Ухвала
від 11.07.2013 по справі 7/68-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "11" липня 2013 р. Справа № 7/68-Б

Господарський суд Житомирської області у складі

судді: Омельяна О.С.

при секретарі Гаврилюку О.О. розглядає справу за заявою Управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі (смт. Черняхів, ідентифікаційний код 20405147)

до боржника ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Крученець" (с. Крученець Черняхівського району, ідентифікаційний код 05267564)

про визнання банкрутом

за участі представників:

кредиторів: - не з'явилися;

боржника: ліквідатор ОСОБА_2 - свідоцтво № 839 від 19.04.2013 р.

Присутній: ОСОБА_3 (за пасп. ВН 042959 вид. Житомирським МВ УМВС України в Житомирській області від 17.10.2001 року.)

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа № 7/68-Б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Крученець" (далі - ПСП з орендними відносинами "Крученець", боржник).

Ухвалою від 04.06.2013 р., зокрема, розгляд справу відкладено, призначено наступне судове засідання на 11.07.2013 р., зобов'язано Черняхівський РВ УМВС України в Житомирській області письмово повідомити господарський суд про результати досудового розслідування з приводу відчуження транспортного засобу та сільськогосподарської техніки ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Крученець" (с. Крученець Черняхівського району), зобов'язано ліквідатора ОСОБА_2 вчинити певні дії та надати до суду витребувані документи.

До господарського суду Житомирської області надійшли наступні документи:

- 13.06.2013 р. та 17.06.2013 р. повернулися за закінченням терміну зберігання копії ухвал господарського суду від 04.06.2013 р., що направлялися ПП СІМ "Професіонал" на адресу, яка зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендованою кореспонденцією 05.06.2013 р. та 07.06.2013 р. відповідно;

- 11.07.2013 р. звіт ліквідатора ОСОБА_2 вих. № 11/200 від 11.07.2013 р.

В судовому засіданні ліквідатор ОСОБА_2 подав клопотання про продовження ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора до 25.08.2013 р.

Вирішуючи питання про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та строку повноважень ліквідатора банкрута суд бере до уваги наступне.

Згідно ст.4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 2 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до 19.01.2013 р. ( далі - Закон ) з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, усі права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута переходять до ліквідатора.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону, передбачено, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Статтею 1 Закону вказано, що ліквідація - припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Виходячи зі змісту Закону, продовження строку ліквідаційної процедури має переважне значення перед припиненням та ліквідацією суб'єкта господарювання, внаслідок банкрутства. Остаточно питання про продовження строку ліквідаційної процедури, з метою оптимального задоволення вимог кредиторів за рахунок майна банкрута, а також про продовження повноважень ліквідатора розглядає та вирішує господарський суд.

Згідно зі ст. 40 Закону, затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 Закону, є підставою для припинення провадження у справі.

Отже, ліквідаційна процедура завершується поданням до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, при цьому, час розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу судом не включається до строку ліквідаційної процедури. Ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі ( аб. 2 п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 р. № 15 "Про судову практику в справах про банкрутство" ).

Закон не містить правових наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури.

Судом встановлено, що ухвалою господарського суду Житомирської області від 23.04.2013 р. термін ліквідаційної процедури продовжено до 22.06.2013 р.

Зважаючи на викладене, господарський суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання ліквідатора ОСОБА_2 про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та строку повноважень ліквідатора до 25.08.2013 р.

Як вбачається зі звіту ліквідатора ОСОБА_2 № 11/200 від 11.07.2013 р., ліквідатор не може здійснити заходи із зняття з реєстрації транспортних засобів, оскільки транспортні засоби і с/г техніку було обліковано в органах реєстрації за банкрутом на праві користування і без права відчуження в період її оренди під час здійснення виробничої діяльності. Після отримання результатів досудового розслідування Прокуратурою Черняхівського району та Черняхівським РВ УМВС України в Житомирській області з приводу відчуження транспортного засобу та сільськогосподарської техніки ПСП з орендними відносинами "Крученець" ліквідатор вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс та припинити провадження у справі.

Черняхівським РВ УМВС України в Житомирській області не виконано вимог ухвали суду від 04.06.2013 р. та не надано інформацію про результати досудового розслідування з приводу відчуження транспортного засобу та сільськогосподарської техніки ПСП з орендними відносинами "Крученець".

Зважаючи на викладене, господарський суд вважає за необхідне повторно звернутися до Черняхівського РВ УМВС України в Житомирській області з метою отримання письмової інформації про результати досудового розслідування з приводу відчуження транспортного засобу та сільськогосподарської техніки ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Крученець" (с. Крученець Черняхівського району).

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній до 19.01.2013 р.), господарський суд, -

ухвалив:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Крученець" та повноважень ліквідатора ОСОБА_2 до 25.08.2013 р.

2. Призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури на "06" серпня 2013 р. об 11:00 год. в приміщенні господарського суду, каб.110.

3. Черняхівському РВ УМВС України в Житомирській області до 26.07.2013 р. письмово повідомити господарський суд про результати досудового розслідування з приводу відчуження транспортного засобу та сільськогосподарської техніки ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Крученець" (с. Крученець Черняхівського району).

4. Ліквідатору ОСОБА_2 виконати вимоги ухвали суду від 23.04.2013 р., а саме:

- надати розглянутий комітетом кредиторів звіт про виконану роботу та докази відсутності зареєстрованих за банкрутом транспортних засобів та сільськогосподарської техніки.

Крім того, за результатами проведеної роботи, згідно ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції до 19.01.2013 р.) подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

5. Направити запити до відділу ДАІ Черняхівського РВ та Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області щодо майна, зареєстрованого за банкрутом.

6. Попередити учасників провадження у справі про банкрутство, що неподання або несвоєчасне подання витребуваних судом документів з неповажних причин, або подання документів без дотримання встановлених судом вимог, як і невиконання інших законних вимог суду, може бути розцінено як зловживання процесуальними правами з відповідними правовими наслідками (п. 5 ч. 1 ст. 83 та ст. 90 ГПК України).

7. Викликати в судове засідання ліквідатора та уповноважених представників кредиторів.

8. Копію ухвали направити усім учасникам справи про банкрутство: ліквідатору банкрута ОСОБА_2, ЖОВ ФССТВП, УПФУ в Черняхівському районі, ВВДФССНВВПЗ у Володарсько-Волинському районі, Володарсько-Волинській МДПІ; Черняхівському РЦЗ, ВАТ "Укртелеком" ЦЕ № 5 ЖФ; ТОВ "Хліб України - Полісся", ПП "СІМ "Професіонал"; Черняхівському РВ УМВС України в Житомирській області.

Суддя Омельян О.С.

Розрахунок розсилки:

1 - до справи

2 - ліквідатору а/к ОСОБА_2 - рек.;

3 - ЖОВ ФССТВП (10014, м. Житомир, вул. Перемоги, 7) - рек.;

4 - УПФУ в Черняхівському районі (12300, смт. Черняхів, майдан Рад, 2) -рек.;

5 - ВВДФССНВВПЗ у Володарсько -Волинському районі (12100, смт. Вол-Волин., вул. Гв.-Кантемирівців, 11) - рек.;

6 - Володарсько - Волинська МДПІ (12100, смт. Володарськ - Волинсьукий, вул. Володарського,4) - рек.;

7 -Черняхівський РЦЗ (12301, смт. Черняхів, вул. Коростенська,2 ) - рек.;

8 - ВАТ "Укртелеком" ЦЕ № 5 ЖФ (11601, м. Малин, вул. Грушевського, 20) - рек.;

9 - ТОВ "Хліб України - Полісся" (м. Житомир, вул. Максютова, 157-А) - рек.;

10- ПП СІМ "Професіонал" (10025, м. Житомир, вул. Сингаївського,3) -рек.;

11 - Черняхівському РВ УМВС України в Житомирській області -(м. Черняхів, вул. Шевченко, 10) - рек.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50649634
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/68-б

Ухвала від 11.07.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 21.11.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 01.06.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Постанова від 16.12.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 16.12.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Яценко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні