Ухвала
від 20.02.2014 по справі 2-382/11
МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Михайлівський районний суд Запорізької області

Справа № 2-382/11

Провадження № 6/321/20/2014

У х в а л а

20.02.2014 смт. Михайлівка

Михайлівський районний суд Запорізької області

у складі: головуючого судді Мовчана О.Г.

при секретареві Засядько Г.В.

за участю: прокурора Чорноблавської В.М.

державного виконавця Каба Ю.О.

ВДВС Михайлівського РУЮ

розглянувши у відкритому судовому засіданні смт. Михайлівка заяву старшого державного виконавця ВДВС Михайлівського РУЮ про заміну стягувача у виконавчому провадженні, -

В С Т А Н О В И В :

До Михайлівського районного суду звернувся державний виконавець з заявою про заміну стягувача у виконавчому провадженні, відкритому за виконавчим листом по справі № 2/816/9/12 за позовом прокурора Михайлівського району в інтересах Держави в особі Головного управління Державного комітету України із земельних ресурсів в Запорізькій області, Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області, Відділу Держкомзему у Михайлівському районі Запорізької області до ОСОБА_2, Запорізької регіональної філії Державне підприємство «Центр Державного земельного кадастру» при Державному агентстві земельних ресурсів України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог та виступає на боці відповідача Михайлівської районної державної адміністрації Запорізької області про визнання недійсним та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯИ № 468027.

Рішенням апеляційного суду Запорізької області від 16 серпня 2012 року позовні вимоги прокурора задоволено та зобов'язано ОСОБА_2 повернути земельну ділянку, площею 2,0000 га, розташовану на території Любимівської сільської ради Михайлівського району Запорізької області, за межами населеного пункту, державі.

Стягувачем у виконавчому документі, виданим за рішенням суду, зазначено відділ Держкомзему у Михайлівському районі Запорізької області.

Ухвалою суду від 21 листопада 2013 року, в зв'язку з ліквідацією юридичної особи - стягувача, відділу Держкомзему у Михайлівському районі Запорізької області, в межах вказаного виконавчого провадження стягувача замінено на відділ Держземагенства у Василівському районі Запорізької області.

У поданій заяві державний виконавець зазначає, що в ході проведення виконавчих дій Держземагенством у Запорізькій області надано лист, згідно якого розпорядником спірної земельної ділянки, розташованої в Михайлівському районі Запорізької області на території Любимівської сільської ради за межами населеного пункту, є Головне управління Держземагенства в Запорізькій області, в зв'язку з чим виконання рішення суду можливе лише за умови заміни стягувача у виконавчому провадженні .

Вказуючи розпорядником спірної земельної ділянки Головне управління Держземагенства в Запорізькій області, заявник просить замінити стягувача у виконавчому провадженні.

В судовому засіданні державний виконавець підтримала заявлені вимоги в повному обсязі з мотивів, викладених в заяві та просила їх задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні підтримала заявлені державним виконавцем вимоги та просила їх задовольнити.

Представник відділу Держземагенства у Василівському районі в судове засідання не з'явилась, надавши суду клопотання про розгляд заяви державного виконавця за її відсутності. Не заперечує проти задоволення вимог державного виконавця.

В судове засідання боржник за виконавчим провадженням не з'явився, неявка якого не є перешкодою для розгляду заяви.

Суд, дослідивши заяву старшого державного виконавця та надані матеріали, заслухавши пояснення учасників процесу, вважає, що вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень ст.378 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця суд замінює сторону її правонаступником.

Як вбачається зі змісту наданих суду документів, у виконавчому документі, виданому Михайлівським районним судом 18 лютого 2013 року по справі № 2/816/9/12, стягувачем зазначено відділ Держкомзему у Михайлівському районі Запорізької області, якого після ліквідації ухвалою суду замінено на відділ Держземагенства у Василівському районі Запорізької області.

Згідно змін, внесених до Положення Головного управління Держземагенства у Запорізькій області, розпорядником спірної земельної ділянки є Головне управління Держземагенства у Запорізькій області.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.378 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Михайлівського районного управління юстиції Запорізької області про заміну стягувача у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити стягувача - відділ Держземагенства у Василівському районі Запорізької області, код ЄДРПОУ 38508361, Запорізька області м. Василівка, вул. Театральна, буд.1, у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа № 2/816/9/12, виданого Михайлівським районним судом 18 лютого 2013 року на Головне управління Держземагенства у Запорізькій області, код ЄДРПОУ 38461250 Запорізька область м. Запоріжжя, вул. Парамонова, буд. 15.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

Михайлівського районного суду

Запорізької області О.Г.Мовчан

Дата ухвалення рішення20.02.2014
Оприлюднено08.04.2014
Номер документу38025087
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-382/11

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Постанова від 30.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 30.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Федорець С. В.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Федорець С. В.

Постанова від 10.08.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Постанова від 10.08.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні