Ухвала
від 24.02.2015 по справі 7/131-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "24" лютого 2015 р. Справа № 7/131-Б

За заявою Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" (м. Київ) в особі Житомирської філії Національної компанії "Украгролізинг" (м. Житомир)

До боржника Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с.Ходорків Попільнянського району Житомирської області)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від ініціюючого кредитора: Герасимов М.В. - дов. №14/20-117-14 від 01.07.2014р.

від кредиторів: не з'явились

від боржника: Ярмола О.Ю. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с.Ходорків Попільнянського району).

Ухвалою суду від 20.01.2015р. було затверджено оплату послуг арбітражному керуючому Ярмолі О.Ю. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення нею повноважень, починаючи з 21.03.2013р. за рахунок боржника, відкладено розгляд справи, зобов'язано ліквідатора боржника Ярмолу О.Ю. надати витребувані судом документи та вчинити певні дії по справі.

Окрім того, повторно було викликано в наступне судове засідання, в порядку ст.30 ГПК України, колишнього ліквідатора боржника Орлецьку Л.Г. для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи.

24.02.2015р. до суду від УПФУ в Попільнянському районі надійшла заява про розгляд справи за відсутності уповноваженого представника кредитора. До даної заяви управлінням додано довідку про заборгованість боржника перед кредитором .

24.02.2015р. до господарського суду від ліквідатора надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора на три місяці.

Ліквідатор боржника в засіданні суду надала проміжний звіт, з підтверджуючими документами.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника від 24.02.2015р., присутніми членами комітету кредиторів було вирішено, зокрема, проміжний звіт ліквідатора ПСП "Ірпінь" взяти до уваги та продовжити строк ліквідаційної процедур та повноважень ліквідатора на 3 місяці.

Ліквідатор боржника Ярмола О.Ю. вимоги ували суду від 20.01.2015р. виконала частково.

Колишній ліквідатор боржника Орлецька Л.Г. в засідання суду не з'явилась.

Враховуючи повторне нез'явлення в засідання суду Орлецької Л.Г., для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи, суд вбачає за необхідне надіслати в порядку ст.90 ГПК України повідомлення до прокуратури м.Житомира.

В засіданні суду розглядалось клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора на три місяці.

Господарський суд, розглянувши клопотання ліквідатора про продовження процедури ліквідації на три місяці, прийшов до висновку його задовольнити та продовжити строк ліквідаційної процедури на три місяці, тобто з 24.02.2015р. по 24.05.2015р. включно.

В свою чергу, у ч.3 ст.24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим законом та іншими нормативно - правовими актами.

Таким чином, зміст ч.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у взаємозв'язку, взаємозумовленості та взаємозалежності із ч.3 статті 24 цього Закону чітко і недвозначно вказує на те, що ліквідатор боржника здійснює свої повноваження в межах строку процедури ліквідації.

Відповідно, чинність повноважень ліквідатора та строк процедури ліквідації поняття взаємопов'язані, взаємозумовлені та взаємозалежні.

Тому, з врахуванням конкретних обставин цієї справи, з метою недопущення правової невизначеності для учасників провадження у справі про банкрутство, третіх осіб, на права та обов'язки яких впливають чи можуть вплинути судові рішення у справі про банкрутство чи інші обставини, пов'язані з банкрутством боржника, господарський суд прийшов до висновку продовжити повноваження ліквідатора Ярмоли О.Ю. на три місяці з 24.02.2015р. по 24.05.2015р. включно.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Окрім того, суд вважає за необхідне повторно викликати в наступне засідання суду колишнього ліквідатора боржника Орлецьку Л.Г. для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 30,77,86 ГПК України, ст.ст. 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Проміжний звіт ліквідатора боржника взяти до відома.

2. Задовольнити клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора на три місяці.

3. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с.Ходорків Попільнянського району) на три місяці з 24.02.2015р. по 24.05.2015р. включно.

4. Продовжити строк повноважень ліквідатора Приватного сільськогосподарського підприємства "Ірпінь" (с.Ходорків Попільнянського району) Ярмоли Ольги Юліївни на три місяці з 24.02.2015р. по 24.05.2015р. включно.

5. Відкласти розгляд справи.

6. Призначити наступне засідання суду на "21" квітня 2015 р. о 10:00 у приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №407.

7. Зобов'язати ліквідатора боржника Ярмолу О.Ю.:

- надати звіт за наступний проміжний період, підтверджений документально та погоджений з комітетом кредиторів;

- надати реєстр вимог кредиторів, з включеними до нього вимогами кредиторів визнаних судом в процедурах банкрутства під час розгляду справи, в тому числі в ліквідаційній процедурі;

- надати довідку про відсутність зареєстрованих за боржником транспортних засобів, станом на день судового розгляду справи;

- надати докази реалізації майна боржника (оригінали для огляду, копії до справи);

- вжити необхідних дій щодо повернення розміру внеску боржника до статутного фонду ТОВ "Попільнянський комбікормовий завод" в розмірі 15637,00грн.;

- надати витяг з реєстру обтяжень (заборону відчуження) рухомого майна;

- надати письмові пояснення з підтверджуючими документами стосовно відсутності майнових активів боржника, про які зазначено в інвентаризаційному описі №1 від 02.10.2014р.;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

З метою врегулювання та не погіршення ситуації щодо стану наявної заборгованості по заробітній платі, рекомендую ліквідатору провести збори за участю колишніх працівників підприємства-боржника, перед якими існує заборгованість по заробітній платі для повідомлення існуючої ситуації по справі та необхідності встановлення (розшуку) майнових активів боржника, за рахунок яких можливе погашення заборгованості по заробітній платі.

8. Направити в порядку ст.90 ГПК повідомлення до прокуратури м. Житомира.

9. П о в т о р н о викликати в наступне судове засідання, в порядку ст. 30 ГПК України, колишнього ліквідатора боржника Орлецьку Л.Г. для дачі пояснень, з питань що виникатимуть під час розгляду справи.

Попередити про відповідальність за ухилення від виконання зазначених обов'язків.

Згідно ст. 382 КК України, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню-карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Уповноваженим представникам кредиторів, ліквідатору та колишньому ліквідатору Орлецькій Л.Г. з'явитись в засідання суду.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому законом порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Суддя Костриця О.О.

1 - до справи

2 - ліквідатору Ярмолі О.Ю.

3 - Андрушівській ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській обл. (13400, м. Андрушівка, вул. Воб'яна, 26)

4 - УПФ України в Попільнянському р. (13501, смт. Попільня, вул. Б. Хмельницького,9) (реком.)

5 - ЖОВ ФССзТВП

6 - НАК "Украгролізинг" в особі Житомирської філії, 10001 (м. Житомир, вул. Котовського, 100)

7 - Попільнянський РЦЗ

8 - ДП "Пересувна механізована колона" ВАТ "Житомирводбуд" (м.Коростишів, вул. 19-та буддільниця)

9-ЖОДП ДАК "Хліб України"(м.Житомир, вул. Максютова, 157-А)

10-ВАТ "Цукровий завод ім. Цюрупи" (Попільнянський район, с.Андрушки, вул. Заводська, 5)

11-ТОВ "Алькор" (м.Житомир, вул. Домбровського, 86)

12- гр. Орлецькій Л.Г. (м.Житомир, пров. 1-й Марянівський, 68 ) реком. з повід.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.02.2015
Оприлюднено02.03.2015
Номер документу42844085
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/131-б

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.08.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні