Рішення
від 27.12.2007 по справі 2-827/2007
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа2-827/2007р. Категорія:25

РІШЕННЯ

Іменем України

27 грудня 2007 року Заставнівсь кий районний суд Чернівецько ї області в складі: головуючо го судді - Спіжавка Г.Г., при се кретарі - Брус Д.Я., з участю по зивача - ОСОБА_1, представн ика відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у попередньом у судовому засіданні в м. Зас тавна цивільну справу за поз овом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 та до територіальної громади с. Товтри, Заставнівського р -ну, Чернівецької області про встановлення факту родинних відносин, факту належності п равовстановлюючого докумен ту та визнання права власнос ті на спадкове майно за запов ітом, -

ВСТАНОВИВ:

11.12.2007 року ОСОБА_1 звернув ся до суду з позовною заявою п ро встановлення факту родинн их відносин, факту належност і правовстановлюючого докум енту та про визнання права вл асності на спадкове майно, по силаючись на те, що після сме рті його матері ОСОБА_4, як а померла ІНФОРМАЦІЯ_1 рок у, відкрилась спадщина у вигл яді: земельної ділянки для ве дення товарного сільськогос подарського виробництва пло щею 2, 37 га, яка згідно Держеног о акту на право власності на з емельну ділянку серії ІІ-ЧВ № НОМЕР_1, виданого 27.07.2004 року знаходятися на території То втрівської сільської ради, З аставнівського р-ну, Черніве цької області. Спадкоємцями за заповітом є позивач та йог о сестра ОСОБА_3., яка від с воєї частки в спадщині відмо вилась на його користь.

Спадкоємців, що мають прав о на обов'язкову частку при сп адкуванні за заповітом не ма є.

Нотаріально оформити свої спадкові права не може оскіл ьки в свідоцтві про його наро дження прізвище матері вказа не ОСОБА_4, а в свідоцтві п ро смерть матері її прізвище вказано ОСОБА_4. Також в де ржавному акті на право прива тної власності на землю пріз вище матері вказане ОСОБА_4 замість ОСОБА_4. Крім тог о в свідоцтві про смерть мате рі та інших документах прізв ище матері значиться ОСОБА _4, а його прізвище, згідно с відоцтва про народження, пас порта та інших документах О СОБА_4.

В попередньому судовому за сіданні ОСОБА_1 позов підт римав, просив його задовольн ити.

Представник відповідача п о справі територіальної гром ади с. Товтри в судовому засід анні позов визнав, просив йог о задовольнити.

Відповідачка по справі О СОБА_3 в судове засідання не з'явилася, подала суду заяву про визнання позову та проха нням розглянути справу в її в ідсутності.

Враховуючи наведене, суд в важає, що рішення у справі мо жливо постановити при провед енні попереднього судового з асідання.

Відповідно до ч.4 ст. 130 ЦПК Ук раїни при визнанні позову ух валюється судове рішення в п орядку встановленому ст. 174 Ц ПК України. Згідно з ч.4 ст. 174 ЦП К України у разі визнання від повідачем позову, суд за наяв ності для того законних підс тав ухвалює рішення про задо волення позову.

Таким чином, визнання відп овідачем пред'явленого позов у не суперечить закону, не по рушує права, свободи чи інтер еси інших осіб.

На підставі наведеного, ст . ст. 273, 328, 392, 1268, 1269 ЦК України, керу ючись ст. ст. 130, 174, 213- 215 ЦПК Укра їни, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, як сина та матері м іж ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 року народження, та ОСОБА_ 4, яка померла ІНФОРМАЦІЯ _1 року в АДРЕСА_1.

Встановити факт належност і ОСОБА_4, яка померла ІН ФОРМАЦІЯ_1 року державного акту на право приватної влас ності на землю серії ІІ-ЧВ № НОМЕР_1, яка знаходяться на території Товтрівської сіль ської ради, Заставнівського р-ну, Чернівецької області.

Визнати за ОСОБА_1, ІНФ ОРМАЦІЯ_2 року народження, п раво власності на спадщину з а заповітом після смерті йог о матері ОСОБА_4, яка помер ла ІНФОРМАЦІЯ_1 року, а сам е на земельну ділянку для вед ення товарного сільськогосп одарського виробництва площ ею 2, 37 га, яка згідно державног о акту на право приватної вла сності на землю серії ІІ-ЧВ № НОМЕР_1 знаходяться на тер иторії Товтрівської сільськ ої ради, Заставнівського р-ну , Чернівецької області.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду першої ін станції може бути подано про тягом десяти днів з дня прого лошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подає ться протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження н е було подано. Якщо було подан о заяву про апеляційне оскар ження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встан овлений ст. 294 ЦПК України, ріш ення суду набирає законної с или після закінчення цього с троку. У разі подання апеляці йної скарги рішення, якщо йог о не скасовано, набирає закон ної сили після розгляду спра ви апеляційним судом.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до

суду апеляційної інстанці ї.

Дата ухвалення рішення27.12.2007
Оприлюднено19.11.2009
Номер документу6363542
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-827/2007

Ухвала від 09.04.2015

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Курач І. В.

Рішення від 27.12.2007

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Спіжавка Г.Г.

Рішення від 14.11.2007

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Зацеркляний В.К.

Рішення від 22.10.2007

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К.В.

Рішення від 23.11.2007

Цивільне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Франчук О.Д.

Ухвала від 07.12.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д.

Рішення від 21.06.2007

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Диба Л.М.

Рішення від 21.12.2007

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Владичан A.І.

Рішення від 05.12.2007

Цивільне

Гагарінський районний суд міста Севастополя

Нестерук В.В.

Ухвала від 09.10.2007

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Грещук Р.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні