Ухвала
від 25.04.2014 по справі 17-7/355-10-3625
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"25" квітня 2014 р.Справа № 17-7/355-10-3625

За заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю „Винконцерн" (м. Білгород-Дністровський, Одеська область);

до боржника: Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" (с.Великий Дальник, Біляївського району, Одеської області);

про визнання боржника -банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - Брагіна Я.В.;

секретаря судового засідання - Щерблюк О.М.

за участю представників сторін:

від боржника: Коротюк М.Г. за довіреністю;

від ПАТ КБ „Приватбанк": Сухінін С.В., за довіреністю;

від ПАТ АБ „Південний": Мухін С.О. за довіреністю;

розпорядник майна - арбітражний керуючий Кормільцев М.: не з'явився.

20.08.2010 року Товариство з обмеженою відповідальністю „Винконцерн" звернулося до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" за загальною процедурою банкрутства, відповідно до ст.ст. 6,7, 11 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон №2343-ХІІ), оскільки останній не спроможній виконати свої грошові зобов'язання за рішенням господарського суду Одеської області від 07.09.09. по справі №25/83-09-3420 про стягнення з боржника 571264,08грн. після настання встановленого строку їх сплати.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 21.08.2010р. порушено провадження у справі № 7/355-10-3625 про банкрутство Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою підготовчого засідання господарського суду Одеської області від 28.09.2010р. визнано кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „Винконцерн" до боржника, введено процедуру розпорядження мойном Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" та призначено розпорядником майна Виробничого закритого акціонерного акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" арбітражного керуючого Кормільцева Максима Анатолійовича, ліцензія серії НОМЕР_2 від 11.03.2010 р., ідентифікаційний № НОМЕР_1.

На підставі ухвали підготовчого засідання господарського суду Одеської області від 28.09.2010р. Кредитором - подано до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія", яке опубліковано в газеті "Голос України" від 13.10.2010р. № 191.

Згідно з частиною 15 статті 11 Закону (№2343-ХІІ), після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство в офіційному друкованому органі всі кредитори незалежно від настання строку виконання зобов'язань мають право подавати заяви з грошовими вимогами до боржника згідно зі статтею 14 цього Закону (пункт 45 Постанови Пленуму Верховного суду України від 18 грудня 2009 року N 15 „Про судову практику в справах про банкротство").

Ухвалою попереднього засідання господарського суду від 24.03.2011р. затверджено поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог конкурсних кредиторів до Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" на суму 7 583 783 грн. 69 коп., в тому числі: (а.с.75-77, т.8).

17.02.2014р. за вх. №3-229/14 до господарського суду Одеської області надійшло клопотання від ТОВ „Фінансова компанія „Центр" про заміну кредитора Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" (надалі - ВЗАТ „ВЗПТ „Євдокія") з ПАТ АБ „Південний" на Товариство з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр", не змінюючи при цьому заявлену суму вимог первісного кредитора у зв'язку з відступлення права вимоги та зобов'язати розпорядника майна ВЗАТ „ВЗПТ „Євдокія" Кормільцева М.А. внести зміни до реєстру вимог кредиторів Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" шляхом заміни в реєстрі кредиторів ПАТ АБ „Південний" з кредиторськими грошовими вимогами у розмірі 2693521,02грн. на Товариство з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр" з кредиторськими грошовими вимогами у розмірі 2693521,02грн., що відступлені йому відповідно до договору про відступлення права вимоги від „10" лютого 2014 року (а.с.195, т.22).

У судове засідання розпорядник майна Кормільцев М.А. не з'явився.

Представник ПАТ АБ „Південний" у засіданні суду підтримав клопотання ТОВ „Фінансова компанія „Центр" про заміну кредитора та в зв'язку з чим просив внести зміни до реєстру кредиторів боржника.

У судовому засіданні представник боржника не заперечував проти клопотання ТОВ „Фінансова компанія „Центр".

Як свідчить доданий до клопотання договір від 10.02.14. про відступлення права вимоги, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр" та Публічним акціонерним товариством Акціонерний банк „Південний" (Банк), останній погоджується відступити, а ТОВ „Фінансова компанія „Центр"(Заявник) погодився прийняти право вимоги до боржника Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія", а також прийняти всі права кредитора у справі про банкрутство боржника.

Відповідно до п. 1.1. договору, Банком на користь Заявника було відступлено право вимоги за:

- кредитним договором №148/1 2008 від 02 квітня 2008 року, укладеним між Банком та Товариством з обмеженою відповідальністю "Група Ікона";

- кредитним договором №58/07юк980 від "19" липня 2007 року, укладеним між Банком та Товариством з обмеженою відповідальністю "Група Ікона";

- договором застави товарів в обороті від "18" липня 2008 року, укладеним між Банком (Заставодержатель) та Виробничим закритим акціонерним товариством "Великодальницький завод продовольчих товарів "ЄВДОКІЯ";

- договором застави обладнання від "12" вересня 2008 року, укладеним між Банком (Заставодержатель) та Виробничим закритим акціонерним товариством "Великодальницький завод продовольчих товарів "ЄВДОКІЯ".

Право вимоги за вищезазначеними договорами було передано від Банка до Заявника в момент підписання договору.

Отже, до Заявника перейшли всі права та обов'язки кредитора під час провадження у справі про банкрутство, Заявник отримав статус учасника провадження відповідно до абзацу двадцять другого статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №2343-ХІІ від 14.05.1992 року (далі - "Закон").

Таким чином, загальна сума кредиторських вимог Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Центр" до Виробничого закритого акціонерного товариства "Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія" становить 2 693 521,02 (два мільйони шістсот дев'яносто три тисячі п'ятсот двадцять одна,02) гривень.

Відповідно до статті 512 Цивільного кодексу України, яка визначає підстави заміни кредитора у зобов'язанні, кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою, зокрема, у випадку передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Згідно зі статтею 514 Цивільного кодексу України до Нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов'язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №2343-ХІІ від 14.05.1992 року не містить заборони переходу прав кредиторів за грошовими зобов'язаннями до іншої особи у справі про банкрутство.

Зазначеної позиції також дотримується Пленум Верховного суду України.

Так, відповідно до п. 51. Постанови Пленуму Верховного суду України від "18" грудня 2009 року № 15 "Про судову практику в справах про банкрутство", суд зазначає наступне: " Статтею 512 ЦК встановлено підстави заміни кредитора у зобов'язанні, в тому числі й грошовому. Законом не передбачено заборони на перехід прав кредиторів за грошовими зобов'язаннями до іншої особи у провадженні у справі про банкрутство. Тому арбітражні керуючі мають вносити до реєстру відомостт про заміну кредиторів за грошовими зобов'язаннями. У разі переходу їх права вимоги відповідно до правил ЦК, а господарські суди - зобов'язувати арбітражних керуючих вносити відповідні зміни до реєстру в разі оскарження необгрунтованої відмови арбітражних керуючих у внесенні відомостей про заміну кредитора. Особа, до якої перейшли права кредитора під час провадження у справі про банкрутство, отримує статус учасника провадження відповідно до абзацу двадцять другого статті 1 Закону. Заміна кредитора у зобов'язанні не впливає на права та обов'язки боржника і не потребує його згоди, якщо така згода не передбачена договором або законом."

Ухвалою господарського суду Одеської області від 28.09.2010 року розпорядником майна Виробничого закритого акціонерного товариства "Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія" був призначений Кормільцев Максим Анатолійович.

Відповідно до розділу V Наказу Міністерства Економіки України від "02" липня 2010 року №788 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вимог кредиторів", ведення реєстру передбачає внесення змін до нього в разі виникнення додаткових зобов'язань боржника в процедурах розпорядження майном або санації (поточні вимоги) та інших випадках, передбачених чинним законодавством. Внесення цих змін здійснюється за заявою кредиторів або за власною ініціативою розпорядника майна (керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання ТОВ „Фінансова компанія „Центр" щодо заміни кредитора ВЗАТ „ВЗПТ „Євдокія" з ПАТ АБ „Південний" на Товариство з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр" та у зв'язку з чим внесення змін до реєстру кредиторів боржника.

Також в засіданні суду представником Публічного акціонерного товариства Комерційного банку „Приватбанк" було подано заяву, згідно якої останній просить зобов'язати розпорядника майна Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" арбітражного керуючого Кормільцева М.А. окремо внести до реєстру вимог кредиторів вимоги ПАТ КБ „Приватбанк" в сумі 486904,38грн., а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави ПАТ КБ „Приватбанк": цілісний майновий комплекс, розташований за адресою: Одеська область, с. Великий Дальник, провулок 2-й Маякський, 27, який включає в себе будівлі та споруди площею 2328,88 кв.м.

Представник боржника та інші учасники пояснили, що не отримували зазначеного клопотання, тому необхідний час для підготовки письмового пояснення щодо поданої заяви.

Таким чином, у зв'язку із неявкою в засідання суду розпорядника майна та невиконання останнім ухвали суду від 21.03.14. , суд відкладає розгляд справи, в тому числі і клопотання представника ПАТ КБ „Приватбанку".

Керуючись ст.ст. 13,16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 22, 77, 86 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Замінити кредитора Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія", а саме: Публічного акціонерного товариства „Акціонерний банк „Південний" з грошовими вимогами до боржника в сумі 2693521,02грн. на Товариство з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр" (65059, м. Одеса, вул. Краснова, 6/1, офіс 523, код ЄДРПОУ 37819514) та зобов'язати розпорядника майна ВЗАТ „ВЗПТ „Євдокія" Кормільцева М.А. внести зміни до реєстру вимог кредиторів Виробничого закритого акціонерного товариства „Великодальницький завод продовольчих товарів „Євдокія" шляхом заміни в реєстрі кредиторів ПАТ АБ „Південний" з кредиторськими грошовими вимогами у розмірі 2693521,02грн. на Товариство з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр" з кредиторськими грошовими вимогами у розмірі 2693521,02грн.

2. Відкласти розгляд справи, в тому числі і клопотання ПАТ КБ „Приватбанку "16 " травня 2014 р. о 14:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка, 29, каб.401, зал №9, 4 поверх.

3. Зобов'язати надати:

розпорядника майна:

- звіт про проведену роботу у процедурі розпорядження майном боржника;

- провести збори кредиторів боржника, на яких обрати комітет кредиторів боржника з врахуванням частково скасованої ухвали попереднього засідання у справі (докази, що підтверджують надіслання повідомлення кредиторам про проведення зборів),

- рішення зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів, а також рішення комітету кредиторів щодо обрання голови комітету кредиторів,

- рішення комітету кредиторів щодо відкриття процедури санації, чи визнання боржника банкрутом, чи відкриття ліквідаційної процедури або затвердження мирової угоди;

- забезпечити в судове засідання явку членів комітету кредиторів та голову комітету кредиторів;

- письмове пояснення на заяву ПАТ КБ „Приватбанк".

комітет кредиторів:

- рішення зборів комітету кредиторів про відкриття процедури санації чи визнання боржника банкрутом, чи відкриття ліквідаційної процедури або затвердження мирової угоди.

- рішення про вибори голови комітету кредиторів;

- письмове пояснення на заяву представника ПОА КБ „Приватбанку".

ПАТ КБ „Приватбанк":

- надіслати копію заяви: розпоряднику майна, боржнику, іншим кредиторам по справі (докази про надіслання заяви надати суду).

боржника:

- письмове пояснення на заяву ПАТ КБ „Приватбанку".

4. Явка уповноваженого представника боржника, розпорядника майна боржника, членів комітету кредиторів та голови комітету кредиторів в судове засідання обов'язкова.

5. Копію ухвали надіслати:

1. Кредитна спілка „Перше кредитне товариство" (65000, м. Одеса, вул. Базарна, 104 );

2. Публічне акціонерне товариство комерційний банк „Приватбанк" в особі філії „Южне головне регіональне управління"(65000, м. Одеса, вул. Успенська, 22.);

3. Державна податкова інспекція у Біляївському районі Одеської області (67600, Одеська область, м. Біляївка, вул. Костіна, 3-А);

4. Товариство з обмеженою відповідальністю „Винконцерн" (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Кишинівська, 144-Б);

5. Товариство з обмеженою відповідальністю „Лейбл-мастер" (03115, м. Київ, вул. Академіка Туполева, 19);

6. Приватне підприємство „Дунапак"(68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Кутузова, 97 );

7. Приватне підприємство „Крафт-Пак" (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Кутузова, 97);

8. Товариство з обмеженою відповідальністю „Група Ікона" (67666, Одеська область, Біляївський район, с. Великий Дальник, вул. Зелена, 7);

9. Управління Пенсійного фонду України у Біляївському районі Одеської області (67600, Одеська область, м. Біляївка, вул. Миру, 1);

10. Товариство з обмеженою відповідальністю „Бізнес Вин" (67751, Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Молога, вул. Комсомольська, 260);

11. Одеське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (65079, м. Одеса, Куликове поле, 1);

12. Біляївський районний центр зайнятості (67600, Одеська область, м. Біляївка, проспект Жовтневої революції, 15).

13. Товариству з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Центр" (65059, м. Одеса, вул. Краснова, 6/1, офіс 523, код ЄДРПОУ 37819514);

14. Розпоряднику майна - а/к Кормільцев М.А. (АДРЕСА_1, 68000).

Суддя Брагіна Я.В.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення25.04.2014
Оприлюднено05.05.2014
Номер документу38456836
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17-7/355-10-3625

Постанова від 04.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 03.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 11.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 21.05.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 26.03.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 29.01.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 22.01.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Постанова від 11.12.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 05.12.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні