Постанова
від 10.07.2015 по справі 1-28/09
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кагарлицький районний суд Київської області

Справа № 1-28/09

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.07.2015 рокум. м. Кагарлик

Кагарлицький районний суд Київської області

в складі: головуючого ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши заяву Кагарлицького відділення Миронівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа по кримінальній справі по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 309 КК України, -

встановив:

01 липня 2015 року Кагарлицьке відділення Миронівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області звернулося до Кагарлицького районного суду Київської області із заявою про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання, в якій вказав, що Кагарлицьким районним судом Київської області 23 червня 2015 року по справі №1-28/09 видано виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_4 на користь держави 943,73 грн. судових витрат за проведення експертиз.

Вирок суду набрав законної сили 20 травня 2009 року. Строк пред`явлення до виконання 1 рік.

Супровідним листом Кагарлицького районного суду Київської області від 23.06.15р. №1948/15-вих./1-28/09 даний виконавчий лист суду направлено до Кагарлицького відділення Миронівської ОДПІ для пред`явлення її до виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання боржника.

Згідно ч. 3 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» за виконавчим документом про стягнення в дохід держави коштів або про вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави від її імені виступає орган, за позовом якого судом винесено відповідне рішення, або орган державної влади (крім суду), який відповідно до закону прийняв таке рішення. За іншими виконавчими документами про стягнення в дохід держави коштів або про вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави від її імені виступають органи державної податкової служби.

Відповідно ч. 2 ст. 17 Закону підлягають виконанню державною виконавчою службою виконавчі листи, що видаються судами, і накази господарських судів, у тому числі на підставі рішень третейського суду та рішень Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово - промисловій палаті і Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті.

Згідно ч.1 ст. 22 Закону виконавчі документи можуть бути пред`явлені до виконання в такі строки:

посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців; інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Про наявність не виконаного виконавчого листа суду від 23 червня 2015 року по справі №1- 28/09 Миронівській ОДПІ стало відомо згідно листа Кагарлицького районного суду Київської області.

Частиною 2 статті 24 Закону встановлено, що стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред`явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк, якщо інше не передбачено законом.

Таким чином, Миронівська об`єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Київській області вважає наявність підстави для поновлення строку пред`явлення виконавчого листа Кагарлицького районного суду Київської області від 23 червня 2015 року по справі №1-28/09, про стягнення з ОСОБА_4 на користь держави 943,73 грн. судових витрат за проведення експертиз для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби.

Прокурор Кагарлицької міжрайонної прокуратури ОСОБА_3 не заперечував проти задоволення вказаної заяви.

Вислухавши прокурора та дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

11 березня 2009 року Кагарлицьким районним судом Київської області по кримінальній справі № 1-28/09 по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 309 КК України було винесено вирок, згідно якого було ОСОБА_4 було визнано винним та призначено покарання. Серед питань, які були вирішення вказаним вироком було і судові витрати на користь держави.

Кагарлицьким районним судом Київської області було видано виконавчий лист по даній кримінальній справі на направлений на виконання до Кагарлицького відділення Миронівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області 23.06.2015 року, а строк пред`явлення його до виконання вказаний один рік.

У зв`язку з тим, що виконавчий лист надійшов до Кагарлицького відділення Миронівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області вже після строку його пред`явлення до виконання, отже строк пред`явлення виконавчого листа був пропущений.

Відповідно дост. 371 ЦПК України, стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення строку подається до суду, який видав виконавчий лист, або до суду за місцем виконання і розглядається в судовому засіданні з повідомленням сторін, які беруть участь у справі. Їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк.

Згідно з ч. 2ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження»стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред`явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Суд вважає, що строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання у зазначеній справі було пропущено з поважних причин: в зв`язку з надісланням його вже після вказаного строку для його пред`явлення.

Таким чином, заява Кагарлицького відділення Миронівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про поновлення строку на його пред`явлення до виконання підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.208ч. 2,370,371 ЦПК України, ч. 2ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження», ст.. ст.. 409, 415 КПК України в редакції 1960 р., -

УХВАЛИВ:

Заяву Кагарлицького відділення Миронівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа по кримінальній справі по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 309 КК України - задовольнити.

Поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа Кагарлицького районного суду Київської області № 1-28/09 від 23 червня 2015 року про стягнення з ОСОБА_5 на користь держави 943 грн. 73 коп. судових витрат за проведення експертиз, до виконання.

Постановаоскарженнюне підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.07.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу46486160
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-28/09

Постанова від 17.05.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Кравченко Станіслав Іванович

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Кравченко Станіслав Іванович

Ухвала від 09.10.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Єленіна Жанна Миколаївна

Ухвала від 18.02.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Гончаров О. О.

Ухвала від 25.01.2016

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Соловйова Л. Я.

Ухвала від 13.01.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Олініченко В. В.

Постанова від 10.07.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Вирок від 01.06.2009

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В. І.

Вирок від 22.06.2009

Кримінальне

Димитровський міський суд Донецької області

Ченченко Т. О.

Постанова від 25.06.2009

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Марченко С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні