Ухвала
від 27.02.2015 по справі 463/2325/14-ц
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

463/2325/14-ц

2/463/118/15

УХВАЛА

судового засідання

27 лютого 2015 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Гирич С. В.

при секретарі судових засідань ОСОБА_1

з участю представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3 охорони

здоров'я Львівської обласної державної адміністрації ОСОБА_4

представника відповідача ВНКЗ «Львівський медичний коледж

післядипломної освіти» ОСОБА_5, ОСОБА_6

представника відповідача ОСОБА_7 майном спільної

власності Львівської обласної ради ОСОБА_8

представників третьої особи трудового колективу ВНКЗ «Львівський

медичний коледж післядипломної освіти» ОСОБА_9, ОСОБА_10,

ОСОБА_11

та представника третьої особи Львівської обласної ради ОСОБА_12

в м. Львові

у відкритому судовому засіданні

розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_13 до ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації, Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти», управління майном спільної власності Львівської обласної ради, третіх осіб: трудового колективу Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти», Львівської обласної ради про скасування наказу та поновлення його на займаній посаді, суд -

в с т а н о в и в:

позивач звернувся в суд із позовом до відповідачів, третіх осіб про скасування наказу управління майном спільної власності Львівської обласної ради від 22 травня 2014 року №13-П про звільнення ОСОБА_13 з посади директора Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти» та поновлення його на займаній посаді.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації ОСОБА_4 заявила клопотання про передачу справи за територіальною підсудністю до Галицького районного суду м. Львова, оскільки на даний час у справі залишилася єдина вимога позивача про скасування наказу управління майном спільної власності Львівської обласної ради про звільнення із займаної посади, місце розташування якого знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 18, що у Галицькому районі м. Львова.

Заслухавши думку представника позивача, який заперечив проти клопотання, представників відповідачів та третьої особи трудового колективу ВНКЗ «Львівський медичний коледж післядипломної освіти», які клопотання підтримали, представника третьої особи Львівської обласної ради, який покладається у вирішенні клопотання на розсуд суду, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що в задоволенні клопотання слід відмовити з таких підстав.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.116 ЦПК України визначено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду виявилося, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності.

За загальним правилом, передбаченим ч.2 ст. 109 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням.

Крім цього, ч.1 ст.113 ЦПК України передбачено, що позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред'являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Як вбачається із матеріалів справи, позивачем заявлено позов про скасування наказу та поновлення його на займаній посаді до трьох відповідачів ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації, Вищого навчального комунального закладу «Львівський медичний коледж післядипломної освіти», управління майном спільної власності Львівської обласної ради, один з яких ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації розташований на території Личаківського району м. Львова за адресою: м. Львів, вул. Конопницької, 3.

Оскільки відповідно до положень ст.ст. 32,33 ЦПК України позивач на власний розсуд визначає коло відповідачів у справі, і суд без його на це згоди не може виключити із розгляду справи одного чи декількох відповідачів, тому, оскільки на даний час у справі позивачем залучено до участі у справі трьох відповідачів, один з яких знаходиться на території Личаківського району м. Львова, тому суд вважає клопотання відповідача про передачу справи за територіальною підсудністю безпідставним.

Крім цього, на даний час судовий розгляд у справі розпочався, судом заслухано пояснення сторін, а отже підстав для передачі справи за територіальною підсудністю до іншого суду у відповідності до положень ст.116 ЦПК України немає.

Керуючись ст.ст. 109, 113,116 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

в задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_3 охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації ОСОБА_4 про передачу справи за територіальною підсудністю до Галицького районного суду м. Львова відмовити за безпідставністю.

Суддя: Гирич С. В.

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення27.02.2015
Оприлюднено04.03.2015
Номер документу42897058
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —463/2325/14-ц

Ухвала від 02.07.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 12.06.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 19.05.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 19.05.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 27.02.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 21.01.2015

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 20.06.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 20.06.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 12.06.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 20.05.2014

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні