Ухвала
від 30.06.2015 по справі 919/984/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

про призначення справи до розгляду

30.06.2015Справа № 919/984/13

За позовом Приватного акціонерного товариства «Райагрохім»

до Публічного акціонерного товариства «Банк «Морський»

за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Цибулькина Василія Федоровича

про визнання недійсним рішення правління товариства.

Суддя Літвінова М.Є.

Представники сторін: не виккликались.

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду міста Севастополя від 17.09.2013р. по справі №919/984/13, яке залишено без змін постановою Севастопольського апеляційного господарського суду від 24.10.2013 року задоволені позовні вимоги Приватного акціонерного товариства «Райагрохім» до Публічного акціонерного товариства «Банк «Морський», за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Цибулькина Василія Федоровича про визнання недійсним рішення правління товариства.

Постановою Вищого господарського суду України від 16.12.2013 року було скасовано рішення господарського суду міста Севастополя від 17.09.2013р. та постанову Севастопольського апеляційного господарського суду від 24.10.2013 року у справі №919/984/13 та прийнято нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

Приватне акціонерне товариство "Райагрохім" звернулося до Вищого господарського суду України із заявою про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого господарського суду України від 16.12.2013 у справі № 919/984/13 Господарського суду міста Севастополя.

Постановою Вищого господарського суду України від 24.06.2015 року вирішено матеріали заяви Приватного акціонерного товариства "Райагрохім" про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого господарського суду України від 16.12.2013 у справі № 919/984/13 надіслати до Господарського суду міста Києва та доручити Господарському суду міста Києва відновити матеріали справи Господарського суду міста Севастополя № 919/984/13, також зобов'язати Господарський суд міста Києва передати заяву Приватного акціонерного товариства "Райагрохім" про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого господарського суду України від 16.12.2013 у справі № 919/984/13 разом з матеріалами справи Господарського суду міста Севастополя № 919/984/13 до Вищого господарського суду України після їх відновлення.

Відповідно до п.7.2 Постанови №18 від 26.12.2011р. Пленуму Вищого господарського суду України, "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", втрачена (у тому числі частково, - наприклад, окремі томи) справа може бути відновлена за заявою особи (осіб), що була учасником відповідного судового процесу і звернулася до того місцевого господарського суду, який розглянув справу по суті або припинив провадження в ній чи залишив позов без розгляду, а також зазначеним господарським судом з своєї ініціативи.

Відновлення втраченої справи здійснюється місцевим господарським судом, незалежно від того, на якій стадії розгляду (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій) вона перебувала. Якщо необхідно здійснити апеляційний або касаційний розгляд справи, її матеріали після такого відновлення передаються місцевим господарським судом відповідно до суду апеляційної або касаційної інстанцій.

Якщо місцевий господарський суд, про який ідеться в абзацах першому і другому цього підпункту, знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, то відновлення втраченої справи здійснюється господарським судом за територіальною підсудністю судових справ, визначеною згідно із статтею 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" або статтями 1, 3 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції".

При цьому, за змістом ч.6 п.1 ст.12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях, змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, та забезпечити розгляд: господарських справ Господарського суду Автономної Республіки Крим - Господарським судом Київської області, а господарських справ Господарського суду міста Севастополя - Господарським судом міста Києва , господарських справ Севастопольського апеляційного господарського суду - Київським апеляційним господарським судом.

Разом з тим, виходячи з положень п. 7.7 Постанови №18 від 26.12.2011р. Пленуму Вищого господарського суду України, "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", господарський суд може на підставі статті 30 Господарського процесуального кодексу України викликати для дачі пояснень посадових осіб та інших працівників підприємств, установ, організацій державних та інших органів і/або зобов'язати зазначених осіб подати відповідні пояснення в письмовій формі. За необхідності господарський суд вчиняє також дії, зазначені в пунктах 3 - 7 статті 65 Господарського процесуального кодексу України, або витребовує необхідні документи і матеріали в порядку, передбаченому статтею 38 названого Кодексу.

За таких обставин, враховуючи вищенаведене, керуючись ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1.Призначити розгляд справи на 27.07.2015 о 10:10 год. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б в залі № 2 (корпус Б).

2.Зобов'язати учасників процесу надати суду:

- документи, надіслані сторонами та третьою особою до господарського суду міста Севастополя та до Севастопольського апеляційного господарського суду та іншим особам до втрати справи №919/984/13;

- документи, надіслані (видані) господарським судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи;

- будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи;

- наявні в учасників процесу відомості щодо обставин втрати справи, місцезнаходження (в тому числі можливого) оригіналів матеріалів справи №919/984/13.

3.Зобов'язати заявника вчинити дії щодо повідомлення відповідача та третю особу про час та місце розгляду справи, а також про перелік витребуваних судом документів.

4.Всі витребувані матеріали надати до суду з відповідно оформленими супровідними листами до 24.07.2015р.

5.Звернути увагу учасників судового процесу , що відповідно вимог Національного стандарту України "Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003", затвердженого наказом №55 від 07.04.2003р. Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, на кожній сторінці наданого до матеріалів справи документу в копії повинна міститись відмітка про засвідчення, яка складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії .

6.Зобов'язати сторони направити для участі у розгляді справи своїх представників, повноваження яких повинні бути оформлені у відповідності з вимогами ст. 28 ГПК України, та надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

7.Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимог суду та участі у судовому засіданні до них можуть бути застосовані заходи, передбачені п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, а позивача - про правові наслідки, передбачені п. 5. ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України .

Явку в судове засідання повноважних представників сторін визнати обов'язковою .

Суддя М.Є. Літвінова

Суддя Літвінова М.Є. розглянув позовну заяву

до Публичное акционерное общество "Банк "Морской" ,

про перегляд за нововиявленими обставинами рішення (ухвали) по справі №919/984/13 визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст. 86 Господарського процесуального кодексу України,

СУДДЯ УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначив на 27.07.15 о 10:10 год. Викликати для участі у засіданні представників позивача, відповідача.

3. Зобов'язати надати суду:

Позивача -

Відповідача - відзив.

Явка представників сторін обов'язкова!

Суддя


Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.06.2015
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47620308
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —919/984/13

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Іванова Л.Б.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Іванова Л.Б.

Ухвала від 21.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

Ухвала від 24.06.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Іванова Л.Б.

Постанова від 16.12.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Постанова від 24.10.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Воронцова Наталія Владиславівна

Ухвала від 15.10.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Воронцова Наталія Владиславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні