Постанова
від 15.12.2011 по справі 4-796/11
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-796/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 грудня 2011 року

Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Скоріна А.В.,

при секретарі - Бакуменко О.В.

з участю прокурора - Швець Т.О.

розглянувши скаргу захисника ОСОБА_1, який представляє інтереси ОСОБА_2, на постанову прокурора Святошинського району міста Києва ОСОБА_3 від 12.01.2010р. про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та порушення кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченому ст.190 ч.3 КК України,-

Встановив:

До Святошинського районного суду м.Києва звернувся із скаргою захисник ОСОБА_1, який представляє інтереси ОСОБА_2, на постанову прокурора Святошинського району міста Києва ОСОБА_3 від 12.01.2010р. про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та порушення кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченому ст.190 ч.3 КК України, посилаючись на те, що на час порушення кримінальної справи не були наявними приводи та підстави, передбачені ст.94 КПК України для порушення кримінальної справи.

У судове засідання з’явився скаржник ОСОБА_1, який підтримав дану скаргу.

Прокурор у судовому засіданні просить скаргу залишити без задоволення і вважає, що були всі приводи та підстави для порушення кримінальної справи.

Дослідивши наявні матеріали справи, які надійшли з СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м.Києві, на підставі яких було прийнято рішення про порушення кримінальної справи, суд прийшов висновку, що скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст.94 КПК України кримінальна справа може бути порушена тільки у випадках, коли є достатні данні, які вказують на наявність ознак злочину.

Згідно ст.98 КПК України при наявності приводів і підстав, зазначених у ст.94 КПК України, прокурор слідчий, орган дізнання або суддя зобов’язані винести постанову про порушення кримінальної справи, вказавши приводи і підстави до порушення справи, статтю кримінального закону, за ознаками якої порушується справа, а також дальше її спрямування.

Якщо на момент порушення кримінальної справи встановлено особу, яка вчинила злочин, кримінальну справу повинно бути порушено щодо цієї особи.

Дослідивши наявні матеріали, які поступили з СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м.Києві, суд встановив, що приводом для порушення кримінальної справи став протокол усної заяви про злочин, який надійшов до Святошинського РУ ГУ МВС України в м.Києві від керівника регіонального структурного підрозділу ТОВ Сімферопільський вино-коньячний заводВ»ОСОБА_4

Підставами для порушення кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченому ст.190 ч.3 КК України, стали пояснення ОСОБА_4, ОСОБА_5, договір поставки №329/к та бухгалтерські документи, які підтверджують відвантаження товару ТО «ѳмферопільський вино-коньячний заводВ» - ТОВ В«ТД КолоритВ»на суму 155 768, 01 гривень, а також гарантійні листи щодо сплати.

Згідно ст.236-8 КПК України, суд досліджує матеріали, на підставі яких було порушено справу. Розглядаючи скаргу на постанову про порушення справи, суд повинен перевіряти наявність приводів і підстав для винесення зазначеної постанови, законність джерел отримання даних, які стали підставою для винесення постанови про порушення справи, і не вправі розглядати й заздалегідь вирішувати ті питання, які вирішуються судом при розгляді справи по суті.

Таким чином суд прийшов висновку, що на момент порушення кримінальної справи були наявні приводи та підстави для порушення кримінальної справи за фактом скоєння злочину, передбаченому ст.190 ч.3 КК України.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.236-8 КПК України, суд

Постановив:

Скаргу захисника ОСОБА_1, який представляє інтереси ОСОБА_2, на постанову прокурора Святошинського району міста Києва ОСОБА_3 від 12.01.2010р. про скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи та порушення кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченому ст.190 ч.3 КК України, залишити без задоволення.

Копію постанови направити прокурору, органу, який порушив кримінальну справу, органу, в провадженні якого вона перебувала, особі, яка подала скаргу, її захиснику чи законному представнику, потерпілому та особі, за заявою якої порушено кримінальну справу.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м.Києва через районний суд на протязі 7 діб.

Суддя

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.12.2011
Оприлюднено13.08.2015
Номер документу48132648
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-796/11

Постанова від 16.02.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Постанова від 30.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Ванівський О. М.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Мозолевська О. М.

Постанова від 15.12.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Скорін А. В.

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Радченко Г. А.

Постанова від 13.04.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Журба С. О.

Постанова від 06.09.2011

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Нікуліна Л. П.

Постанова від 07.10.2011

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Постанова від 20.12.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Бишов М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні