Ухвала
від 09.04.2015 по справі 2-827/2007
ЕНЕРГОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-827/2007

Провадження № 6/316/89/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" квітня 2015 р.

Енергодарський міський суд Запорізької області у складі головуючого судді Курач І.В., при секретарі Черкашиній О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Енергодар подання старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Енергодарського міського управління юстиції Запорізької області ОСОБА_1, погодженого заступником начальника Відділу ДВС ОСОБА_2, про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_3 у праві виїзду за межі України до виконання аліментних зобов`язань, -

ВСТАНОВИВ:

Старший державний виконавець ВДВС Енергодарського МУЮ ОСОБА_1 звернулася до суду з вищезазначеним поданням, у якому зазначає, що у відділі ДВС Енергодарського МУЮ Запорізької області на примусовому виконанні знаходиться виконавчий лист №2-827/2007 виданий 13.08.2007 року Енергодарським міським судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_4 аліментів на утримання неповнолітньої дитини у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) боржника щомісячно, але не менш ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Боржник аліменти не сплачує, рішення суду не виконує, до відділу не з`являється, вимоги державного виконавця ігнорує.

Посилаючись на Закон України «Про порядок виїзду та в'їзду в Україну громадян України», Закон України «Про виконавче провадження», просить тимчасово обмежити ОСОБА_3 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу до виконання своїх аліментних зобов`язань за виконавчим листом №2-827/2007 виданим 13.08.2007 року Енергодарським міським судом Запорізької області.

Відповідно ч.2 ст. 377-1 ЦПК України, суд негайно розглядає подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця. Державний виконавець відділу ДВС Енергодарського МУЮ ОСОБА_1 просить розглянути подання без її участі, вимоги підтримує, про що повідомила письмово.

Дослідив матеріали справи, суд прийшов до висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судом України і є обов`язковими до виконання на усій території України.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи або керівника боржника -юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Частиною першою Указу Президента України «Про додаткові заходи і підвищення ефективності виконання рішень судів» від 24 березня 2008 року №261 визначається за необхідне вжиття додаткових заходів, спрямованих на посилення забезпечення захисту конституційних прав людини щодо виконання рішень суду.

Із матеріалів справи вбачається, що на виконанні відділу ДВС перебуває виконавчий лист №2-827/2007 виданий 13.08.2007 року Енергодарським міським судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_4 аліментів на утримання неповнолітньої дитини у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) боржника щомісячно, але не менш ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

На адресу боржника направлялась вимога державного виконавця, однак ОСОБА_3 до відділу не з`являється, вимогу ігнорує, аліменти не сплачує, утворила заборгованість.

Пунктом 8 ст. 19 Закону України В«Про державну прикордонну службу УкраїниВ» встановлено, що на державну прикордонну службу відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення в`їзду в Україну або виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в`їзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі згідно з дорученням правоохоронних органів.

Крім інших покладених на орган Державної прикордонної служби України завдань, вони також мають право з`ясувати підставу в`їзду в Україну або виїзду з України, не пропускати через державний кордон України осіб без дійсних документів на право його перетинання, осіб які надали завідомо неправдиві відомості під час одержання зазначених документів, осіб, яким Державною прикордонною службою України за порушення законодавства з прикордонних питань та про правовий статус іноземців чи за мотивованим письмовим рішенням суду та правоохоронних органів не дозволяється в`їзд в Україну або тимчасово обмежено виїзд з України ( п.4 ст. 20 Закону).

Положенням ст. 6 Закону України В«Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян УкраїниВ» встановлено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов`язання - до виконання зобов`язань або розв`язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов`язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов`язань.

З метою повного та своєчасного забезпечення виконання аліментних зобов'язань та запобіганню подальшому ухиленню від їх виконання, керуючись ст. 124 Конституції України, ст.ст. 5, 11 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» , ст. 6 Закону України В«Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян УкраїниВ» , ст. 377-1 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання старшого державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Енергодарського міського управління юстиції Запорізької області ОСОБА_1, погодженого заступником начальника Відділу ДВС ОСОБА_2, про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_3 у праві виїзду за межі України до виконання аліментних зобов`язань - задовольнити.

Тимчасово обмежити ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає: ІНФОРМАЦІЯ_2, шляхом заборони перетину кордону України без вилучення паспортного документу до виконання своїх аліментних зобов`язань за виконавчим листом №2-827/2007 виданим 13.08.2007 року Енергодарським міським судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_4 аліментів на утримання неповнолітньої дитини у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) боржника щомісячно, але не менш ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 5 днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя І. В. Курач

Дата ухвалення рішення09.04.2015
Оприлюднено15.04.2015
Номер документу43518055
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-827/2007

Ухвала від 09.04.2015

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Курач І. В.

Рішення від 27.12.2007

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Спіжавка Г.Г.

Рішення від 14.11.2007

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Зацеркляний В.К.

Рішення від 22.10.2007

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К.В.

Рішення від 23.11.2007

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Франчук О.Д.

Ухвала від 07.12.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д.

Рішення від 21.06.2007

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Диба Л.М.

Рішення від 21.12.2007

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Владичан A.І.

Рішення від 05.12.2007

Цивільне

Гагарінський районний суд міста Севастополя

Нестерук В.В.

Ухвала від 09.10.2007

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні