Ухвала
від 06.10.2009 по справі 2/215
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/215

        

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

"06" жовтня 2009 р.                                                                      № 2/215

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Деревінської Л.В. розглянув справу  № 2/215 від 18.12.2008 року

за заявою кредитора - Маловисківської міжрайонної державної податкової інспекції, м. Мала Виска Кіровоградської області,

до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс",                           м. Новомиргород Кіровоградської області

про банкрутство

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від кредитора - Маловисківська МДПІ - Щерба О.О., довіреність № 9  від 20.07.09;

від боржника - участі не брали;

в засіданні суду приймав участь представник розпорядника майна, арбітражного керуючого Заболотного Г.В. - Савоніна О.Є., довіреність № 4  від 20.05.09;

                                                  В С Т А Н О В И В:

Ухвалою від 25.08.2009 року господарський суд визнав грошові вимоги кредиторів та затвердив реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс", зобов'язав розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Заболотного Г.В., в порядку, визначеному ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", скликати перші загальні збори кредиторів, а також зобов'язав комітет кредиторів боржника подати суду клопотання щодо відкриття стосовно боржника однієї із процедур, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Перші  загальні збори кредиторів, на яких було обрано комітет кредиторів боржника, проведені 14.09.2009 року (протокол від 14.09.2009 року). Комітет кредиторів на засіданні, яке відбулося 14.09.2009 року (протокол від 14.09.2009 року), прийняв рішення  звернутися до господарського суду з клопотанням про визнання боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Заболотного Г.В. До господарського суду надійшло відповідне клопотання комітету кредиторів.

Із матеріалів справи вбачається, що загальна сума грошових вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів,  складає 365136,34 грн.

Відповідно до пояснень керівника боржника на підприємстві відсутнє майно, що підтверджується довідкою Новомиргородської дільниці обласного комунального підприємства Кіровоградського обласного об'єднаного бюро технічної інвентаризації № 16 від 25.02.09р. Майно боржника - АЗС, розташоване за адресою: м. Новомиргород, вул. Сінельнікова, 52, що перебувало в податковій заставі, продане на аукціоні 14.10.08р. в рахунок погашення податкового боргу. Згідно довідки № 224 Новомиргородської районної інспекції Держтехнагляду за боржником зареєстрованої техніки не значиться.  

Відомості про наявність інших активів боржника суду надані.

Розпорядником майна ознак фіктивного банкрутства та ознак будь-яких дій направлених на доведення до банкрутства боржника не встановлено.

Таким чином майна суб'єкта господарювання - товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" недостатньо для задоволення вимог визнаних судом кредиторів, даний факт підтверджується наявними матеріалами справи.

Викладене свідчить про майнову неспроможність боржника наявним майном задовольнити вимоги визнаних судом кредиторів інакше, як через застосування ліквідаційної процедури. Вказані обставини відповідно до ч. 4 ст. ст. 205, 209 Господарського кодексу України є підставою для визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" банкрутом.

Враховуючи положення Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобов'язати державного реєстратора виконкому Новомиргородської районної державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про заміну керівника боржника на ліквідатора банкрута.

Крім того, комітетом кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" - протокол зборів від 14.09.2009 року, встановлено оплату послуг арбітражному керуючому Заболотному Г.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат на місяць.

У відповідності до ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого  санацією,  ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується  в   розмірі, встановленому  комітетом  кредиторів і затвердженому господарським судом,  якщо інше не встановлено цим Законом,  але не  менше двох мінімальних   заробітних   плат   та  не  більше  середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Вказаний розмір оплати послуг арбітражного керуючого відповідає вимогам ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись  ст. ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                  П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" (код 30564408) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру щодо банкрута товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" на строк до 06.04.2010 року.

3. Припинити повноваження розпорядника майном боржника арбітражного керуючого Заболотного Г.В., призначеного ухвалою суду від 26.02.2009 року, з 06.10.2009 року.

4. Призначити ліквідатором банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" арбітражного керуючого Заболотного Геннадія Вадимовича, ліцензія серії АБ  № 176194 від 07.09.2005 року, який проживає за адресою: м. Кіровоград, вул. Врубеля, буд. 5.

5. Затвердити арбітражному керуючому Заболотному Г.В. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень у даній справі.

6. Зобов'язати ліквідатора, арбітражного керуючого Заболотного Г.В.:

-           здійснити в установленому Законом порядку опублікування в офіційних друкованих органах відомостей про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс", відкриття ліквідаційної процедури і докази публікації подати господарському суду до 06.11.2009 року.

-          до 06.11.2009 року подати господарському суду погоджене з комітетом кредиторів банкрута  клопотання про призначення членів ліквідаційної комісії банкрута;

-          до 06.12.2009 року подати господарському суду відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури;

-          не пізніше 06.04.2010 року подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; подати господарському суду для затвердження звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, затверджений рішенням комітету кредиторів (до звіту додати копію протоколу засідання комітету кредиторів).

При необхідності продовження строку ліквідаційної процедури арбітражний керуючий-ліквідатор зобов'язаний подати господарському суду обґрунтоване клопотання, до якого мають бути додані копії документів, що свідчать про виконану ліквідатором роботу в ході ліквідаційної процедури та підтверджують необхідність продовження строку ліквідаційної процедури.

7. Зобов'язати державного реєстратора виконкому Новомиргородської районної державної адміністрації відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника  -  товариства з обмеженою відповідальністю "Нафтатехсервіс" на ліквідатора, арбітражного керуючого Заболотного Геннадія Вадимовича.

8. Примірники цієї постанови направити кредитору Маловисківській міжрайонній державній податковій інспекції, банкруту, ліквідатору, арбітражному керуючому Заболотному Г.В., Кіровоградському обласному сектору з питань банкрутства, відділу ДВС Новомиргородського районного управління юстиції, виконкому Новомиргородської районної державної адміністрації для державного реєстратора для виконання.

    

Суддя                                                                                         Л. В. Деревінська  

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.10.2009
Оприлюднено15.10.2009
Номер документу4988201
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/215

Ухвала від 31.08.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 30.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 27.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 30.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 11.10.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Рішення від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Домнічева І.О.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Подоляк О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні