Ухвала
від 09.02.2015 по справі 4/671
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"09" лютого 2015 р.Справа № 4/671

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Светлічного Ю.В.

Без виклику представників сторін

розглянувши заяву про видачу дублікату наказу по справі

за позовом Луганського міського центр зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю "НВП "Есло" про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

06 лютого 2015 року до господарського суду Харківської області надійшла заява стягувача по справі яка знаходилась в провадженні господарського суду Луганської області №4/671 за позовом Луганського обласного центру зайнятості до ТОВ "НВП "Есло" про стягнення грошових коштів, про видачу дублікату наказу від 23.02.2006 р., в якій заявник повідомляє про втрату наказу від 23.02.2006 р. по вказаній справі, у зв'язку з його втратою. До заяви стягувачем додано довідку за підписом директора Луганського міського центру зайнятості, начальника відділу бухгалтерського обліку - головного бухгалтера, начальника юридично - договірного відділу наказ від 23.02.06 р. у справі №4/671 втрачено. Обґрунтовуючи подану заяву тим, що у зв'язку із проведенням Антитерористичної операції на території міста Луганська Луганський міський центр зайнятості було переміщено на територію підконтрольну Україні до смт. Біловодськ. Також стягувач зазначив, що наказ знаходився на примусовому виконанні у Відділі державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції м. Луганська та по його виконанню було відкрито виконавче провадження згідно постанови про відкриття виконавчого провадження від 14.10.2009 р.

Суд, розглянувши подану стягувачем заяву про видачу дублікату наказу вважає ії необґрунтованою та такою, що задоволенню не підлягає з огляду на наступне.

Оскільки господарським судом Луганської області листом від 04.09.2014 р. №04-05, повідомлено про неможливість виконання розпорядження Вищого господарського суду №28-р від 02.09.14 р. "Про зміну територіальної підсудності господарських справі" з причин проведення антитерростичної операції, при якій існує велика загроза для життя та здоров'я працівників господарського суду Луганської області у господарському суді Харківської області відсутні матеріали справи №4/671, тому при розгляді заяви про видачу дублікату наказу суд користується комп'ютерною базою господарського суду Луганської області.

Рішенням господарського суду Луганської області від 07 лютого 2006 року у справі №4/671 позов задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково- виробниче підприємство" ЕСЛО" на користь Луганського міського центру зайнятості борг у сумі 1922 грн. 46 коп. видати наказ позивачу; в доход державного бюджету України - 102 грн. 00 коп. держмита, наказ видати Ленінській міжрайонній державній інспекції в м. Луганську Луганської області після набрання рішенням законної сили; на користь ДП "Судовий інформаційний центр", м. Київ, пр. Оболонський, 23а витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у сумі 118 грн. 00 коп., видати наказ.

Згідно п. 1. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 р. № 9 "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України", встановлено, що відповідно до статті 116 ГПК України виконання рішення господарського суду провадиться на підставі виданого ним наказу, який є виконавчим документом. Наказ видається за заявою стягувачу чи прокурору, який здійснює у справі представництво інтересів громадянина або держави в суді, або надсилається стягувачу місцевим господарським судом після набрання судовим рішенням законної сили згідно з вимогами статті 85 ГПК і повернення матеріалів справи із суду апеляційної інстанції (якщо рішення оскаржувалося в апеляційному порядку і не було скасоване чи змінене), а строк пред'явлення наказу до виконання повинен відповідати статті 22 Закону України "Про виконавче провадження".

23 лютого 2006 року господарським судом Луганської області на виконання рішення у справі №4/671 був виданий відповідний наказ зі строком дії для пред'явлення до виконання до органів виконавчої служби до 23 лютого 2009 року.

Стягувач у поданій заяві вказує, що наказ був пред'явлений до Ленінського відділу державної виконавчої служби Луганського МУЮ для примусового виконання наказу та зазначає, що по його виконанню було відкрито виконавче провадження згідно постанови про відкриття виконавчого провадження від 14.10.2009 р.

Стаття 120 Господарського процесуального кодексу України дає вичерпний перелік підстав для видачі дублікату наказу, а саме: У разі втрати наказу господарський суд може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання.

Про видачу дубліката наказу виноситься ухвала.

До заяви про видачу дубліката наказу мають бути додані: довідка установи банку, державного виконавця чи органу зв'язку про втрату наказу; при втраті наказу стягувачем - довідка стягувача, підписана керівником чи заступником керівника та головним (старшим) бухгалтером підприємства, організації, що наказ втрачено і до виконання не пред'явлено.

За видачу стягувачу дубліката судового наказу справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

Тобто у разі втрати наказу стягувачем дублікат наказу видається судом після пред'явлення довідки із інформацією, що наказ суду втрачено та до виконання не пред'являвся.

З поданої стягувачем заяви вбачається, що стягувач звертався із наказом від 23.02.06 р. до Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції м. Луганська та по його виконанню було відкрито виконавче провадження згідно постанови про відкриття виконавчого провадження від 14.10.2009 р. Тобто у даному разі, якщо наказ було втрачено Відділом державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції м. Луганська, необхідно надати до суду довідку державного виконавця про втрату наказу.

Крім того, суд зазначає, що стягувач або державний виконавець звертаються до господарського суду з відповідною заявою про видачу дубліката наказу. Зазначені особи мають право звернутися до господарського суду із заявою про видачу дубліката наказу в межах строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання, який відповідно до ст. 118 ГПК України (на момент видачі наказу у справі №4/671) становив три роки. Якщо цей строк стягувачем пропущено, він повинен на підставі ст. 119 ГПК України звернутися до господарського суду з заявою про відновлення строку для пред'явлення наказу до виконання, а після того як суд винесе ухвалу про відновлення строку для пред'явлення наказу до виконання, стягувач може подати заяву про видачу дубліката наказу.

Враховуючи вищенаведене, у суду відсутні правові підстави для видачі дублікату наказу, тому суд вважає за необхідне у задоволенні заяви про видачу дублікату наказу відмовити.

Керуючись статтями 32, 33, 43, 120 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Луганського міського центру зайнятості про видачу дублікату наказу - відмовити.

Суддя Ю.В. Светлічний

Дата ухвалення рішення09.02.2015
Оприлюднено14.02.2015
Номер документу42686096
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —4/671

Ухвала від 20.08.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Тацій О.В.

Ухвала від 14.08.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Тацій О.В.

Ухвала від 13.08.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Василенко Т.А.

Ухвала від 03.06.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Светлічний Ю.В.

Ухвала від 09.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Рішення від 03.05.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 03.04.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 11.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 04.09.2006

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мельник Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні