- 38040558, Банк отримувача - Головне управління ДКСУ в АР Крим, м. Сімферополь, Код банку отримувача (МФО)- 824026, рахунок отримувача - 31214206780002, код класифікації доходів бюджету - 22030001, призначення платежу: Судовий збір, за скаргою ОСОБА_3, Апеляційний суд Автономної Республіки Крим (м. Сімферополь), код ЄДРПОУ - 05383075; зазначення найменування суду, до якого подається скарги; ім'я осіб, які беруть участь у справі, їх місце проживання; в чому полягає незаконність і (або) необґрунтованість рішення (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність установлення обставин, які мають значення для справи, внаслідок необґрунтованої відмови у прийнятті доказів, неправильного їх дослідження чи оцінки, неподання доказів з поважних причин та (або) неправильне визначення відповідно до встановлених судом обставин правовідносин); нових обставини, що підлягають встановленню, докази, які підлягають дослідженню чи оцінці, обгрунтування поважності причин неподання доказів до суду першої інстанції, заперечення проти доказів, використаних судом першої інстанції.

16 грудня 2013 року на адресу Апеляційного суду АР Крим від апелянтів надійшла уточнена апеляційна скарга разом з клопотанням про звільнення від сплати суми судового збору.

Проте, клопотання про звільнення від сплати судового збору задоволенню не підлягає. Так, відповідно до вимог ч.1 ст. 82 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі, ч.3 ст. 82 ЦПК України передбачено, що з підстав, зазначених в частині 1 цієї статті, суд може зменшити розмір належних до оплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити від їх оплати.

Клопотання про звільнення від сплати судового збору необґрунтоване та не містять у собі посилань щодо причин неможливості сплати суми судового збору, тому правові підстави для звільнення відсутні.

Посилання на те, що ОСОБА_3 у виконавчому провадженні є стягувачем, а тому її слід звільнити від сплати, не приймається.

За таких обставин, апеляційну скаргу ОСОБА_3, Громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС», діючої в інтересах ОСОБА_3, громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів-юристів «ЮСТИС», діючої в інтересах ОСОБА_3 слід визнати неподаною та повернути заявникам.

Виходячи з наведеного та керуючись ст. 297 ЦПК України, суддя судової палати у цивільних справах, -

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу ОСОБА_3, Громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС», діючої в інтересах ОСОБА_3, громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів-юристів «ЮСТИС», діючої в інтересах ОСОБА_3 на ухвалу Сакського міськрайонного суду АР Крим від 22 листопада 2013 року визнати неподаною та повернути заявникам.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку протягом двадцяти днів.

СуддяН. М. Даніла

Дата ухвалення рішення18.12.2013
Оприлюднено05.03.2014
Номер документу37443157
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття апеляційного провадження у цивільній справі за скаргою ОСОБА_3, Громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС», діючої в інтересах ОСОБА_3, заінтересована особа - Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» на дії старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Сакського міськрайонного управління юстиції АР Крим Державної виконавчої служби України Ступнікова Вадима Вікторовича, за апеляційною скаргою ОСОБА_3, Громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів «МІСТЕПС», діючої в інтересах ОСОБА_3, громадської організації «Національне товариство студентів та аспірантів-юристів «ЮСТИС», діючої в інтересах ОСОБА_3 на ухвалу Сакського міськрайонного суду АР Крим від 22 листопада 2013 року

Судовий реєстр по справі —117/1227/2012

Ухвала від 12.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Кірюхіна М. А.

Ухвала від 18.12.2013

Цивільне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Даніла Н. М.

Ухвала від 02.04.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 20.05.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 24.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Копичинський О. В.

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 12.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Щербіна Д. С.

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Копичинський О. В.

Ухвала від 22.11.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Смолій А. М.

Ухвала від 11.11.2013

Цивільне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Смолій А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні