Рішення
від 19.09.2012 по справі 2-1665/12
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №2-1665/12

Категорія 43

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.09.2012 року м. Житомир

Богунський районний суд міста Житомира в складі:

головуючого - судді Слюсарчук Н.Ф.

з участю секретаря с/з ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Житомирі цивільну справу

за позовом ОСОБА_2

до ОСОБА_3, СГІРФО Богунського РВ УМВС у Житомирській області

про визнання такою, що втратила право користування жилим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку -

ВСТАНОВИВ:

Позивач в січні 2012 року звернулася до суду з вищезгаданим позовом, в якому просить визнати відповідача таким, що втратив право користування квартирою № 1 по провул. 111 Березівському, № 5, в м. Житомирі, посилаючись на те, що останній не проживає в ній з 2005 року, тобто більше шести місяців без поважних причин. З того часу відповідач взагалі не цікавиться спірним житлом, будь-яких обов'язків по утриманню житла не несе.

В судовому засіданні позивач позов підтримала з тих самих підстав, доповнила, що відповідач в 2005 році забрав всі свої особисті речі, в спірній квартирі не проживає, в квартирі не з'являється, комунальні послуги не сплачує.

Відповідач ОСОБА_3 не з'явився в судове засідання без поважних причин, хоча був повідомлений належним чином про день, час та місце розгляду справи, зокрема, про що свідчить розписки про направлення поштового повідомлення рекомендованим відправленням за його місцем реєстрації, та судова повістка про неможливість вручення, від відповідача не надійшло повідомлення про причини неявки, тому суд вважає за можливе ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів у відповідності до вимог ст. 169 ч.4, 224 ЦПК України.

Представник відповідача СГІРФО Богунського РВ УМВС у Житомирській області також не з'явилися в судове засідання без поважних причин, хоча були повідомлені належним чином про день, час та місце розгляду справи.

Заслухавши позивача та дослідивши докази в їх сукупності, оцінюючи їх за своїм внутрішнім переконанням, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Спірні правовідносини регулюються ст. ст. 71, 72 ЖК України.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_2 проживає та є зареєстрованою в ІНФОРМАЦІЯ_1. Вказана квартира не приватизована, є фондом Житомирської міської ради. Житлова площа квартири становить 42,0 кв.м./а.с.5/. Відповідач є сином позивача, будучи зареєстрованим в квартирі, фактично не проживає в ній з 2005 року, тобто більше шести місяців, тому втратив право користування цією квартирою. Останній не несе будь-яких обов'язків, що передбачені ст. 64 ЖК України, не утримує житло, не сплачує комунальні послуги.

Факт не проживання відповідача з 2005 року в спірній квартирі стверджується показаннями допитаних в судовому засіданні свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5Ф, що приймаються як достовірний доказ, а також актом КВЖРЕП № 1 від 17.12.2011 року /а.с.6/.

Перешкод в користуванні житлом відповідачу не чинилося.

Встановлених законом випадків збереження за ним права користування квартирою не встановлено.

Вищенаведене є підставою для визнання відповідача, у відповідності до вимог ст.ст. 71, 72 ЖК України, таким, що втратив право користування спірним житлом, у зв'язку з відсутністю без поважних причин більше шести місяців.

Статтею 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» із змінами та доповненнями, передбачено, що зняття з реєстрації місця проживання здійснюється протягом семи днів на підставі заяви особи, запиту органу реєстрації за новим місцем проживання особи, остаточного рішення суду (про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, визнання особи безвісно відсутньою або померлою), свідоцтва про смерть. За таких обставин, суд задовольняє похідну вимогу про зняття відповідача з реєстраційного обліку з вищезазначеної квартири.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 169, 209, 212 - 215, 218, Розділ 111, глава 8 ЦПК України, ст. ст. 71, 72 ЖК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати ОСОБА_3 таким, що втратив право користування жилим приміщенням, а саме квартирою № 1 по провул. 111 Березівському, № 5, в м. Житомирі у зв'язку з відсутністю без поважних причин понад шість місяців та зняти його з реєстраційного обліку вказаної вище квартири.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд м. Житомира шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя: Н.Ф.Слюсарчук

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення19.09.2012
Оприлюднено09.10.2015
Номер документу51900999
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1665/12

Рішення від 17.04.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 15.03.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 19.09.2012

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н. Ф.

Ухвала від 26.06.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Смотрицький В. Г.

Ухвала від 26.01.2012

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зінченко С. В.

Ухвала від 20.12.2012

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Лешко С. М.

Рішення від 28.12.2012

Цивільне

Перевальський районний суд Луганської області

Сініцин Е. М.

Рішення від 18.12.2012

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Ухвала від 05.12.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Гагін М. В.

Ухвала від 20.11.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Гагін М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні