Ухвала
від 21.07.2006 по справі 215/12-06
КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

215/12-06

Київський міжобласний апеляційний господарський суд


          01033, м. Київ, вул. Жилянська, 58-б                                          

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

                  

21.07.06 р.                                                                                № 215/12-06

Київський міжобластний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

          Головуючого                                        Сибіги  О. М.

Суддів:                                                Фаловської  І.М.

Суддів:                                                Лобань  О.І.

розглянувши апеляційне подання заступника прокурора Києво-Святошинського району    на рішення господарського суду Київської області від 06.06.2006 року

по справі № 215/12-06 (суддя Писана Т.О.)

за позовом  товариства з обмеженою відповідальністю „Рекунова, Сав'як і партнери”

                     м. Київ

до                 Києво-Святошинського районного  відділу земельних ресурсів

за участю третьої особи,

яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору

на стороні позивача сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю

                   Агрокомбінат „Хотівський” с. Хотів Києво-Святошинського району

про              визнання права власності  на земельну ділянку,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням господарського суду Київської області від 06.06.2006 року позовні вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Рекунова, Сав'як і партнери” м. Київ до Києво-Святошинського районного відділу земельний ресурсів про визнання права власності на земельну ділянку задоволено повністю.

Прокуратурою Києво-Святошинського району в період з 26.06.2006 року по 27.06.2006 року було проведено перевірку дотримання Києво-Святошинським районним відділом земельних ресурсів земельного законодавства. В ході перевірки було встановлено, що господарським судом Київської області за наслідками розгляду господарського спору за позовом товариства з обмеженою відповідальністю „Будівельна компанія „Рекунова, Сав'як і партнери” м. Київ до Києво-Святошинського районного відділу земельний ресурсів про визнання права власності на земельну ділянку прийнято рішення про задоволення позовних вимог.

Відповідно до ст. 36-1 Закону України „Про прокуратуру” представництво прокуратурою інтересів держави в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист в суді інтересів держави у випадках передбачених законом. Підставою представництва  у суді інтересів держави є наявність порушень або загрози порушень економічних, політичних та інших державних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у відносинах між ними або з державою. Прокурор самостійно визначає підстави для представництва у судах, форму його здійснення і може здійснювати представництво в будь-якій стадії судочинства в порядку, передбаченому процесуальним законом.

Згідно ч. 1 ст. 29 ГПК України прокурор бере участь у розгляді справи за його позовами, а також  може вступити за своєю ініціативою у справу, порушену за позовом інших осіб, на будь-якій стадії її розгляду для представництва інтересів громадянина або держави. З метою вступу у справу прокурор може подати апеляційне, касаційне подання, подання про перегляд рішення за нововиявленими обставинами або повідомити суд і взяти участь у розгляді справи, порушеної за позовом інших осіб.

Не погоджуючись із рішенням господарського суду Київської області по справі № 215/12-06 від 06.06.2006 року до апеляційного суду з апеляційним поданням звернувся заступник прокурора Києво-Святошинського району, в якому просить суд скасувати  рішення місцевого суду та припинити провадження у справі.  

У своєму апеляційному поданні заступник прокурора Києво-Святошинського району відповідно до ст. 36-1 Закону України „Про прокуратуру” повідомляє Київський міжобласний апеляційний господарський суд про вступ у справу № 215/12-06 шляхом направлення апеляційного подання в інтересах держави в особі Києво-Святошинського районного відділу земельних ресурсів.

За вищенаведених обставин, Київський міжобласний апеляційний господарський суд допускає до участі у справі № 215/12-06 прокуратуру Києво-Святошинського району.

Водночас, в апеляційному поданні заступником прокурора Києво-Святошинського району заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, оскільки про розгляд даного господарського спору прокуратурі стало відомо лише в ході проведення перевірки Києво-Святошинського районного відділу земельних ресурсів.

Відповідно до ст. 53 ГПК України за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк.

Розглянувши матеріали справи, доводи клопотання про причини пропуску строку для подання скарги, апеляційний господарський суд встановив, що клопотання заступника прокурора Києво-Святошинського району підлягає задоволенню, а апеляційне подання прийняттю до провадження.

За вищенаведених обставин, Київський міжобласний апеляційний господарський суд задовольняє клопотання заступника прокурора Києво-Святошинського району про відновлення строку на апеляційне оскарження та приймає до провадження апеляційне подання  на рішення господарського суду Київської області за № 215/12-06 від 06.06.2006 року.  

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 29, 53, 93, 98 ГПК України, апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

                    

                    1. Прийняти апеляційну скаргу Прокуратура Києво-Святошинського району до провадження.

                    2. Розгляд справи призначити на 13.09.06р. о 10:40. Засідання відбудеться в приміщенні Київського міжобласного апеляційного господарського суду за адресою: м.Київ, вул.Жилянська 58 б

                    3. Викликати для участі у засіданні повноважних представників сторін.

                              

          Головуючий суддя                                                            Сибіга  О. М.

          Судді

                                                                                          Фаловська  І.М.

                                                                                          Лобань  О.І.

Дата ухвалення рішення21.07.2006
Оприлюднено03.09.2007
Номер документу390091
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —215/12-06

Ухвала від 05.03.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Тищенко О.В.

Рішення від 06.06.2006

Господарське

Господарський суд Київської області

Писана Т.О.

Постанова від 16.10.2006

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Фаловська І.М.

Постанова від 20.02.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

Ухвала від 13.09.2006

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Фаловська І.М.

Ухвала від 29.01.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Цвігун В.Л.

Ухвала від 21.07.2006

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Сибіга О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні