Ухвала
від 24.02.2014 по справі 816/2828/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

24 лютого 2014 року м. ПолтаваСправа № 816/2828/13-а

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Костенко Г.В.,

при секретарі судового засідання - Купріс М.В.,

за участю представників позивача - Кражана М.І., Попова В.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Крюківського відділу державної виконавчої служби Кременчуцького міського управління юстиції про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці до Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги, Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради про зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

20 травня 2013 року позивач Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги, Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради про зобов'язання Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги визнати майнові вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці у сумі 169363,96 грн., які перерахувати на рахунок позивача.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці до Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги, Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради про зобов'язання вчинити дії задоволено частково.

Зобов'язано Кременчуцьку міську станцію швидкої медичної допомоги (код ЄДРПОУ 01999572) перерахувати на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці (р/р 37175165304104, МФО 831019, код ЄДРПОУ 25913486 ГУДКС України в Полтавській області) грошові кошти в сумі 169 363,96 грн.

13 лютого 2014 року до суду надійшла заява Крюківського відділу державної виконавчої служби Кременчуцького міського управління юстиції про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Представник заявника - Крюківського відділу державної виконавчої служби Кременчуцького міського управління юстиції в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином про місце, дату та час розгляду заяви, надав до суду клопотання про розгляд заяви без участі представника.

Представники позивача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці в судовому засіданні заперечували проти задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Представник відповідача - Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином про місце, дату та час розгляду заяви, надав до суду клопотання про розгляд заяви без участі представника.

Представник відповідача - Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги надав до суду клопотання про розгляд справи без участі представника

Представник третьої особи - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином про місце, дату та час розгляду заяви.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі.

Заслухавши представників позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву про заміну сторони виконавчого провадження такою, що не підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно з частини 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини 5 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З наданих до суду документів встановлено, що на підставі тридцятої сесії шостого скликання Кременчуцької міської ради від 26.03.2013 року прийнято рішення про припинення Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги шляхом ліквідації.

Згідно наявного в матеріалах справи витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вбачається, що Кременчуцька міська станція швидкої медичної допомоги перебуває в стані припинення підприємницької діяльності, за рішенням засновників.

Відповідно до пункту 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Відповідно пункту 2 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже, оскільки станом на день звернення заявника до суду Кременчуцька міська станція швидкої медичної допомоги знаходиться на стадії припинення, заміна сторони виконавчого провадження є неможливою, у зв'язку з чим заява про заміну сторони виконавчого провадження не підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Крюківського відділу державної виконавчої служби Кременчуцького міського управління юстиції про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці до Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги, Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради про зобов'язання вчинити дії - відмовити.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Повний текст ухвали буде складено 26 лютого 2014 року

Суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення24.02.2014
Оприлюднено26.02.2014
Номер документу37326516
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —816/2828/13-а

Ухвала від 11.01.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.02.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 18.06.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 21.08.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 16.09.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Постанова від 02.07.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 30.05.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні