Постанова
від 01.03.2011 по справі 4-420/11
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

cpg1251

Справа № 4-420\11р.

П О С Т А Н О В А

24.02.2011 року суддя Соснівського району м.Черкаси ОСОБА_1, розглянувши подання слідчого СВ Соснівського РВ в м.Черкаси УМВС України в Черкаській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_2, погоджене з прокурором м.Черкаси старшим радником юстиції ОСОБА_3 на розкриття банківської таємниці та отримання відомостей про наявність відкритих рахунків на ім'я ОСОБА_4 та його синів ОСОБА_5 і ОСОБА_6 в філії Черкаське обласне управління ВАТ «Державний ощадний банк України», розташованого по вул. Шевченка, 320 в м. Черкаси ,-

В С Т А Н О В И В:

24 червня 2005 року о 22 годині 20 хвилин заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 на службовому автомобілі марки „Опель - АстраВ» д.н. НОМЕР_1 під керуванням водія ОСОБА_7 під'їхав до будинку № 87 по вул.Пролетарській в м.Черкаси та вийшов з автомобіля і в цей час невідомий чоловік здійснив в нього постріл з обрізу мисливської рушниці, внаслідок чого ОСОБА_4 отримав вогнепальне поранення та був доставлений в хірургічне відділення Черкаської обласної лікарні де його прооперовано.

25.06.2005 року по даному факту слідчим в особливо важливих справах прокуратури Черкаської області радником юстиції ОСОБА_8, була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ст.115 ч.1 КК України.

У поданні слідчого ставить питання про те, що під час досудового слідства з метою повного та всебічного розслідування кримінальної справи виникла необхідність у встановленні відкритих рахунків до липня місяця 2005 року у банках м.Черкаси на ім'я гр. ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, НОМЕР_2 виданий 04.12.1997 року Соснівським РВ УМВС України в Черкаській області, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_3, проживає: ІНФОРМАЦІЯ_4 та його синів ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, прож. ІНФОРМАЦІЯ_6; ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_7, прож.м.Черкаси, АДРЕСА_1.

Дослідивши матеріали подання, суд приходить до наступного.

Ст.. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність»визначено, що інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнт, є банківською таємницею.

Ст. 178 КПК України передбачено, що виїмка проводиться у випадках, коли є точні дані, що предмети чи документи, які мають значення для справи, знаходяться в певної особи чи в певному місці.

Пунктами 7 та 8 Постанови Пленуму ВС України № 2 від 28 березня 2008 року «Про деякі питання застосовування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства»передбачено, що вирішуючи питання про прийняття до провадження подання слідчого про проведення заходів, передбачених ч.4 ст.190, ч.5 ст.177, ч.4 ст. 178,ст. 187 1 КПК, або подання органу дізнання про проведення таких заходів після порушення кримінальної справи, суди повинні вимагати, щоб у поданні зазначалася назва посади, звання чи класний чин, прізвище та ініціали особи, яка виносить подання, дані про погодження його з прокурором, дані про те, коли і проти кого порушено кримінальну справу, дані про особу підозрюваного (обвинуваченого). При розгляді подання про тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина суддя перевіряє, чи відображено в ньому всі необхідні дані для їх розгляду, чи підписане воно повноважною службовою особою і чи погоджене воно у визначених законом випадках з прокурором, вивчає матеріали оперативно-розшукової, контр розвідувальної або кримінальної справи, за необхідне вислуховує суб»єкта внесення подання і виносить умотивовану постанову про задоволення подання або відмову в такому задоволенні. Обсяги надання матеріалів справи визначаються суддею. Невиконання законних вимог судді може бути підставою для відмови в задоволенні подання.

Разом з тим, слід зауважити, що подання слідчого не містить фактичних даних в зв»язку з чим необхідно розкривати банківську таємницю відносно потерпілого та членів його сім»ї, процесуальний статус яких у кримінальній справі взагалі не визначений.

Крім того, до подання не долучено копію постанови про порушення кримінальної справи та пред»явлення обвинувачення винним особам, не долучені документи які підтверджують необхідність проведення даної слідчої дії.

Таким чином, суд вважає, що слідчим порушено порядок звернення до суду з питанням розкриття банківської таємниці, а тому дане подання не може бути прийняте суддею до розгляду та підлягає до повернення на усунення зазначених недоліків.

Керуючись, ст.ст. 14-1, 178 КПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити слідчому СВ Соснівського РВ в м.Черкаси УМВС України в Черкаській області у прийнятті подання про надання дозволу на розкриття банківської таємниці.

Постанова оскарженню не підлягає.

Копію даної постанови направити прокурору м. Черкаси для відома та контролем за проведенням досудового слідства.

Суддя Соснівського району ОСОБА_1

м.Черкаси

Дата ухвалення рішення01.03.2011
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45266859
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-420/11

Постанова від 16.02.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Рева С. В.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Тверський С. М.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 29.10.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Дурасова Ю. В.

Постанова від 01.12.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Свистунова О. В.

Постанова від 12.12.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Рабець М. Д.

Постанова від 23.03.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Воробйов А. В.

Постанова від 01.03.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий П. С.

Постанова від 07.09.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Погасій О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні