Постанова
від 04.11.2015 по справі 903/1136/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"04" листопада 2015 р. Справа № 903/1136/15

Господарський суд Волинської області, розглянувши матеріали справи № 903/1136/15

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин №36" ЛТД, м. Луцьк

про банкрутство

Суддя: Кравчук А.М.

за участю представників сторін:

від боржника: Хомишин І.Г.

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки учасників судового процесу.

Судом встановлено: ухвалою господарського суду Волинської області від 28.10.2015 року порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Магазин № 36" ЛТД, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів ТОВ "Магазин № 36" ЛТД, заборонено товариству та власнику його майна відчужувати основні засоби та предмети застави, зобов'язано голову ліквідаційної комісії ТОВ "Магазин № 36" ЛТД Хомишина І.Г. повідомити органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та знаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, докази подати суду.

29.10.2015 року оприлюднено на офіційному сайті Вищого господарського суду України повідомлення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Магазин № 36" ЛТД.

Голова ліквідаційної комісії Хомишин І.Г. подав докази повідомлення ВДВС Луцького міського управління юстиції про порушення справи про банкрутство ТОВ "Магазин № 36" ЛТД (а.с. 95-98).

У судовому засіданні голова ліквідаційної комісії Хомишин І.Г. просив визнати ТОВ "Магазин № 36" ЛТД банкрутом, ввести ліквідаційну процедуру, призначити його ліквідатором боржника.

Кредиторська заборгованість ТОВ "Магазин №36" ЛТД становить 16 298 884 грн. 29 коп., зокрема, перед ТОВ "Рівнекульттовари" в сумі 3 746 080 грн. 73 коп., ПАТ "ВТБ Банк" в сумі 8 324 215 грн. 60 коп., АТ "Укрсиббанк" в сумі 4 031 871 грн. 85 коп., ОСОБА_2 4 грн. 28 коп., Луцькою ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області в сумі 196 716 грн. 09 коп. (а.с. 25).

Дебіторська заборгованість ТОВ "Магазин №36" ЛТД відсутня.

Загальна вартість майна боржника, яке передано в заставу АТ "Укрсиббанк", ПАТ "ВТВ Банк" становить 1 440 029 грн. 83 коп. (а.с. 26-27), що недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Перевіривши ліквідаційний баланс боржника, з'ясувавши факт недостатності вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторів, відсутність заяв щодо санації або укладення мирової угоди у справі, суд дійшов висновку про визнання ТОВ "Магазин №36" ЛТД банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Згідно ч. 36.7 абз. 5 Інформаційного листа Вищого господарського суду України № 01-06/606/2013 від 28.03.2013 року заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційні процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Відповідно до розділу 3, п. 3.9 Положення "Про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" затвердженого постановою пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 року № 6 відлік строку на вчинення передбачених законом процесуальних дій починається з дня офіційного оприлюднення оголошення (повідомлення) на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Першим днем перебігу відповідного строку є день, наступний за днем офіційного оприлюднення такого оголошення.

Враховуючи ст. 95 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", належне виконання головою ліквідаційної комісії Хомишиним І.Г. повноважень, зокрема, щодо порядку ліквідації юридичної особи, його участь як голови ліквідаційної комісії, проведення роботи по вивченню фінансового стану боржника, інвентаризації майна, з метою вжиття заходів ліквідаційної процедури та задоволення вимог кредиторів у розумні строки, суд вважає за можливе покласти обов'язки ліквідатора на голову ліквідаційної комісії Хомишина І.Г.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 37-41, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД (м. Луцьк, вул. Львівська, 61, код ЄДРПОУ 20148526).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 04.11.2016 року.

3. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД призначити арбітражного керуючого Хомишина Ігоря Григоровича (свідоцтво № 1067 від 12.06.2013 року, адреса: АДРЕСА_1, ідент код НОМЕР_1).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД (м. Луцьк, вул. Львівська, 61, код ЄДРПОУ 20148526).

5. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД (м. Луцьк, вул. Львівська, 61, код ЄДРПОУ 20148526). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном боржника не допускається.

6. Ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

7. Зобов'язати ліквідатора повідомити усіх відомих кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД про визнання товариства банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури. Докази повідомлення кредиторів надати господарському суду.

8. З дня призначення ліквідатора припинити повноваження органів управління товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, повноваження власника майна та їх виконання покласти на ліквідатора. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

9. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора посадовим особам банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору. Попередити, що у разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

10. Зобов'язати ліквідатора:

- під час проведення ліквідаційної процедури використовувати тільки один рахунок боржника в банківській установі. Інші рахунки, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури закрити. Залишки коштів на цих рахунках перерахувати на основний рахунок боржника;

- невідкладно прийняти до свого відання майно боржника, забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснити його інвентаризацію та оцінку, аналіз фінансового становища банкрута, виконувати повноваження керівника (органів управління), формувати ліквідаційну масу, реалізовувати майно для задоволення вимог кредиторів у порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", здійснювати інші повноваження, передбачені цим законом;

- виплати кредиторам з основного рахунку здійснювати у порядку черговості, визначеному ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- щомісячно подавати господарському суду та комітету кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Магазин № 36" ЛТД звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника, використання коштів боржника;

- на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури;

- не пізніше 15 днів з дня закінчення строку на звернення кредиторів з вимогами до боржника подати на затвердження суду реєстр вимог кредиторів;

- до 04.11.2016 року подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

11. Постанову надіслати:

- Головному управлінню юстиції у Волинській області (сектору з питань банкрутства), вул. Володимирська, 1, м. Луцьк;

- відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції;

-Головному управлінню статистики у Волинській області;

-державному реєстратору Відділу державної реєстрації суб'єктів господарювання Луцької міської ради;

Суддя А. М. Кравчук

Дата ухвалення рішення04.11.2015
Оприлюднено10.11.2015
Номер документу53191571
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/1136/15

Ухвала від 19.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 13.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 12.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Постанова від 05.04.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 24.03.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 20.02.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 06.02.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 30.01.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні