Ухвала
від 29.07.2015 по справі 290/1337/14-к
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 290/1337/14-к

УКРАЇНА

РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2015 року смт. Романів

Слідчий суддя Романівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора прокуратури Романівського району Житомирської області ОСОБА_3 про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014060150000002 від 28.04.2014 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

28.07.2015 року до Романівського районного суду Житомирської області надійшло клопотання прокурора прокуратури Романівського району Житомирської області ОСОБА_3 про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014060150000002 від 28.04.2014 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України, про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дане клопотання обґрунтоване тим, що службові особи сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу ІНФОРМАЦІЯ_2 достовірно знаючи про заборону відчуження, передачі у користування третім особам, використання не за цільовим призначенням придбаної в 2009 році за бюджетні кошти, а саме за кошти Стабілізаційного фонду в розмірі 240 тис. грн., автоцистерни АЦМ-3,0 на шасі ТАТА LPT 613, номер двигуна НОМЕР_1 , ідентифікаційний номер автомобіля НОМЕР_2 , шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, всупереч інтересам служби незаконно відчужили її третім особам, зокрема, передали у власність згідно з довідкою-рахунком № ДП1682720 від 12.09.2012 року ОСОБА_4 , внаслідок чого завдано матеріальної шкоди на суму 240 тис. грн.

28.04.2014 року відомості по даному факту внесено до ЄРДР за № 42014060150000002 за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України.

Для перевірки вказаних обставин та законності реєстрації юридичної особи СОК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", з метою відшукання та отримання доказів, що дадуть змогу повно, всебічно та неупереджено дослідити всі обставини кримінального правопорушення, виникла необхідність в аналізі документів реєстраційної справи за весь період діяльності СОК " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (СДРПОУ НОМЕР_3 ).

У зв`язку з цим прокурор просить надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_3 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , та розпорядження про їх вилучення, а саме:

- рішення про створення підприємства,

- статут підприємства та зміни до статуту,

- реєстраційні картки,

- накази про призначення службових осіб,

- протоколи зборів учасників товариства,

- довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах,

- інших документів, які знаходяться в реєстраційній справі юридичної особи СОК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Виклик у судове засідання службових осіб СОК ІНФОРМАЦІЯ_2 та реєстраційної установи, може призвести до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, у зв`язку з чим існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Зазначене питання вирішується у відкритому судовому засіданні, за участю сторони, яка подала клопотання прокурора прокуратури Романівського району Житомирської області ОСОБА_3 , яка клопотання підтримала повністю і просила його задовольнити із підстав, зазначених у клопотанні.

У відповідності з положеннями частини 2 статті 163 КПК України розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вказані у клопотанні документи.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя прийшов до висновку про необхідність задоволення даного клопотання, виходячи із наступного.

Як вбачається із матеріалів клопотання, службові особи сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу ІНФОРМАЦІЯ_2 достовірно знаючи про заборону відчуження, передачі у користування третім особам, використання не за цільовим призначенням придбаної в 2009 році за бюджетні кошти, а саме: за кошти Стабілізаційного фонду в розмірі 240000,00 грн., автоцистерни АЦМ-3,0 на шасі ТАТА LPT 613, номер двигуна НОМЕР_1 , ідентифікаційний номер автомобіля НОМЕР_2 , шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, всупереч інтересам служби незаконно відчужили її третім особам, зокрема, передали у власність згідно з довідкою-рахунком № ДП1682720 від 12.09.2012 року ОСОБА_4 , внаслідок чого завдано матеріальної шкоди на суму 240 тис. грн., у зв`язку з чим виникла необхідність у аналізі документів реєстраційної справи за весь період діяльності СОК " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (СДРПОУ НОМЕР_3 ).

Із витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42014060150000002 від 28.04.2014 року вбачається, що до Реєстру внесено відомості щодо кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, у межах якого і подано дане клопотання.

У ході проведення досудового розслідування виникла необхідність використання як речових та письмових доказів у кримінальному провадженні документів, що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_3 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.1 ст.131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Частиною 2 ст.131 КПК України передбачено такий вид заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) (частина 1 статті 159 КПК України).

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (частина 7 статті 163 КПК України).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (частина 5 статті 163 КПК України).

Відповідно до частини 6 статті 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані прокурором документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №42014060150000002, прокурором доведено наявність усіх обставин, визначених ч.5 ст.163 КПК України, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання та надати тимчасовий доступ та можливість вилучення вказаних у клопотанні документів, які знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись статтями 131, 132, 159-164, 309, 371, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора прокуратури Романівського району Житомирської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовільнити повністю.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів реєстраційної справи за весь період діяльності сільськогосподарського кооперативу " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (СДРПОУ НОМЕР_3 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , що перебувають у володінні реєстраційної служби ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом їх вилучення, а саме:

-рішення про створення підприємства,

-статут підприємства та зміни до статуту,

-реєстраційні картки,

-накази про призначення службових осіб,

-протоколи зборів учасників товариства,

-довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах,

-інших документів, які знаходяться в реєстраційній справі юридичної особи СОК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Доручити виконання ухвали начальнику СВ Романівського РВ УМВС України в Житомирській області підполковнику міліції ОСОБА_5 , начальнику СКР Романівського РВ УМВС України в Житомирській області майору міліції ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому СКР Романівського РВ УМВС України в Житомирській області капітані міліції ОСОБА_7 , оперуповноваженому СКР Романівського РВ УМВС України в Житомирській області капітану міліції ОСОБА_8 , оперуповноваженому СКР Романівського РВ УМВС України в Житомирській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_9 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу47565554
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —290/1337/14-к

Ухвала від 17.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Лесько М. О.

Ухвала від 29.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 09.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 09.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 07.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 09.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 08.07.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 22.06.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 23.06.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

Ухвала від 23.06.2015

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Кравчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні