Постанова
від 16.01.2007 по справі 14/33
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/33

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

33001, м. Рівне, вул. Яворницького, 59

Постанова

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "16" січня 2007 р.                                                                                Справа №  14/33

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді Марача В.В. за участю  секретаря судового засідання  помічника судді Катеринчика А.І.

За позовом   Державна податкова інспекція у Володимирецькому районі   

до відповідача 1: Мале приватне підприємство "ФБС"

2: Володимерецька районна державна адміністрація

про   припинення державної реєстрації

від позивача    –Моцик Л.М. довіреність №112/10 від 15.01.2007 року; Ситай М.В. довіреність №2994/10 від 06.12.2006 року;

від відповідача 1 –не з"явився;

від відповідача 2 –не з'явився;

Статті  27, 29, 49, 51, 127 Кодексу адміністративного судочинства  України  роз'яснені.

Встановив:

Позивач звернувся до господарського суду Рівненської області з позовом про  припинення державної реєстрації юридичної особи Малого приватного підприємства "ФБС" у зв'язку з неподанням протягом тривалого часу (більше одного року) фінансової звітності до податкового органу.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав.

Відповідач 1 в судове засідання не з"явився, клопотання про розгляд справи без його участі не надав. Згідно довідки Володимерецької районної державної адміністрації від 18.08.2006 року відповідач зареєстрований за адресою: Рівненська обл., Володимерецький район, с. Берестівка. Судова повістка, направлена на дану адресу, повернулася з повідомленням поти, що такої фірми не існує. Відповідач 2 в судове засідання не з'явився, клопотання про розгляд справи без його участі не подав, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином, про що свідчить поштове повідомлення №1995806.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідачів та відзиву з їх боку.

В судовому засіданні вивчивши подані письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, господарський суд Рівненської області прийшов до висновку, що  позовні вимоги підлягають до задоволення в повному обсязі, з огляду на наступне:

Відповідач, Мале приватне підприємство "ФБС", яке зареєстрований за адресою: Рівненська обл., Володимерецький район, с. Берестівка, зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності розпорядженням Володимерецької райдержадміністрації від 11.10.1991 року №141.

За даними податкового обліку відповідач протягом тривалого часу (більше одного року)  не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності.

Відповідно до абзацу 3 пункту 2 статті 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підставами для постановлення судового рішення про припинення  підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до статті 247 Господарського кодексу України неподання суб'єктом господарювання звітності у встановленому порядку та строки суперечить вимогам  спеціального податкового закону. За вказане порушення судом застосовується адміністративно-господарська санкція - скасування державної реєстрації відповідача з подальшою його ліквідацією.

Згідно п.4 ст.94  Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

З урахуванням вищевикладеного позовні вимоги про припинення державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності підтверджуються матеріалами справи, а тому підлягають задоволенню.

Керуючись    ст. 94, ч.1 ст.158, ст.ст. 160,  163   Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

постановив:

1.Позов задоволити.

2. Підприємницьку діяльність відповідача -Мале приватне підприємство "ФБС", яке зареєстрований за адресою: Рівненська обл., Володимерецький район, с. Берестівка, код ЄДРПОУ 13971923 - припинити.

3. Зобов'язати державного реєстратора Володимерецької районної державної адміністрації створити ліквідаційну комісію для здійснення заходів щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією, внести до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи відповідно до чинного законодавства та повідомити органи статистики, Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціально страхування та юридичну особу, щодо якої прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Сторона, яка не погоджується з постановою має право на апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження постанови суду  першої інстанції подається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу –згідно складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

     Суддя                                                           

Постанова підписана  "23" січня 2007 р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.01.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу388513
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/33

Ухвала від 29.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 20.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 08.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 28.04.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 25.04.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 02.08.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 07.06.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні