Ухвала
від 12.03.2014 по справі 903/134/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"12" березня 2014 р. Справа № 903/134/13-г Господарський суд Волинської області, розглянувши подані документи арбітражним керуючим Побережним В.Т. по справі №903/134/13-г

за заявою ОСОБА_2, с.Масловець, Любомльського району

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - Сервіс Плюс", с.Старовойтове, Любомльський район

про банкрутство

Суддя Гончар М.М.

при секретарі судового засідання: Лівандовському Т.Г.

за участю представників сторін:

від заявника: н/з

від боржника: Котищук В.Л. дов від 25.02.2013р.

В судовому засіданні приймали участь: арбітражний керуючий - Побережний В.Т., представник арбітражного керуючого - Ліпкевич І.В. дов. від 25.12.2013р., Ковельська ОДПІ - Килиба О.В. дов. від 08.01.2014р. №2/01.3-40

Клопотання про здійснення технічної фіксації судового процесу не заявлено.

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки сторін.

Встановив: заявник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ютрейд" звернувся із заявою про порушення справи про банкрутство ТзОВ "Техно - Сервіс Плюс" у зв'язку із виникненням заборгованості останнього у сумі 448 733, 12 грн. та повним невиконанням рішення суду.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 25.02.2013р. відмовлено у порушенні провадження у справі №903/134/13-г про банкрутство ТзОВ "Техно-Сервіс Плюс".

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 18.04.2013р. по справі №903/134/13-г ухвалу суду першої інстанції від 25.02.2013р. скасовано, а справу направлено на розгляд до господарського суду Волинської області.

Постановою Вищого господарського суду України від 04.06.2013р. постанову апеляційної інстанції залишено без змін.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 11.09.2013 року порушено провадження у справі про банкрутство ТзОВ "Техно - Сервіс Плюс". Визнано кредиторські вимоги ТзОВ "Ютрейд" в розмірі 339 733,12 грн. та 5 735 грн. судового збору. Введено процедуру розпорядження майном боржника ТзОВ "Техно - Сервіс Плюс". Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Побережного В.Т.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 07.10.2013р. апеляційну скаргу ТзОВ "Техно - сервіс плюс" залишено без задоволення, ухвалу господарського суду Волинської області від 11.09.2013р. залишено без змін.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 27.11.2013р. касаційну скаргу повернуто ТзОВ "Техно - сервіс плюс".

Суть спору: заявник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ютрейд" звернувся із заявою про порушення справи про банкрутство ТзОВ "Техно - Сервіс Плюс" у зв'язку із виникненням заборгованості останнього у сумі 448 733, 12 грн. та повним невиконанням рішення суду.

На виконання вимог ухвали суду заявником подано оголошення про банкрутство ТзОВ "Техно - сервіс плюс" до офіційного друкованого видання "Урядовий кур'єр" №172 (5058) від 21.09.2013р.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 25.12.2013р. замінено ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ютрейд" (м.Луцьк, вул. Словацького, 30, оф. 1, код ЄДРПОУ 36131763) на ОСОБА_2 (АДРЕСА_1, ідент. номер НОМЕР_2).

Ухвалою господарського суду Волинської області від 16.01.2014р. затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс».

Ухвалою господарського суду Волинської області від 25.01.2014р. строк процедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно-Сервіс Плюс" та повноваження розпорядника майна Побережного В.Т. продовжено на 2 місяці до 04.03.2014 року.

Арбітражним керуючим Побережним В.Т. через канцелярію суду 26.02.2014 року подано протокол проведення зборів кредиторів ТзОВ "Техно-Сервіс Плюс" та протокол засідання комітету кредиторів, відповідно до яких вирішено подати клопотання про введення процедури санації ТзОВ "Техно-Сервіс Плюс".

В протоколі №1 від 05.02.2014р. засідання комітету кредиторів про банкрутство ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс» зазначено, що єдиним шляхом погашення заборгованості кредиторів є повернення майна законного власника ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс» від ТзОВ «Вірго Україна» ЛТД та ТзОВ «Портман Тим Україна» через подання позову про визнання недійсним правочину щодо відчуження нерухомого майна, а саме - малого комплексу обслуговування автотранспорту площею 639, 2 кв.м., що розташований за адресою: Волинська обл.., Любомльський р-н, с. Старовойтове, вул. Прикордонників, буд. 7-А, що був оформлений Актом приймання - передачі (без дати та номеру), у відповідності до якого майно було передано від ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс» до ТзОВ «Вірго Україна» ЛТД; визнання недійсним правочину щодо відчуження нерухомого майна, а саме - малого комплексу обслуговування автотранспорту площею 639, 2 кв.м., що розташований за адресою: Волинська обл.., Любомльський район, с.Старовойтове, вул. Прикордонників, буд. 7-А, що був оформлений договором купівлі - продажу та був укладений між ТзОВ «Вірго Україна» ЛТД та ТзОВ «Портман Тим Україна», у відповідності до якого майно було передано від ТзОВ «Вірго Україна» ЛТД до ТзОВ «Портман Тим Україна».

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником.

Ч. 3 ст. 27 Закону про банкрутство передбачено, що у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому ст. 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 Закону про банкрутство господарський суд за клопотанням комітету кредиторів виносить ухвалу про введення процедури санації строком на шість місяців. Під санацією розуміється система заходів, що здійснюється під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнанню боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом реструктуризації підприємства, боргів і активів та/або зміни організаційно-правової та виробничої структури боржника.

Враховуючи рішення зборів кредиторів про введення процедури санації ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс», а також пріоритет відновлення платоспроможності боржника перед визнанням його банкрутом, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання арбітражного керуючого Побережного В.Т. та ввести процедуру санації боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс», керуючим санацією призначити арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича.

Оскільки до розгляду суду не подано плану санації Товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс», тому у відповідності до вимог ч. 1 ст. 29 Закону про банкрутство, суд вважає за необхідне зобов'язати керуючого санацією направити на адресу суду розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника та протокол комітету кредиторів ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс».

Керуючись ст. 1, 2, 27, 28, абз.5 ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, господарський суд Волинської області, -

ухвалив:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс» (с.Старовойтове, Любомльський район, вул. Прикордонників, 7а, код ЄДРПОУ 34313877) та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича (свідоцтво НОМЕР_3від 26.02.2013р., АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

2. Ввести процедуру санації боржника - товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс» (с.Старовойтове, Любомльський район, вул. Прикордонників, 7а, код ЄДРПОУ 34313877) строком на шість місяців.

3. Призначити керуючим санацією товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс» (с.Старовойтове, Любомльський район, вул. Прикордонників, 7а, код ЄДРПОУ 34313877) Побережного Володимира Трохимовича (свідоцтво НОМЕР_3від 26.02.2013р., АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про введення процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс» (с.Старовойтове, Любомльський район, вул. Прикордонників, 7а, код ЄДРПОУ 34313877), текст якого додається.

5. З моменту винесення ухвали про введення процедури санації: керівник боржника звільняється з посади у порядку, визначеному законодавством; управління боржником переходить до керуючого санацією; зупиняються повноваження органів управління боржника - юридичної особи щодо управління та розпорядження майном боржника, повноваження органів управління передаються керуючому санацією, за винятком повноважень, передбачених планом санації. Органи управління боржника протягом трьох днів з дня прийняття рішення про введення процедури санації та призначення керуючого санацією зобов'язані здійснити передачу керуючому санацією бухгалтерської та іншої документації боржника, його печаток, штампів, матеріальних та інших цінностей. Арешт на майно боржника та інші обмеження його дій щодо розпорядження майном можуть бути накладені виключно у межах процедури санації та у разі, якщо вони не перешкоджають виконанню плану санації та не суперечить інтересам конкурсних кредиторів.

6. Керуючий санацією Побережний В.Т. зобов'язаний:

Прийняти до господарського відання майно боржника та організувати проведення його інвентаризації; відкрити спеціальний рахунок для проведення санації та розрахунків з кредиторами; розробити та подати до суду у випадках, передбачених цим Законом, план санації, погоджений з комітетом кредиторів; забезпечити ведення боржником бухгалтерського і статистичного звіту та фінансової звітності; здійснювати заходи щодо стягнення на користь боржника дебіторської заборгованості, а також стягнення заборгованості з осіб, які несуть з боржником відповідно до закону або договору субсидіарну чи солідарну відповідальність; розглядати вимоги кредиторів щодо зобов'язань боржника, які виникли після порушення справи про банкрутство в процедурі розпорядження майном боржника та санації; заявляти в у встановленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог кредиторів за зобов'язаннями, які виникли після порушення справи про банкрутство; забезпечувати визначення початкової вартості майна шляхом проведення незалежної оцінки в разі відчуження майна у процедурі санації в порядку, у встановленому законодавством про оцінку майна, майнові права та професійну оціночну діяльність; надавати господарському суду на його вимогу інформацію про здійснення плану санації; на період санації виступати представником сторони (власника) у колективному договорі; здійснювати інші передбачені законодавством повноваження.

7. Зобов'язати керуючого санацією направити на адресу суду розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника та протокол комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Техно-Сервіс Плюс» до 27.05.2014р.

8. Судове засідання призначити на 28.05.2014р. на 12год.00хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54А, зал судових засідань 209).

9. Участь у судовому засіданні представників кредиторів та керуючого санацією - обов'язкова.

10. Копію ухвали направити: 1) ТзОВ "Техно-Сервіс Плюс" (44332, Любомльський район, с. Старовойтове, вул. Прикордонників, 7а), 2) ТзОВ "Золотий екватор" (43000, м.Луцьк, вул. Кременецька, 38), 3) ТзОВ "Торговий дім "Аванта" (43006, м.Луцьк, пров. Макарова, 5), 4) ОСОБА_2 (АДРЕСА_1), 5)Ковельська ОДПІ (45000, м.Ковель, вул. Степана Бандери, 5), 6)Державна інноваційна фінаново-кредитна установа (01601, м.Київ, вул. Б. Хмельницького, 65б), 7)Житомирському прокурору з нагляду за додержанням у воєнній сфері Центрального регіону України (10014, м.Житомир, вул. Адмірала Щасного, буд. 20), 8)військовій частині 1490 (13501, Житомирська обл.., с. Попільня, вул. Промислова, 1), 9)ПАТ КБ "Приватбанк" (49027, м.Дніпропетровськ, а/с 1800), 10)арбітражному керуючому Побережному В.Т. (29015, АДРЕСА_2)., 11)ВДВС Любомльського РУЮ (44300, м.Любомль, вул. Незалежності, 33), 12)державному реєстратору Любомльської райдержадміністрації (44300, м.Любомль, вул. Незалежності, 23), 13)сектору з питань банкрутства ГУЮ у Волинській області.

Відповідно до ч. 3 ст. 28 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ухвала господарського суду про введення процедури санації та призначення керуючого санацією набирає чинності з дня її винесення.

Суддя М. М. Гончар

Дата ухвалення рішення12.03.2014
Оприлюднено14.03.2014
Номер документу37584990
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/134/13-г

Постанова від 08.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 10.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Постанова від 18.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Постанова від 18.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич О.Є.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні