Ухвала
від 21.01.2015 по справі 463/2325/14-ц
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

463/2325/14-ц

2/463/118/15

УХВАЛА

судового засідання

21 січня 2015 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Гирич С. В.

при секретарі судових засідань ОСОБА_1

з участю представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3 охорони

здоров'я Львівської обласної державної адміністрації ОСОБА_4

представника відповідача ВНКЗ «Львівський медичний коледж

післядипломної освіти» ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9

та представника відповідача ОСОБА_10 майном спільної

власності Львівської обласної ради ОСОБА_11

в м. Львові

у відкритому судовому засіданні

розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_12 до ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації, Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти», управління майном спільної власності Львівської обласної ради про скасування наказу та поновлення його на займаній посаді, суд -

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся в суд із позовом до відповідачів про скасування наказу управління майном спільної власності Львівської обласної ради від 22 травня 2014 року №13-П про звільнення ОСОБА_12 з посади директора Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти» та поновлення його на займаній посаді.

В судовому засіданні представник відповідача правління майном спільної власності Львівської обласної ради ОСОБА_11 заявив клопотання про передачу справи за територіальною підсудністю до Галицького районного суду м. Львова, оскільки на даний час у справі залишилася єдина вимога позивача до них про скасування наказу про звільнення із займаної посади, місце розташування яких знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 18, що у Галицькому районі м. Львова. Також вважає, що також справа не підсудна Личаківському районному суду м. Львова за правилами альтернативної підсудності, оскільки хоча позивачем і заявлено трудовий спір, однак його зареєстроване місце проживання також знаходиться на території Галицького району м. Львова.

Заслухавши думку представника позивача, який заперечив проти клопотання, представників відповідачів, які клопотання підтримали, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що в задоволенні клопотання слід відмовити з таких підстав.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.116 ЦПК України визначено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду виявилося, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності.

За загальним правилом, передбаченим ч.2 ст. 109 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням.

Крім цього, ч.1 ст.113 ЦПК України передбачено, що позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред'являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Як вбачається із матеріалів справи, позивачем заявлено позов про скасування наказу та поновлення його на займаній посаді до трьох відповідачів ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації, Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти», управління майном спільної власності Львівської обласної ради, один з яких ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації розташований на території Личаківського району м. Львова за адресою: м. Львів, вул. Конопницької, 3.

Оскільки відповідно до положень ст.ст. 32,33 ЦПК України позивач на власний розсуд визначає коло відповідачів у справі, і суд без його на це згоди не може виключити із розгляду справи одного чи декількох відповідачів, тому, оскільки на даний час у справі позивачем залучено до участі у справі трьох відповідачів, один з яких знаходиться на території Личаківського району м. Львова, тому суд вважає клопотання відповідача про передачу справи за територіальною підсудністю безпідставним.

Керуючись ст.ст. 109, 113,116 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

в задоволенні клопотання представника відповідача управління майном спільної власності Львівської обласної ради ОСОБА_11 про передачу справи за територіальною підсудністю до Галицького районного суду м. Львова відмовити за безпідставністю.

Суддя: Гирич С. В.

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення21.01.2015
Оприлюднено26.01.2015
Номер документу42380376
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —463/2325/14-ц

Ухвала від 02.07.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 12.06.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 19.05.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 19.05.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 27.02.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 21.01.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 20.06.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 20.06.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 12.06.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 20.05.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні