Ухвала
від 30.05.2014 по справі 1915/10309/2012
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

30.05.2014 Справа №1915/10309/2012 Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого-судді Дуди О.О.

з участю секретаря Добрянської О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 про приведення у відповідність до ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" ухвали суду про забезпечення позову від 15.05.2014 року у справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 до Тернопільської міської ради, треті особи приватне підприємство «Перлина», інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області, Управління Держкомзему в м. Тернополі про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання відповідача утриматися від вчинення певних дій, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду від 15.05.2014 року по вказаній справі за заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 вжито заходи забезпечення позову, а саме заборонено проведення будь-яких дій до щодо прийняття в експлуатацію (реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про готовність об'єкта до експлуатації) та проведення державної реєстрації права власності на будівлі, споруди, зведені третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки».

Заявники ОСОБА_1, ОСОБА_2 звернулись до суду із заявою про приведення даної ухвали у відповідність до ст.18 Закону України "Про виконавче провадження", оскільки в ухвалі не вказано кому саме заборонено вчиняти наведені дії, а також стягувачів, не зазначено і їх ідентифікаційні коди.

Заявники ОСОБА_1, ОСОБА_2 та представник ОСОБА_1 у судовому засіданні заву підтримали, просять задовольнити.

Представник відповідача, третіх осіб ПП «Перлина» та інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області у судовому засіданні при вирішенні заяви поклалися на думку суду.

Представник третьої особи Управління Держкомзему в м. Тернополі у судове засідання не з'явився.

Заслухавши пояснення, дослідивши матеріали справи та проаналізувавши зміст ухвали про забезпечення позову від 15.05.2014 року, суд прийшов до переконання про необхідність роз'яснення цієї ухвали з метою її належного виконання.

Відповідно до ч.2 ст.7 Закону України "Про виконавче провадження", стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

Згідно п.2 ч.2 ст.17 Закону України "Про виконавче провадження", 2. Відповідно до цього Закону підлягають виконанню державною виконавчою службою такі виконавчі документи: 2) ухвали, постанови судів у цивільних, господарських, адміністративних справах, кримінальних провадженнях та справах про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом.

У відповідності до ст.18 цього ж Закону, 1. У виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо; 4) резолютивна частина рішення; 5) дата набрання законної (юридичної) сили рішенням; 6) строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до ч.1 ст.6 Закону України " Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" систему органів державної реєстрації прав становлять: Міністерство юстиції України; центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації прав; органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку (далі - органи державної реєстрації прав).

Відповідно до ч.6 Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, затвердженого Указом Президента України від 8 квітня 2011 року N 439/2011 "Про Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України", Держархбудінспекція України здійснює свої повноваження безпосередньо та через свої територіальні органи в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі або міжрегіональні (повноваження яких поширюються на декілька регіонів) територіальні органи.

Відповідно до ч.1 ст.170 КАС України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Так, враховуючи, що заходи забезпечення позову були вжиті за заявою позивачів ОСОБА_1, ОСОБА_2, саме цих осіб слід вважати стягувачами в розумінні Закону України "Про виконавче провадження". З матеріалів справи встановлено, що ідентифікаційні коди стягувачів наступні: ОСОБА_2 - НОМЕР_1 та ОСОБА_1 - НОМЕР_2.

Щодо визначення боржників.

Ухвалою заборонено вчиняти дії щодо прийняття в експлуатацію (реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про готовність об'єкта до експлуатації) та проведення державної реєстрації права власності на будівлі, споруди, зведені третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі, відтак заборонено вчиняти дії уповноваженим на вчинення цих дій органам, у даному випадку, - інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області (ідентифікаційний код 37753878) в частині реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації; реєстраційній службі Тернопільського міського управління юстиції (ідентифікаційний код 25353113) в частині проведення державної реєстрації права власності на будівлі, споруди.

За таких обставин, інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області (ідентифікаційний код 37753878) у розумінні Закону України "Про виконавче провадження" є боржником за ухвалою від 15.05.2014 року в частині заборони проведення будь-яких дій щодо прийняття в експлуатацію (реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про готовність об'єкта до експлуатації) будівель, споруд, зведених третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки».

Реєстраційна служба Тернопільського міського управління юстиції (ідентифікаційний код 25353113) у розумінні Закону України "Про виконавче провадження" є боржником за ухвалою від 15.05.2014 року в частині заборони проведення будь-яких дій щодо державної реєстрації права власності на будівлі, споруди, зведені третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки».

Наведене слід роз'яснити с метою виконання судового рішення.

Керуючись ст. 170 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Роз'яснити ухвалу Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області про забезпечення позову від 15.05.2014 року у справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 до Тернопільської міської ради, треті особи приватне підприємство «Перлина», інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області, Управління Держкомзему в м. Тернополі про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання відповідача утриматися від вчинення певних дій, а саме наступне:

1) Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 15.05.2014 року по справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 до Тернопільської міської ради, треті особи приватне підприємство «Перлина», інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області, Управління Держкомзему в м. Тернополі про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання відповідача утриматися від вчинення певних дій, заборонено проведення будь-яких дій:

інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області (ідентифікаційний код 37753878) щодо прийняття в експлуатацію (реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про готовність об'єкта до експлуатації) будівель, споруд, зведених третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки»;

реєстраційній службі Тернопільського міського управління юстиції (ідентифікаційний код 25353113) щодо проведення державної реєстрації права власності на будівлі, споруди, зведені третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки».

2) Стягувачами у розумінні Закону України "Про виконавче провадження" за ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 15.05.2014 року по справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 до Тернопільської міської ради, треті особи приватне підприємство «Перлина», інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області, Управління Держкомзему в м. Тернополі про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання відповідача утриматися від вчинення певних дій слід вважати ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_2) , ОСОБА_2 (ідентифікаційний код НОМЕР_1).

3) Боржниками у розумінні Закону України "Про виконавче провадження" за ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 15.05.2014 року по справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 до Тернопільської міської ради, треті особи приватне підприємство «Перлина», інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області, Управління Держкомзему в м. Тернополі про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання відповідача утриматися від вчинення певних дій слід вважати інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області (ідентифікаційний код 37753878) в частині заборони проведення будь-яких дій щодо прийняття в експлуатацію (реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про готовність об'єкта до експлуатації) будівель, споруд, зведених третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки» та реєстраційна служба Тернопільського міського управління юстиції (ідентифікаційний код 25353113) в частині заборони проведення будь-яких дій щодо державної реєстрації права власності на будівлі, споруди, зведені третьою особою - ПП «Перлина» на земельній ділянці між будинками №№1, 3 по вул. Кардинала Сліпого у м. Тернополі на підставі рішення Тернопільської міської ради від №6/21/71 від 17.05.2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування закладу громадського харчування «Майдан» з реконструкцією входу для влаштування літнього майданчика за адресою: вул. Кардинала Сліпого, 1 у м. Тернополі приватному підприємству «Перлина» та надання в оренду терміном на три роки».

Ухвалу може бути оскаржено до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський міськрайонний суд шляхом подання апеляційної скарги у строки, встановлені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий Дуда О.О.

Головуючий суддяОСОБА_5

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення30.05.2014
Оприлюднено26.06.2014
Номер документу39354171
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1915/10309/2012

Ухвала від 29.12.2015

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сташків Н. М.

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 29.05.2015

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Ухвала від 11.11.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Кузьмич С.М.

Ухвала від 15.05.2014

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

Ухвала від 02.06.2014

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

Ухвала від 30.05.2014

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

Ухвала від 25.03.2013

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 25.03.2013

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні