Ухвала
від 16.04.2014 по справі 04/5026/1521/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16 квітня 2014 року Справа № 04/5026/1521/2012

Господарський суд у складі головуючого судді Гури І.І., при секретарі судового засідання Мирошниченко Б.В., за участю: ліквідатора банкрута - Вінника С.В., представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль"- Грушевого Ю.В. за довіреністю, представника ПАТ "Банк Національний кредит" - Уманський В.Г. за довіреністю, розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання ліквідатора банкрута про продовження терміну ліквідаційної процедури банкрута у справі за заявою публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції, м. Черкаси до приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" , м. Канів Черкаської області про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 12 жовтня 2012 року прийнято заяву до розгляду та порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" (Черкаська область, м. Канів, вул. Кошового, 2, ідентифікаційний код 35974774).

Постановою суду від 28 березня 2013 року визнано боржника - приватне підприємство "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича.

28 березня 2014 року до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про продовження терміну проведення ліквідаційної процедури підприємства-банкрута строком на два місяці.

Клопотання мотивоване наступним: на сайті Міністерства юстиції України та сайті Вищого господарського суду України розміщене оголошення про проведення електронних торгів, відповідно до вимог Закону про банкрутство термін проведення електронних торгів визначений по 31.03.2014 - строк представлення заявок на участь в торгах по 05.05.2014, після завершення торгів транспортні засоби підлягають обов'язковій реєстрації - перереєстрації в органах ДАІ. До клопотання додана копія оголошення про продаж майнових активів банкрута.

Ухвалою суду від 10 квітня 2014 клопотання ліквідатора банкрута призначено до розгляду у судове засідання на 16 квітня 2014 року, викликано:: ліквідатора банкрута та комітет кредиторів.

ОСОБА_6, що входить до комітету кредиторів, у судове засідання не з'явилась, представника не направила з невідомих суду причин, хоча належним чином повідомлялася судом про дату та час судового засідання, що підтверджується печаткою канцелярії суду на зворотньому боці ухвали від 10.04.2014.

ПАТ "Банк Національний кредит" до початку судового засідання направив клопотання про продовження строків ліквідаційної процедури, у якому вказав, що підтримує клопотання ліквідатора банкрута про продовження ліквідаційної процедури у справі в зв'язку з необхідністю закінчення процедури реалізації майна, просить клопотання задовольнити.

У судовому засіданні :

- ліквідатор банкрута підтримав своє клопотання з підстав, викладених у ньому, вказав, що торги завершаться 5 травня 2014 року, тому просить продовжити строк ліквідпроцедури з метою проведення торгів, які на сьогоднішній день діють;

- представник ПАТ "Банк Національний кредит" підтримав клопотання ліквідатора банкрута;

- представник ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" не заперечив щодо задоволення клопотання ліквідатора банкрута.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши учасників судового процесу, суд вважає клопотання ліквідатора банкрута про продовження терміну проведення ліквідаційної процедури банкрута обґрунтованим та підлягаючим задоволенню, з огляду на наступне.

Процедура ліквідації приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" проводиться відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " в редакції від 19.01.2013. (далі за текстом - Закон).

Згідно ч. 1 ст. 37 Закону постановою суду ліквідаційна процедура встановлюється строком на дванадцять місяців.

По їх закінченню, відповідно до ч. 6 ст. 45 Закону, якщо залишилися непроданими активи боржника і негайний продаж матиме наслідком істотну втрату їх вартості, ліквідатор передає такі активи в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів. Ліквідатор у разі потреби передавання активів боржника, які залишаються непроданими на час закінчення процедури ліквідації, в управління іншій юридичній особі погоджує кандидатуру такої особи з комітетом кредиторів та звертається до господарського суду з відповідним клопотанням. Таке клопотання ліквідатор надає господарському суду не пізніше ніж за два місяці до завершення процедури ліквідації і зазначає в ньому обсяг активів, що продавалися і не були продані, причини нездійснення продажу, а також загальну суму незадоволених вимог кредиторів.

Однак вказані юридичні особи не визначені, учасники комітету кредиторів вважають, що процедура реалізації майна у ліквідаційній процедурі повинна закінчуватися.

Відповідно до ч. 7 ст. 46 Закону, ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. 4 ст. 53 Господарського процесуального кодексу України призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Викладене підтверджує, що юридична особа, в якої в ліквідаційній масі наявне майно, повинна ліквідуватися протягом часу, який є достатнім, але не раніше ніж до настання факту, що має юридичне значення для справи про банкрутство, - до повного розпродажу майна та здійснення всіх заходів, передбачених Законом стосовно ліквідації банкрута, розрахунків з кредиторами й затвердження судом звіту ліквідатора. Або через затвердження судом мирової угоди.

Керуючись ст.ст. 53, ст. 86 ГПК України, ст.ст. 37,45,46 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 19.01.2013, суд -

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Вінника С.В.

Задовольнити клопотання публічного акціонерного товариства "Банк Національний кредит".

Продовжити строк ліквідаційної процедури приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" на два місяця, до 28 травня 2014 року.

Зобов'язати ліквідатора банкрута вжити заходів щодо завершення ліквідаційної процедури у встановлені терміни та за результатами виконаної роботи надати суду звіт.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя Гура І.І.

Дата ухвалення рішення16.04.2014
Оприлюднено25.04.2014
Номер документу38363221
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —04/5026/1521/2012

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 19.10.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 08.06.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 25.08.2015

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 16.07.2015

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 21.04.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 23.03.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Постанова від 05.03.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Міщенко П.K.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні