Ухвала
від 29.01.2015 по справі 8/255
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.01.2015 Справа № 8/255

Суддя Сушко Л.М., розглянувши матеріали скарги Товариства з обмеженою відповідальністю В«Техническое обеспечение предприятийВ» на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області при виконанні судового наказу № 8/255 від 22.07.2003р.

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю В«Техническое обеспечение предприятийВ» (адреса - 83017, Донецька область, м. Донецьк, бул. Шевченка, буд. 31) ; представник скаржника (стягувача): ОСОБА_1 (адреса - 84605, АДРЕСА_1; адреса для листування: 84511, Донецька область, м. Артемівськ, а/с № 88)

до відповідача-1: Державного відкритого акціонерного товариства "Гідрошахта "Піонер" Дочірнього підприємства Державної холдингової компанії "Добпропіллявугілля" (адреса - 85100, Донецька область, Добропільський район, смт. Новодонецьке )

до відповідача-2: Державного підприємства В«ДобропіллявугілляВ» ( 85043, Донецька область, м. Добропілля, м. Білицьке, вул. Красноармійська, буд. 1а; поштова адреса: 85001, Донецька область, м. Добропілля, пр. Шевченка, 2 )

за участі: Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області (адреса - 85000, Донецька область, м. Добропілля, вул. Луганського, 2а )

СУТЬ СПОРУ:

06.01.2015р. відповідно до вимог Закону України від 12.08.14. № 1632-VII В«Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операціїВ» та розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014р. № 28-р В«Про зміну територіальної підсудності господарських справВ» , яким визначено, що розгляд господарських справ підсудних господарському суду Донецької області здійснюється господарським судом Запорізької області, до господарського суду Запорізької області від Товариства з обмеженою відповідальністю В«Техническое обеспечение предприятийВ» надійшла скарга б/н від 24.12.2014р. на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області при виконанні судового наказу виданого господарським судом Донецької області від 22.07.2003р. по справі № 8/255.

06.01.2015р. автоматизованою системою документообігу суду здійснено автоматичний розподіл та призначено наведену вище скаргу до розгляду судді Сушко Л.М.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 08.01.2015р. скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Техническое обеспечение предприятий» на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області при виконанні судового наказу № 8/255 від 22.07.2003р. прийнято до розгляду, судове засідання призначено на 29.01.2015р., в учасників судового процесу витребувані документи необхідні для розгляду скарги.

Учасники судового процесу у судове засідання не з'явилися.

Приймаючи до уваги лист Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта» від 01.12.2014р. № 04-16-1682 «Про зміни у прийманні поштових відправлень» у господарського суду була відсутня можливість виконати вимоги ст. 87 ГПК України щодо направлення на адресу скаржника рекомендованим листом з повідомленням про вручення ухвали господарського суду Запорізької області від 08.01.2015р.

Про дату, час та місце розгляду справи скаржник повідомлявся ухвалою господарського суду Запорізької області від 08.01.2015р., копія якої направлялася на електронну адресу представника Товариства з обмеженою відповідальністю В«Техническое обеспечение предприятийВ» , що зазначена в заяві про отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Крім того, інформація про дату, час і місце судового засідання була розміщена на сторінці господарського суду Запорізької області (у розділі В«Новини та події судуВ» ) офіційного веб-порталу В«Судова влада в УкраїніВ» в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/).

28.01.2015р. на електронну адресу господарського суду Запорізької області від відповідача-2 надійшло клопотання про перенесення розгляду справи, у зв'язку з непередбаченими обставинами та неможливістю представника прибути на судове засідання.

Враховуючи неявку учасників судового процесу та необхідність надання витребуваних судом документів, що мають суттєве значення для повного, всебічного та об'єктивного вирішення спору по суті, розгляд справи доцільно відкласти.

Керуючись ст., ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 11.02.2015р. о/об 14 год. 20 хв. Розгляд справи відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Шаумяна,4/Тюленіна, 21, кабінет № 218 (корпус № 1).

2. Зобов'язати

2.1 Учасників судового процесу :

- надати, на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) статуту у повному обсязі, свідоцтва про державну реєстрацію (оригінали для огляду), витяг (виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців або довідку органів статистики про включення підприємства до реєстру станом на дату постановлення цієї ухвали.

2.2 Позивача (скаржника) надати суду:

- докази на підтвердження направлення примірників наведеної у тексті цієї ухвали скарги з додатками іншим учасникам судового процесу або докази неможливості такого направлення;

- належним чином засвідчену копію рішення господарського суду Донецької області від 22.07.2003р. по справі № 8/255;

- належним чином засвідчену копію наказу про примусове виконання судового рішення по справі № 8/255, виданого господарським судом Донецької області 30.07.2003р.;

- належним чином засвідчену копію постанови державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької про відкриття виконавчого провадження від 27.08.2003р.;

- оскаржувані постанови державної виконавця Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області про зупинення виконавчого провадження з виконання судового наказу від 30.07.2003р. по справі № 8/255, які просить суд визнати незаконними скаржник та копії яких заявником до скарги не надані;

- постанови про поновлення виконавчого провадження зазначені у скарзі;

- письмове обґрунтування вимог заявлених у скарзі, з зазначенням:

1) про яке поновлення строку скаржник веде мову у п. 1 прохальної частини своєї скарги;

2) про визнання яких саме дій державного виконавця … по першому зупиненню (з дати відкриття) та про визнання незаконною якої саме постанови він веде мову в п. 2 прохальної частини своєї скарги;

3) коли було винесено постанову про перше зупинення виконавчого провадження, яку просить скаржник визнати незаконною у п. 2 прохальної частини скарги, надати суду копію такої постанови;

4) поважність причин пропуску строку для подання до суду скарги на дії державного виконавця, щодо зупинення виконавчого провадження по судовому наказу по справі № 8/255 та про визнання незаконною постанови про В«першеВ» зупинення виконавчого провадження, і яким чином таке зупинення виконавчого провадження в В«першеВ» пов'язане з проведення АТО у Донецькій області, та з тривалою не роботою пошти;

- письмове нормативне і документальне обґрунтування (у т.ч. із наданням витягів із законодавства) скарги на дії органу державної виконавчої служби, у т.ч. надати суду заяву стягувача подану до Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області про примусове виконання судового наказу по справі № 8/255;

- листування з боржником та ВДВС з приводу виконання судового наказу від 30.07.2003р. по справі № 8/255 з доказами направлення/вручення їм відповідної кореспонденції;

Належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів надати у справу, а оригінали документів, доданих до скарги та витребувані ухвалою господарського суду Запорізької області від 29.01.2015р. - для огляду.

3. Запропонувати Відповідачу-2 (боржнику) надати суду:

- письмовий відзив на скаргу на дії та триваючу бездіяльність посадової особи ВДВС Добропільського МУЮ з наданням доказів, що підтверджують обставини, викладені у відзиві; забезпечити надіслання Позивачеві (скаржнику) та ВДВС копії відзиву у порядку, передбаченому ст. 59 Господарського процесуального кодексу України;

- документи, що підтверджують заперечення проти скарги (оригінали для огляду, належним чином завірені копії до матеріалів справи).

- листування із позивачем (скаржником) та Відділом державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області з приводу виконання судового наказу від 30.07.2003р. по справі № 8/255;

Належним чином засвідчені читаємі копії витребуваних документів надати у справу, оригінали суду - для огляду.

4. На підставі ст. 30 ГПК України, визнати обов'язковою явку в судове засідання державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області ОСОБА_2 (чи ін. уповноважену особу вказаного ВДВС для надання пояснень (у т.ч. письмових) щодо правомірності (не правомірності) дій при винесенні постанов про зупинення виконавчого провадження з примусового виконання судового наказу від 30.07.2003р. по справі № 8/255 та щодо здійснених державним виконавцем дій з примусового виконання рішення суду по справі №8/255.

Зобов'язати Відділ державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області надати суду:

- відзив на скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю В«Техническое обеспечение предприятийВ» від 24.12.2014р. на дії та триваючу бездіяльність посадової особи Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області та докази в його обґрунтування;

- всі матеріали виконавчого провадження з виконання наказу господарського суду Донецької області від 30.07.2003р. по справі № 8/255, у т.ч. заяву стягувача подану до Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області про примусове виконання вказаного судового наказу;

- всі постанови держвиконавця вказаного ВДВС про відкриття виконавчого провадження, про зупинення виконавчого провадження, про поновлення виконавчого провадження та ін. із доказами їх направлення та отримання учасниками виконавчого провадження.

- листування Відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції Донецької області зі сторонами виконавчого провадження;

Надати до суду належним чином засвідчені матеріали вказаного виконавчого провадження до матеріалів справи, а оригінали вказаних документів - суду для огляду.

5. У разі неможливості подання будь-яких документів на виконання вимог ухвали суду надати письмові пояснення щодо неможливості їх подання. Всі документи подавати із клопотанням про залучення до матеріалів справи, в якому обов'язково вказати перелік цих документів.

6. Копії письмових доказів, які подаються до суду, необхідно оформити відповідно до вимог статті 36 Господарського процесуального кодексу України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 В«Уніфікована система організаційно-розпорядчої документаціїВ» затвердженого Наказом Держспоживстандарту України №55 від 07.04.2003р.

7. Зобов'язати учасників процесу направити в судове засідання компетентних представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами статті 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників сторін (для приєднання до матеріалів справи) та оригінали цих документів (суду для огляду).

8 . Попередити сторони, про передбачену п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача попередити про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.

9. Ухвалу суду надіслати учасникам судового процесу.

Суддя Сушко Л.М.

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.01.2015
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49338807
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/255

Ухвала від 08.01.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 29.01.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 31.07.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Рєпіна Л.О.

Ухвала від 09.07.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Рєпіна Л.О.

Ухвала від 15.03.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Постанова від 01.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Ухвала від 22.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Алєєва I.B.

Постанова від 03.07.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні