Ухвала
від 20.01.2015 по справі 7/131-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "20" січня 2015 р. Справа № 7/131-Б

За заявою Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" (м. Київ) в особі Житомирської філії Національної компанії "Украгролізинг" (м. Житомир)

До боржника Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с.Ходорків Попільнянського району Житомирської області)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від ініціюючого кредитора: Герасимов М.В. - дов. №14/20-117-14 від 01.07.2014р.

від кредиторів: Захарко Н.В. - представник Андрушівської ОДПІ, дов. №54 від 22.12.2014р.

від боржника: Ярмола О.Ю. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с.Ходорків Попільнянського району).

Ухвалою суду від 13.11.2014р. було відкладено розгляд справи, зобов'язано ліквідатора боржника Ярмолу О.Ю. надати витребувані судом документи та вчинити певні дії по справі.

Окрім того, повторно було викликано в наступне судове засідання, в порядку ст. 30 ГПК України, колишнього ліквідатора боржника Орлецьку Л.Г. для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи.

18.11.2014р. на запит суду від Житомирського МВ УМВС України в Житомирській області надійшла копія висновку про результати розгляду повідомлення суду.

20.01.2015р. до суду від ліквідатора боржника Ярмоли О.Ю. надійшла заява від 20.01.2015р. про затвердження їй оплати послуг за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора ПСП "Ірпінь" в розмірі двох мінімальних заробітних плат, починаючи з 21.03.2013р.

В засіданні суду ліквідатор боржника Ярмола О.Ю. підтримала вищезазначену заяву в повному обсязі.

Відповідна заява ліквідатора була розглянута на засіданні комітету кредиторів боржника від 20.01.2015р., на якому присутніми членами комітету кредиторів було вирішено затвердити оплату послуг ліквідатору Ярмолі О.Ю. з 21.03.2013р., в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення своїх повноважень за рахунок боржника.

Суд розглянувши вищезазначену заяву, вважає за необхідне її задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно абз. 4 ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражному керуючому належить право отримувати винагороду в розмірі і порядку, передбачених цим Законом. Аналізуючи частини 10-14 ст. 3-1 даного Закону можна дійти висновку, що законодавець у поняття "винагорода" включає:

- оплату послуг арбітражного керуючого;

- відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків;

- додаткову винагороду.

Під оплатою послуг арбітражного керуючого треба розуміти виплату арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору) грошових сум кредитором (ами), комітетом кредиторів або боржником відповідно до вимог Закону або рішення комітету кредиторів.

При цьому законодавець обумовлює допустимі межі розміру оплати послуг арбітражного керуючого: не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 вищезазначеного Закону встановлений комітетом кредиторів розмір оплати послуг підлягає обов'язковому затвердженню господарським судом.

Ухвала господарського суду про затвердження розміру оплати послуг арбітражного керуючого носить правовстановлюючий характер для подальшого використання її приписів арбітражним керуючим при поданні заяви для затвердження звіту про оплату послуг, який також підлягає затвердженню господарським судом згідно ч.14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Господарський суд не вправі виходити за межі заявлених вимог за відсутності клопотання (заяви) заінтересованої сторони, в даному випадку, арбітражного керуючого.

Як зазналося вище, відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 20.01.2015р. було зокрема вирішено встановити оплату послуг ліквідатору Ярмолі О.Ю., починаючи з 21.03.2013р., в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення своїх повноважень за рахунок боржника.

Таким чином, суд вважає за необхідне затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Ярмолі О.Ю. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення нею повноважень, починаючи з 21.03.2013р. за рахунок боржника.

Ліквідатор боржника в засіданні суду надала проміжний звіт, з підтверджуючими документами.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 20.01.2015р., присутніми членами комітету кредиторів було вирішено, зокрема, проміжний звіт ліквідатора ПСП "Ірпінь" взяти до уваги та понизити вартість майна боржника на 20% від оціночної вартості.

Разом з тим, ліквідатор боржника Ярмола О.Ю. вимоги ували суду від 13.11.2014р. виконала частково.

Колишній ліквідатор боржника Орлецька Л.Г. в засідання суду не з'явилась.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Окрім того, суд вважає за необхідне повторно викликати в наступне засідання суду колишнього ліквідатора боржника Орлецьку Л.Г. для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 30,77,86 ГПК України, ст.ст. 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити оплату послуг арбітражному керуючому - ліквідатору Ярмолі О.Ю. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення нею повноважень, починаючи з 21.03.2013р. за рахунок боржника.

2. Проміжний звіт ліквідатора про хід ліквідаційної процедури взяти до відома.

3. Відкласти розгляд справи.

4. Призначити наступне засідання суду на "24" лютого 2015 р. о 11:00 у приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №407.

5. Зобов'язати ліквідатора боржника Ярмолу О.Ю.:

- надати звіт за наступний проміжний період, підтверджений документально та погоджений з комітетом кредиторів;

- надати інформацію з сільської ради про наявні (відсутні) у боржника на праві власності та на праві постійного користування земельні ділянки (станом на день розгляду справи);

- надати реєстр вимог кредиторів, з включеними до нього вимогами кредиторів визнаних судом в процедурах банкрутства під час розгляду справи, в тому числі в ліквідаційній процедурі;

- надати довідку про відсутність зареєстрованих за боржником транспортних засобів, станом на день судового розгляду справи;

- надати докази реалізації майна боржника (оригінали для огляду, копії до справи);

- вжити необхідних дій щодо повернення розміру внеску боржника до статутного фонду ТОВ "Попільнянський комбікормовий завод" в розмірі 15637,00грн.;

- надати документи, які підтверджують, що матеріали по розпаюванню рухомого та нерухомого майна банкрута ПСП "Ірпінь", майна яке було виділено, для погашення кредиторської заборгованості, а також відомості про майно соціальної сфери та майно засновників, знищені внаслідок пожежі, яка сталась в приміщенні сільської ради села, в якій зберігались дані документи;

- надати витяг з реєстру обтяжень (заборону відчуження) рухомого майна;

- надати письмові пояснення з підтверджуючими документами стосовно відсутності майнових активів боржника, про які зазначено в інвентаризаційному описі №1 від 02.10.2014р.;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

З метою врегулювання та не погіршення ситуації щодо стану наявної заборгованості по заробітній платі, рекомендую ліквідатору провести збори за участю колишніх працівників підприємства-боржника, перед якими існує заборгованість по заробітній платі для повідомлення існуючої ситуації по справі та необхідності встановлення (розшуку) майнових активів боржника, за рахунок яких можливе погашення заборгованості по заробітній платі.

6. П о в т о р н о викликати в наступне судове засідання, в порядку ст. 30 ГПК України, колишнього ліквідатора боржника Орлецьку Л.Г. для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи.

Попередити про відповідальність за ухилення від виконання зазначених обов'язків.

Згідно ст. 382 КК України, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню-карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Уповноваженим представникам кредиторів, ліквідатору та колишньому ліквідатору Орлецькій Л.Г. з'явитись в засідання суду.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому законом порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Суддя Костриця О.О.

1 - до справи

2 - ліквідатору Ярмолі О.Ю.

3 - Андрушівській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській обл. (13400, м. Андрушівка, вул. Воб'яна, 26)

4 - УПФ України в Попільнянському р. (13501, смт. Попільня, вул. Б. Хмельницького,9) (реком.)

5 - ЖОВ ФССзТВП

6 - НАК "Украгролізинг" в особі Житомирської філії, 10001 (м. Житомир, вул. Котовського, 100)

7 - Попільнянський РЦЗ

8 - ДП "Пересувна механізована колона" ВАТ "Житомирводбуд" (м.Коростишів, вул. 19-та буддільниця)

9-ЖОДП ДАК "Хліб України"(м.Житомир, вул. Максютова, 157-А)

10-ВАТ "Цукровий завод ім. Цюрупи" (Попільнянський район, с.Андрушки, вул. Заводська, 5)

11-ТОВ "Алькор" (м.Житомир, вул. Домбровського, 86)

12- гр. Орлецькій Л.Г. (м.Житомир, пров. 1-й Марянівський, 68 ) реком. з повід.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.01.2015
Оприлюднено23.01.2015
Номер документу42383661
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/131-б

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.08.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні