Ухвала
від 30.12.2013 по справі 2-5/2009
АВДІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/217/46/2013

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 грудня 2013 року Авдіївський міський суд Донецької області у складі:

головуючого: судді Соболєвої І.П.,

при секретарі: Грищенко В.М., за участю заявника ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду міста Авдіївка заяву ОСОБА_1 про встановлення способу виконання рішення суду та внесення виправлень у виконавчий лист, -

В С Т А Н О В И В:

09.12.2013 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про ухвалення додаткового рішення, в подальшому змінила вимоги та просила встановити спосіб виконання рішення Авдіївського міського суду Донецької області від 05 лютого 2009 року, яким відділу ГІРФО Авдіївського МВ УМВС України в Донецькій області поставлено за обов'язок зняти ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з реєстраційного обліку з квартири АДРЕСА_1. Мотивувала вимоги тим, що постановою державного виконавця ВДВС Авдіївського міського управління юстиції від 28.11.2013 року їй було відмовлено у відкритті виконавчого провадження за виконавчим листом, виданим на підставі зазначеного рішення, оскільки у виконавчому документі на вказано спосіб виконання рішення, а саме зазначено: «поставити за обов'язок» замість «зобов'язати». Крім того, заявником зазначено, що у виконавчому листі не зазначено ідентифікаційний код відділу ГІРФО Авдіївського МВ УМВС України в Донецькій області, тому просила виправити зазначену помилку.

ОСОБА_1 в судовому засіданні підтримала вимоги заяви, просила їх задовольнити.

Інші сторони до судового засідання не з'явились, хоча про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Суд, вислухавши ОСОБА_1, вивчивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

Рішенням Авдіївського міського суду Донецької області від 05 лютого 2009 року відділу ГІРФО Авдіївського МВ УМВС України в Донецькій області поставлено за обов'язок зняти ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з реєстраційного обліку з квартири АДРЕСА_1.

Ухвалою Авдіївського міського суду Донецької області від 04 листопада 2013 року ОСОБА_1 поновлено строк для пред'явлення виконавчого листа, виданого на підставі вищезазначеного рішення суду.

28 листопада 2013 року заступником начальника ВДВС Авдіївського міського управління юстиції було винесено постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження, оскільки у виконавчому документі не визначено спосіб виконання рішення суду.

Згідно ст..373 ЦПК України за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Оскільки рішенням суду від 05 лютого 2009 року відділу ГІРФО Авдіївського МВ УМВС України в Донецькій області поставлено за обов'язок зняти ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з реєстраційного обліку з квартири АДРЕСА_1, що може бути виконано шляхом зобов'язання зняти їх з реєстрації, тому суд вважає необхідним саме таким способом виконати рішення суду.

Згідно ст.369 ЦПК України виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановлених Законом України «Про виконавче провадження».

Суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

При видачі виконавчого документу Закон України «Про виконавче провадження» не вимагав зазначення у виконавчому листі ІІН боржника, тому в виконавчому листі він зазначений не був.

Оскільки ОСОБА_1 було поновлено строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання, та на теперішній час зазначення ІІН боржника є обов'язковим, в судовому засіданні встановлено, що ЄДРПОУ ВГІРФО Авдіївського МВ УМВС України в Донецькій області (на теперішній час - Авдіївський міський сектор ГУ ДМС) - 37841728 , тому до виконавчого листа, виданого у справі № 2-5/2009, слід внести виправлення, вказавши ідентифікаційний номер боржника шляхом внесення відповідних виправлень до виконавчого листа.

Також суд на підставі п.1 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір» вважає необхідним повернути ОСОБА_1 зайво сплачений нею судовий збір у розмірі 114, 70 гривень, оскільки судовий збір за подання заяви про встановлення способу виконання рішення суду не справляється.

Керуючись ст.ст.369, 373 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення способу виконання рішення суду та внесення виправлень у виконавчий лист - задовольнити.

Рішення Авдіївського міського суду Донецької області від 05 лютого 2009 року, яким відділу громадянства, імміграції, реєстрації фізичних осіб Авдіївського МВ УМВС України в Донецькій області (Авдіївському міському сектору ГУ ДМС) поставлено за обов'язок зняти ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з реєстраційного обліку з квартири АДРЕСА_1, виконати шляхом зобов'язання Авдіївського міського сектору ГУ ДМС зняти ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з реєстраційного обліку з квартири АДРЕСА_1.

До виконавчого листа, виданого у цивільній справі № 2-5/2009, внести зміни, а саме додати ЄДРПОУ Авдіївського міського сектору ГУ ДМС - 37841728.

Повернути ОСОБА_1 зайво сплачену суму судового збору у розмірі 114 (сто чотирнадцять) гривень 70 копійок:

Квитанція відділення № 0407 ПАТ «КБ «Надра» № к7/9/89 від 09.12.2013 року, платник ОСОБА_1 ІІН платника НОМЕР_2, призначення платежу судовий збір, отримувач держбюджет м.Авдіївка, код отримувача 37990735, банк отримувача ГУ ДКСУ у Донецькій області, код банку отримувача 834016.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Авдіївський міський суд Донецької області протягом 5 днів з дня її проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудАвдіївський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення30.12.2013
Оприлюднено16.01.2014
Номер документу36610799
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-5/2009

Ухвала від 05.05.2015

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

Ухвала від 30.12.2013

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

Ухвала від 04.11.2013

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Соболєва І. П.

Ухвала від 15.04.2009

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Дорошенко А. В.

Рішення від 28.08.2009

Цивільне

Стахановський міський суд Луганської області

Бондаренко Н.О.

Рішення від 31.03.2009

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гандзюк Д. М.

Рішення від 28.05.2009

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 10.06.2009

Цивільне

Петровський районний суд м.Донецька

Мірошниченко В.В.

Рішення від 08.12.2009

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов Андрій Віталійович

Рішення від 04.02.2009

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні