Постанова
від 29.05.2012 по справі 1-382/12
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №1-382/12

Категорія 24

1/604/82/12

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.05.2012 року м. Житомир

Б о г у н с ь к и й р а й о н н и й с у д м. Ж и т о м и р а

в складі:

Головуючого : Іонніков В.М.

При секретарі : Кучерявий О.В.

З участю прокурора: Примак О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі кримінальну справу по обвинуваченню:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, працюючого заступником директора ТОВ СП „САНВ» , одруженого, який має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, раніше не судимого, проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_4, - за ст.ст. КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 в судовому засіданні звернувся до суду з заявою в якій просить звільнити його від покарання за амністією, так як він має на утриманні 2 неповнолітніх дітей.

Прокурор, підсудний ОСОБА_2, представник цивільного позивача не заперечують проти застосування до ОСОБА_1 амністії, та звільнення його від кримінальної відповідальності.

Згідно обвинувального висновку ОСОБА_1 в період з 01.12.2007 року по 21.06.2010 року, діючи умисно, протиправно, посягаючи на встановлений законодавством порядок здійснення підприємницької діяльності і в першу чергу оподаткування, переслідуючи мету на умисне ухилення від сплати податків шляхом незаконного створення податкового кредиту, та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, керуючись корисним мотивом, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх злочинних дій і наслідків, передбачаючи та бажаючи їх настання, використовуючи злочинну схему по ухиленню від сплати податків, скоїв умисний злочин у сфері господарської діяльності за наступних обставин.

Так, на території м. Житомира була створена та в період 2007-2010 років діяла злочинна група осіб - „конвертаційний центрВ» , метою якої було здійснення злочинної діяльності спрямованої на створення фіктивних підприємств, прикриття власної незаконної діяльності, пособництво в умисному ухиленні від сплати податків, підробка документів, використання завідомо підроблених документів, тощо.

До складу злочинної групи входили ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6

ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4, отримали інформацію щодо незаконних схем, спрямованих в першу чергу на умисне ухилення від сплати податків шляхом незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість, та, як наслідок, умисному заниженні сум податкових зобов'язань з ПДВ, які підлягають сплаті до держаного бюджету. Суть вказаних незаконних схем полягала в наступному:

Підприємство - «користувач послуг конвертаційного центру» при здійсненні фінансово-господарської діяльності мало можливість за готівкові кошти купувати різноманітні товари (роботи, послуги) у осіб, які не являлись платниками податку на додану вартість. Купуючи таким чином ці товари (роботи, послуги), підприємство не отримувало на них податкових накладних, в результаті чого, у відповідності з вимогами п.п. 7.4.5. п.7.4. ст.7 Закону України „Про податок на додану вартістьВ» №168/97 від 03.04.1997 року (зі змінами та доповненнями), згідно якого не підлягають включенню до складу податкового кредиту суми сплаченого (нарахованого) податку у зв'язку з придбанням товарів (послуг), не підтверджені податковими накладними чи митними деклараціями, було позбавлено права на отримання кредиту з податку на додану вартість.

При цьому, при подальшій реалізації цих товарів (робіт, послуг) іншим суб'єктам підприємницької діяльності, які являються платниками податку на додану вартість, у підприємства, яке у встановленому законом порядку було зареєстроване як платник ПДВ, у відповідності з вимогами п.п.7.3.1. п.7.3.1. ст.7 Закону України „Про податок на додану вартістьВ» № 168\97 від 03.04.1997 року (зі змінами та доповненнями), згідно якого датою виникнення податкових зобов'язань з поставки товарів (робіт, послуг) вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше: або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг), що підлягають поставці, а у разі поставки товарів (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбуткування в касі платника податку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових коштів у банківській установі, що обслуговує платника податку; або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що засвідчує факт виконання робіт (послуг) платником податку, виникали податкові зобов'язання з податку на додану вартість, які необхідно було нараховувати та сплачувати до державного бюджету, та які службові особи підприємства не мали наміру сплачувати.

Розуміючи незаконність своїх дій та бажаючи настання їх наслідків, у вигляді несплати до державного бюджету податку на додану вартість, з метою уникнути покарання за вчинення злочинних дій, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, застосовують злочинну схему, суть якої полягає в тому, що зобов'язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість перекладаються на фіктивні підприємства зареєстровані на підставних осіб, які створені для прикриття незаконної діяльності.

При цьому, підроблюються документи (прибуткові та податкові накладні, договори, акти приймання здачі виконаних робіт) про неіснуючі факти купівлі товарів (робіт, послуг) у «фіктивних» підприємств, в результаті чого підприємство користувач послуг „конвертаційного центруВ» отримує право на податковий кредит з податку на додану вартість.

Таким чином зобов'язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість перекладались на підконтрольні ОСОБА_3 та ОСОБА_4 «фіктивні» підприємства, які не сплачували до державного бюджету податку на додану вартість, про що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 було достовірно відомо.

За таких обставин, фінансовим результатом використання даної злочинної схеми є несплата податку на додану вартість при здійсненні фінансово-господарської діяльності з продажу товарів (робіт, послуг), що в свою чергу призводить до фактичного ненадходження до державних бюджетів коштів в особливо великих розмірах.

Функції учасників злочинної групи, при скоєнні злочинів, розподілялись наступним чином:

ОСОБА_3 та ОСОБА_4, діючи згідно попередньої злочинної змови, з метою отримання незаконного доходу від вчинення фіктивного підприємництва, спільно здійснювали загальне керівництво діяльністю групи, визначали кількість фіктивних підприємств, які необхідно було створити, час їх створення, місце відкриття банківських рахунків, особисто та спільно з ОСОБА_5 підшуковували мешканців м. Житомира та схиляли їх, за грошову винагороду, до вчинення дій по реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, керування банківськими рахунками підприємств іншим учасникам злочинної групи, якими безпосередньо проводилась незаконна діяльність, організували систематичне виготовлення фінансово-господарської документації, складання та подання податкової звітності зазначених підприємств до податкового органу, фінансували витрати, пов'язані з реалізацією злочинного плану. Для безпосередньої участі у досягненні злочинної мети ОСОБА_3 за попередньою змовою з ОСОБА_4, залучили до протиправної діяльності у складі групи ОСОБА_5, який займався підшукуванням громадян та схиленням останніх, за грошову винагороду, до вчинення дій по реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності.

ОСОБА_5, за вказівками ОСОБА_3 та ОСОБА_4, підшуковував мешканців м. Житомира та схиляв їх, за грошову винагороду, до вчинення дій по реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності. Особисто супроводжував засновників - підставних осіб, при нотаріальному засвідченні їх підписів на установчих та статутних документах, на підставі яких в подальшому здійснювалась державна реєстрація юридичних осіб, їх постановка на облік в податкових органах та державних страхових фондах. За рахунок коштів, наданих йому ОСОБА_3 та ОСОБА_4, оплачував витрати, пов'язані з реєстраційними діями та нотаріальними послугами, одержував від засновників статутні та реєстраційні документи. Аналогічним чином, забезпечував виготовлення та одержання печаток фіктивних підприємств та відкриття банківських рахунків, для чого надавав засновникам вказівки по вчиненню необхідних при цьому дій та заповненню документів, оплачував пов'язані з цим витрати, одержував від засновників (власників) фіктивних підприємств, видані їм печатки, та засоби дистанційного керування банківськими рахунками з використанням електронної системи «Клієнт-Банк». Забрані у засновників (власників) фіктивних підприємств, видані їм установчі та статутні документи, печатки, передавав їх ОСОБА_4, для подальшого їх використання у незаконній діяльності.

Після смерті ОСОБА_3 26 листопада 2007 року, контролем за всією протиправною діяльністю по створенню та подальшому забезпеченні функціонування схеми незаконної діяльності, метою якої було здійснення конвертації безготівкових коштів в готівку, почав займатися ОСОБА_4, який в подальшому здійснював загальне керівництво діяльністю злочинної групи, визначав кількість фіктивних підприємств, які необхідно створити, час їх створення, місце відкриття банківських рахунків, особисто та спільно з ОСОБА_5 підшуковував мешканців м. Житомира та схиляв їх, за грошову винагороду, до вчинення дій по реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, виходячи з потреб проведення незаконної діяльності, керування банківськими рахунками підприємств іншим учасникам злочинної групи, якими безпосередньо проводилась незаконна діяльність, організував систематичне виготовлення фінансово-господарської документації, складання та подання податкової звітності зазначених підприємств до податкового органу, фінансував витрати, пов'язані реалізацією злочинного плану.

Для досягнення злочинної мети, ОСОБА_4Р залучив до протиправної діяльності у складі злочинної групи ОСОБА_6М, яка рахувалася директором ТОВ „СімборВ» , але фактично виконувала роль головного бухгалтера конвертаційного центру, в період 2007 - 2010 років, здійснювала ведення бухгалтерського обліку суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності. ОСОБА_6 детально ознайомившись з злочинним планом ОСОБА_4, погодилась виконувати відведену їй роль, на основі вказівок наданих ОСОБА_4Р, а саме ведення бухгалтерського обліку підконтрольних «фіктивних» підприємств.

Спільна діяльність ОСОБА_3К, ОСОБА_4, ОСОБА_5А та ОСОБА_6, як членів злочинної групи, яка була направлена на створення суб'єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб, з метою прикриття незаконної діяльності, та подальша діяльність зазначених підприємств, здійснювалася ними з порушенням ряду законодавчих актів України, що регулюють діяльність суб'єктів підприємництва, та є обов'язковими для виконання:

- Господарського кодексу України, прийнятого за № 436-ІV від 16 січня 2003 року, в якому зазначено наступне:

Стаття 56. Утворення суб`єкта господарювання. 1. Суб`єкт господарювання може бути утворений за рішенням власника майна або уповноваженого ним органу, а у випадках спеціально передбачених законодавством, також за рішенням інших органів, організацій і громадян шляхом заснування нового, реорганізації (злиття, приєднання, виділення, поділу, перетворення) діючого суб`єкта господарювання з додержанням вимог законодавства.

Стаття 58. Державна реєстрація суб'єкта господарювання. 1. Суб'єкт господарювання підлягає державній реєстрації як юридична особа чи фізична особа-підприємець у порядку, визначеному законом.

Стаття 65. Управління підприємством. 1. Управління підприємством здійснюється відповідно до його установчих документів на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудового колективу. 2. Власник здійснює свої права щодо управління підприємством безпосередньо або через уповноважені ним органи відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів. 3. Для керівництва господарською діяльністю підприємства власник (власники) або уповноважений ним орган призначає (обирає) керівника підприємства. 4. Керівник підприємства без доручення діє від імені підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує адміністрацію підприємства і вирішує питання діяльності підприємства в межах та порядку, визначених установчими документами".

Стаття 19. Державний контроль та нагляд за господарською діяльністю.

8. Усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатівсвоєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

- Закону України "Про підприємництво", прийнятого за № 698-ХІІ від 02 липня 1991 року, із змінами та доповненнями, в Статті.1 якого визначено, що: "підприємництво" - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик діяльність по виробництву продукції, виконанню робіт, надання послуг та заняття торгівлею з метою одержання прибутку "; а в Статті.14 визначено, що: "Управління підприємством здійснюється відповідно до статуту на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна. Власник здійснює свої права по управлінню підприємством безпосередньо, або через уповноважені ним органи";

- Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", прийнятого за № 996 XIV від 16 липня 1999 року, яким визначено, що: „власник, або уповноважена ним службова особа підприємства повинні організовувати бухгалтерський облік на підприємстві та забезпечити фіксування здійснення всіх господарських операцій у первинних документах".

Вищевказані протиправні дії ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, як членів злочинної групи, виразились у створенні ряду фіктивних підприємств та призвели до того, що діяльність зазначених підприємств фактично незаконно здійснювалась ними від імені формально призначених засновників та директорів, тобто здійснювалась з порушенням встановленого чинним законодавством порядку здійснення підприємницької діяльності.

Таким чином ОСОБА_3 (до 26 листопада 2007 року), ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, протягом 2007-2010 років, з метою проведення та прикриття незаконної діяльності, створили ряд суб'єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб, зокрема ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ТОВ „РІПВ» , ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» , ТОВ „СімборВ» , ТОВ «Акрос-Трейд», за наступних обставин.

Так, ОСОБА_5, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, за попередньою змовою з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, зареєстрував на своє ім'я, тобто став засновником та власником ТОВ «Феро Буд», усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

Так, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період до 22.11.2007 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ «Феро Буд», а також інші документи, необхідні для державної перереєстрації: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Феро Буд» від 22.11.2007 року та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи - ТОВ «Феро Буд».

Надалі, 22.11.2007 року, ОСОБА_5 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_3 та ОСОБА_4, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ним особисто для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписав попередньо виготовлені ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ним особисто статут ТОВ «Феро Буд» від 22.11.2007 року, згідно якого він виступив засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Феро Буд» від 22.11.2007 року.

Отримавши вказані документи, 23.11.2007 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної реєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являвся ОСОБА_5

Підписання ОСОБА_5 статуту ТОВ «Феро Буд» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 23.11.2007 року провести державну реєстрацію ТОВ «Феро Буд», як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 13051020000006080.

Окрім того, ОСОБА_7, в період до 22.11.2007 року, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, на пропозицію ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодилась за грошову винагороду зареєструвати на своє ім'я, тобто стати засновником та власником ТОВ „РІПВ» , усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період до 22.11.2007 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ „РІПВ» , а також інші документи, необхідні для державної реєстрації: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „РІПВ» від 22.11.2007 року та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи - ТОВ „РІП.

Надалі, 22.11.2007 року, ОСОБА_7 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на її прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписала попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 статут ТОВ „РІПВ» від 22.11.2007 року, згідно якого вона виступила засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „РІПВ» від 22.11.2007 року.

Отримавши вказані документи, 23.11.2007 року ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної реєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являлась ОСОБА_7

Підписання ОСОБА_7 статуту ТОВ „РІПВ» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 23.11.2007 року провести державну реєстрацію ТОВ „РІПВ» , як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 13051020000006079.

Окрім того, ОСОБА_8, в період до 23.11.2007 року, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, на пропозицію ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодився за грошову винагороду зареєструвати на своє ім'я, тобто стати засновником та власником ТОВ „СімборВ» , усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період до 23.11.2007 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ „СімборВ» , а також інші документи, необхідні для державної перереєстрації: реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи - ТОВ «Сімбор».

Надалі, в період до 23.11.2007 року, ОСОБА_8 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписав попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 статут ТОВ „СімборВ» , згідно якого він виступив засновником і одноособовим власником цього товариства.

Отримавши вказані документи, 23.11.2007 року ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної перереєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являвся ОСОБА_8.

Підписання ОСОБА_8 статуту ТОВ „СімборВ» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 23.11.2007 року провести державну реєстрацію ТОВ „СімборВ» , як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 13051020000006078.

Окрім того, ОСОБА_9, в період до 03.12.2007 року, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, на пропозицію ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодився за грошову винагороду перереєструвати на своє ім'я, тобто стати новим засновником та власником Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період до 03.12.2007 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , а також інші документи, необхідні для державної перереєстрації: протокол № 3 загальних зборів учасників Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» від 03.12.2007 року та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи - Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» .

Надалі, 07.12.2007 року, ОСОБА_9 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що перереєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_4 та ОСОБА_5 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписав попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 статут Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» від 07.12.2007 року у новій редакції, згідно якого він виступив засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 3 загальних зборів учасників Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» .

Отримавши вказані документи, 10.12.2007 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної перереєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності на нового власника ОСОБА_9

Підписання ОСОБА_9 статуту Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 10.12.2007 року провести державну перереєстрацію Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Окрім того, ОСОБА_5, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, за попередньою змовою з ОСОБА_4 та ОСОБА_6, зареєстрував на своє ім'я, тобто став засновником та власником ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» , усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

Так, ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, в період до 16.05.2008 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» , а також інші документи, необхідні для державної перереєстрації: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» від 16.05.2008 року та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи - ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» .

Надалі, 16.05.2008 року, ОСОБА_5 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_4, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_4, ОСОБА_6 та ним особисто для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписав попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ним особисто статут ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» від 16.05.2008 року, згідно якого він виступив засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» від 16.05.2008 року.

Отримавши вказані документи, 19.05.2008 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної реєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являвся ОСОБА_5

Підписання ОСОБА_5 статуту ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 19.05.2008 року провести державну реєстрацію ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» , як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 13051020000006584.

ОСОБА_10, в період до 17.06.2008 року, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, на пропозицію ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодився за грошову винагороду зареєструвати на своє ім'я, тобто стати засновником та власником ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство реєструється з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період до 17.06.2008 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , а також інші документи, необхідні для державної реєстрації: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „Промбуд-ТехноВ» від 17.06.2008 року про створення ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи - ТОВ „Промбуд-ТехноВ» від 24.06.2008 року.

Надалі, 24.06.2008 року ОСОБА_10, діючи відповідно до вказівок ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_4 та ОСОБА_5 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписав попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 статут ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , згідно якого він виступив засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „Промбуд-ТехноВ» від 17.06.2008 року про створення ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

Отримавши вказані документи 24.06.2008 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної перереєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являвся ОСОБА_10

Підписання ОСОБА_10 статуту ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 24.06.2008 року провести державну реєстрацію ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 13051020000006683.

ОСОБА_7 в період до 23.01.2009 року, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, на пропозицію ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодилась за грошову винагороду зареєструвати на своє ім'я, тобто стати засновником та власником ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період до 23.01.2009 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , а також інші документи, необхідні для державної реєстрації: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» від 23.01.2009 року та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи - ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

23.01.2009 року ОСОБА_7 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на її прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_4 та ОСОБА_5 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписала попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 статут ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» від 23.01.2009 року, згідно якого вона виступила засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» від 23.01.2009 року.

Отримавши вказані документи, 26.01.2009 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної реєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являлась ОСОБА_7

Підписання ОСОБА_7 статуту ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 26.01.2009 року провести державну реєстрацію ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , џк суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 1305102000007101.

ОСОБА_11, в період до 22.03.2010 року, перебуваючи в м.Житомирі, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаною з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, на пропозицію ОСОБА_4 та ОСОБА_5, погодився за грошову винагороду зареєструвати на своє ім'я, тобто стати засновником та власником ТОВ «Акрос-Трейд», усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство придбавається з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в період до 22.03.2010 року, реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на створення (придбання) фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, у невстановленому слідством місці та при невстановлених слідством обставинах, виготовили статут ТОВ «Акрос-Трейд», а також інші документи, необхідні для державної реєстрації: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Акрос-Трейд» від 22.03.2010 року про створення ТОВ «Акрос-Трейд», заяву про резервування найменування юридичної особи ТОВ «Акрос-Трейд» від 22.03.2010 року, реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи - ТОВ «Акрос-Трейд» від 22.03.2010 року.

22.03.2010 року ОСОБА_11 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_4 та ОСОБА_5, з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_4 та ОСОБА_5 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу у м. Житомирі, підписав попередньо виготовлені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 статут ТОВ «Акрос-Трейд», згідно якого він виступив засновником і одноособовим власником цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Акрос-Трейд» від 22.03.2010 року про створення ТОВ «Акрос-Трейд».

Отримавши вказані документи, 22.03.2010 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 забезпечили їх подальше подання до виконавчого комітету Житомирської міської ради для здійснення державної перереєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності власником якого являвся ОСОБА_11

Підписання ОСОБА_11 статуту ТОВ «Акрос-Трейд» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Житомирської міської ради, 22.03.2010 року провести державну реєстрацію ТОВ «Акрос-Трейд», як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 13051020000007780.

Досудовим слідством по кримінальній справі встановлено, що послугами організованої злочинної групи, до складу якої входили ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, суть роботи якої полягала в незаконному формуванні податкового кредиту з ПДВ, скористалося СП „САНВ» у формі ТОВ.

Так, в період до 01.12.2007 року житель м. Житомира ОСОБА_1, який не входив до складу злочинної групи, діючи умисно, протиправно, перебуваючи у м. Житомирі, являючись директором СП «САН» у формі ТОВ (код ЄДР 20429219), (далі СП «САН» у формі ТОВ), переслідуючи мету на умисне ухилення від сплати податків шляхом незаконного створення податкового кредиту, та службове підроблення, вступив в попередню змову з ОСОБА_4 та ОСОБА_5, які діяли в складі злочинної групи до якої крім них також входила ОСОБА_6

В подальшому, з метою реалізації злочинного плану, вказаними особами, а саме директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, в період з 01.12.2007 року по 21.06.2010 року, було розроблено та реалізовано злочинну схему суть якої полягала в документальному оформленні безтоварних операцій щодо начебто придбання товарів (робіт, послуг) СП „САНВ» у формі ТОВ у фіктивних, підконтрольних учасникам злочинної групи ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ТОВ „РІПВ» , ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» та, як наслідок, ухилення від сплати податків шляхом незаконного створення податкового кредиту, та службове підроблення.

При цьому, членами угрупування було поставлено до відома ОСОБА_1В про злочинний план мінімізації виниклих зобов'язань, зокрема: для мінімізації зобов'язань підприємства СП „САНВ» у формі ТОВ необхідно відобразити в декларації з податку на додану вартість в період 2007-2010 років інформацію про наявність податкового кредиту, який виник в результаті начеб - то проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ТОВ „РІПВ» , ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ТОВ „Титул-Буд-СервісВ» .

Окрім того учасниками злочинної групи ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, було повідомлено директора СП „САНВ» у формі ТОВ ОСОБА_1 про те, що фактично ніякі товари (роботи, послуги) від зазначених товариств підприємством СП „САНВ» у формі ТОВ придбаватися не будуть, а отже операції носять характер безтоварності. Крім того, члени угрупування повідомили директора СП „САНВ» у формі ТОВ ОСОБА_1, що з метою штучного створення видимості начебто проведених операцій, за рахунок яких будуть мінімізовані зобов'язання їх підприємства, вони передадуть йому, належним чином оформлені, первинні бухгалтерські документи, а саме: накладні, податкові накладні, акти прийому - прийняття виконаних робіт, для відображення їх в податковому обліку.

З вказаним планом мінімізації податкових зобов'язань підприємства директор СП „САНВ» у формі ТОВ ОСОБА_1 повністю погодився.

В період до 20.02.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Феро Буд».

В подальшому директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Феро Буд», діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 50 від 01.01.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 17170 грн.;

- податкова накладна № 56 від 07.01.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 6559 грн. по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Феро Буд» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Феро Буд», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Феро Буд» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Феро Буд» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 50 від 01.01.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 17170 грн. та податкової накладної № 56 від 07.01.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 6559 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Феро Буд», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.02.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В період до 20.02.2008 року ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за січень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 23 728,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за січень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.02.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.02.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Феро Буд» за січень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Феро Буд», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за січень 2008 року на суму 23 728,00 грн.

Так, в період до 20.03.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Феро Буд».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Феро Буд», діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 163 від 01.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 23807 грн.;

- податкова накладна № 198 від 09.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 21527 грн.;

- податкова накладна № 264 від 26.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд»на суму ПДВ 7167 грн.;

- податкова накладна № 282 від 29.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд»на суму ПДВ 4800 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Феро Буд» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Феро Буд», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Феро Буд» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Феро Буд» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 163 від 01.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 23807 грн., податкової накладної № 198 від 09.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 21527 грн., податкової накладної № 264 від 26.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд»на суму ПДВ 7167 грн. та податкової накладної № 282 від 29.02.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 4800 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Феро Буд», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.03.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.03.2008 року ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за лютий 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 57031,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за лютий 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.03.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.03.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Феро Буд» за лютий 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Феро Буд», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за лютий 2008 року на суму 57031,00 грн.

В період до 21.04.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Феро Буд».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Феро Буд», діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 323 від 14.03.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 22191 грн.;

- податкова накладна № 288 від 03.03.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 32205 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Феро Буд» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Феро Буд», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Феро Буд» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Феро Буд» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 323 від 14.03.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 22191 грн. та податкової накладної № 288 від 03.03.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 32205 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Феро Буд», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 21.04.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 21.04.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за березень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 54396,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за березень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 21.04.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 21.04.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Феро Буд» за березень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Феро Буд», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за березень 2008 року на суму 54396,00 грн.

В період до 20.05.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Феро Буд».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Феро Буд», діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 377 від 01.04.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 19700 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Феро Буд» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Феро Буд», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Феро Буд» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Феро Буд» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 377 від 01.04.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 19700 грн., яка містила завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Феро Буд», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.05.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.05.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за квітень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 19700,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за квітень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, џкий достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.05.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою ?рикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.05.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Феро Буд» за квітень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Феро Буд», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за квітень 2008 року на суму 19700,00 грн.

В період до 20.06.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Феро Буд» та Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 460 від 01.05.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 14662 грн.;

- податкова накладна № 462 від 01.05.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 6200 грн.;

- податкова накладна № 487 від 16.05.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 16005 грн.;

- податкова накладна б/н від 07.05.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 7300 грн.

- податкова накладна б/н від 28.05.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 3000 грн.

- податкова накладна б/н від 29.05.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 9700 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 460 від 01.05.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 14662 грн., податкової накладної № 462 від 01.05.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 6200 грн., податкової накладної № 487 від 16.05.2008 року, від ТОВ «Феро Буд» на суму ПДВ 16005 грн., податкової накладної б/н від 07.05.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 7300 грн., податкової накладної б/н від 28.05.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 3000 грн. та податкової накладної б/н від 29.05.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 9700 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.06.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.06.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вулиця Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за травень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 56867,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за травень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.06.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.06.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» за травень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Феро Буд», та Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за травень 2008 року на суму 56867,00 грн.

В період до 20.07.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 528 від 02.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 13157 грн.,

- податкова накладна № 542 від 11.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 8647 грн.,

- податкова накладна № 554 від 19.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 80 грн.,

- податкова накладна № 556 від 20.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 11697 грн.,

- податкова накладна № 556 від 27.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 12256 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 528 від 02.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 13157 грн., податкової накладної № 542 від 11.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 8647 грн., податкової накладної № 554 від 19.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 80 грн., податкової накладної № 556 від 20.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 11697 грн., податкової накладної № 556 від 27.06.2008 р., від Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» на суму ПДВ 12256 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 21.07.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 21.07.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за червень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 34140,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за червень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 21.07.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 21.07.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» за червень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за червень 2008 року на суму 34140,00 грн.

В період до 20.08.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 20 від 01.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 16698 грн.;

- податкова накладна № 19 від 01.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 16050 грн.;

- податкова накладна № 21 від 02.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 15258 грн.;

- податкова накладна № 27 від 14.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 660 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 20 від 01.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 16698 грн., податкової накладної № 19 від 01.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 16050 грн., податкової накладної № 21 від 02.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 15258 грн. та податкової накладної № 27 від 14.07.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 660 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.08.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.08.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за липень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 48666,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за липень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.08.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.08.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» за липень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за липень 2008 року на суму 48666,00 грн.

В період до 15.09.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 32 від 01.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 18246 грн.;

- податкова накладна № 35 від 11.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 19405 грн.;

- податкова накладна № 36 від 13.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 1265 грн.;

- податкова накладна № 47 від 31.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 22783 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 32 від 01.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 18246 грн., податкової накладної № 35 від 11.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 19405 грн., податкової накладної № 36 від 13.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 1265 грн. та податкової накладної № 47 від 31.08.2008 року, від ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» на суму ПДВ 22783 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 15.09.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 15.09.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за серпень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 61699,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за серпень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 15.09.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 15.09.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» за серпень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за серпень 2008 року на суму 61699,00 грн.

В період до 20.10.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „РіпВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „РіпВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 438 від 01.09.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 23545 грн.;

- податкова накладна № 437 від 01.09.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 1012 грн.;

- податкова накладна № 518 від 30.09.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 19243 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „РіпВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „РіпВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „РіпВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „РіпВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 438 від 01.09.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 23545 грн., податкової накладної № 437 від 01.09.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 1012 грн. та податкової накладної № 518 від 30.09.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 19243 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „РіпВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.10.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.10.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за вересень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 43800,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за вересень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.10.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.10.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „РіпВ» за вересень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „РіпВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за вересень 2008 року на суму 43800,00 грн.

В період до 20.11.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „РіпВ» .

В подальшому директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „РіпВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 644 від 15.10.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 6667,00 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „РіпВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „РіпВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „РіпВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „РіпВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 644 від 15.10.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 6667,00 грн., яка містила завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „РіпВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.11.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.11.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за жовтень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 6667,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за жовтень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.11.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.11.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „РіпВ» за жовтень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „РіпВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за жовтень 2008 року на суму 6667,00 грн.

В період до 22.12.2008 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „РіпВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „РіпВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 621 від 05.11.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 6939 грн.;

- податкова накладна № 659 від 24.11.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 9049 грн.;

- податкова накладна № 671 від 28.11.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 679 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „РіпВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „РіпВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „РіпВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „РіпВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 621 від 05.11.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 6939 грн., податкової накладної № 659 від 24.11.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 9049 грн. та податкової накладної № 671 від 28.11.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 679 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „РіпВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 22.12.2008 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 22.12.2008 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за листопад 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 16667,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за листопад 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 22.12.2008 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 22.12.2008 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „РіпВ» за листопад 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „РіпВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за листопад 2008 року на суму 16667,00 грн.

В період до 20.01.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „РіпВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „РіпВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 712 від 01.12.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 13889,00 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „РіпВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „РіпВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „РіпВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „РіпВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „РіпВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 712 від 01.12.2008 року, від ТОВ „РіпВ» на суму ПДВ 13889,00 грн., яка містила завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „РіпВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.01.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.01.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за грудень 2008 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 13899,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „РіпВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за грудень 2008 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.01.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.01.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „РіпВ» за грудень 2008 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „РіпВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за грудень 2008 року на суму 13889,00 грн.

А всього, в період 2008 року , ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ТОВ «Ріп» та ТОВ «Тітул-Буд-Сервіс», що призвело до ненадходження до державного бюджету ПДВ в сумі 437 250,00 грн. ( 23728 + 57031 + 54396 + 19700 + 36867 + 20000 + 34140 + 48666 + 61699 + 43800 + 6667 + 16667 + 13889 = 437 250,00/257,5), що в 1698 разів перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

В період до 20.02.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Промбуд-ТехноВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 6 від 31.01.2009 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 13645,00 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Промбуд-ТехноВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Промбуд-ТехноВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 6 від 31.01.2009 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 13645,00 грн., яка містила завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.02.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.02.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за січень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 13645,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за січень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.02.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.02.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Промбуд-ТехноВ» за січень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за січень 2009 року на суму 13645,00 грн.

В період до 20.03.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяних в злочинній схемі фіктивних ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивних ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 19 від 27.02.2009 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 3300 грн.;

- податкова накладна № 40 від 03.02.2009 року, від ТОВ «Ріп», на суму ПДВ 10833 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 19 від 27.02.2009 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 3300 грн. та податкової накладної № 40 від 03.02.2009 року, від ТОВ «Ріп», на суму ПДВ 10833 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.03.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.03.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за лютий 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 14133,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за лютий 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.03.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.03.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп» за лютий 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за лютий 2009 року на суму 14133,00 грн.

В період до 21.04.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 21.04.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 21.04.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за березень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 19723,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за березень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 21.04.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 21.04.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за березень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за березень 2009 року на суму 19723,00 грн.

В період до 20.05.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.05.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.05.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за квітень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 32724,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за квітень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.05.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.05.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за квітень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за квітень 2009 року на суму 32724,00 грн.

В період до 16.06.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 16.06.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 16.06.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за травень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 29189,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за травень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 16.06.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 16.06.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за травень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за травень 2009 року на суму 29189,00 грн.

В період до 20.07.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, ?ідробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.07.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.07.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за червень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 41541,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за червень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.07.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.07.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за червень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за червень 2009 року на суму 41541,00 грн.

В період до 18.08.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 18.08.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому в період до 18.08.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за липень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 61465,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за липень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 18.08.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 18.08.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за липень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за липень 2009 року на суму 61465,00 грн.

В період часу до 21.09.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 21.09.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 21.09.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за серпень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 40529,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за серпень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 21.09.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 21.09.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за серпень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за серпень 2009 року на суму 40529,00 грн.

В період часу до 20.10.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.10.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому в період до 20.10.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за вересень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 51227,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за вересень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.10.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.10.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за вересень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за вересень 2009 року на суму 51227,00 грн.

В період часу до 20.11.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи (податкові накладні), по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 бухгалтерських документів (податкові накладні), які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.11.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.11.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за жовтень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 61557,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за жовтень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.11.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.11.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ «Ріп» за жовтень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за жовтень 2009 року на суму 61557,00 грн.

В період часу до 21.12.2009 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяних в злочинній схемі фіктивних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп».

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи, (податкові накладні від імені ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп»), в тому числі податкову накладну № 02/11-3 від 01.11.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 21667 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп», ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи ?ро те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, џкі залишались учасникам групи в џкості плати за надані ?ослуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 02/11-3 від 01.11.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 21667 грн., а також податкових накладних від ТОВ «Ріп», на загальну суму ПДВ 40965,00 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп», учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 21.12.2009 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 21.12.2009 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за листопад 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 62632,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп».

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за листопад 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 21.12.2009 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 21.12.2009 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп» за листопад 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» та ТОВ «Ріп», що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за листопад 2009 року на суму 62632,00 грн.

В період часу до 20.01.2010 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 01/12-1 від 01.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 10223 грн.;

- податкова накладна № 01/12-2 від 01.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 13550 грн.;

- податкова накладна № 08/12-3 від 08.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на ПДВ 18536 грн.;

- податкова накладна № 23/12-3 від 23.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 4989 грн.;

- податкова накладна № 29/12-2 від 29.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 9180 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 01/12-1 від 01.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 10223 грн., податкової накладної № 01/12-2 від 01.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 13550 грн., податкової накладної № 08/12-3 від 08.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на ПДВ 18536 грн., податкової накладної № 23/12-3 від 23.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 4989 грн. та податкової накладної № 29/12-2 від 29.12.2009 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 9180 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 20.01.2010 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 20.01.2010 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за грудень 2009 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 56478,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за грудень 2009 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 20.01.2010 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 20.01.2010 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за грудень 2009 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за грудень 2009 року на суму 56478,00 грн.

А всього в період 2009 року ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ТОВ «Ріп» та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , що призвело до ненадходження до державного бюджету ПДВ в сумі 484843,00 грн. (13645+3300+10833+19723+32724+29189+41541+61465+40529+51227+61557+40965+21667+56478 = 484843,00/302,5), що в 1603 рази перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

В період часу до 22.02.2010 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 04/01-1 від 04.01.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 8412 грн.;

- податкова накладна № 04/01-2 від 04.01.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16308 грн.;

- податкова накладна №19/01-1 від 19.01.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 10940 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 04/01-1 від 04.01.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 8412 грн., податкової накладної № 04/01-2 від 04.01.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16308 грн. та податкової накладної №19/01-1 від 19.01.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 10940 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 22.02.2010 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому в період до 22.02.2010 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за січень 2010 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 35660,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за січень 2010 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 22.02.2010 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 22.02.2010 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за січень 2010 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за січень 2010 року на суму 35660,00 грн.

В період часу до 22.03.2010 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна №01/02-1 від 01.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 3567 грн.;

- податкова накладна №01/02-1 від 01.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16016 грн.;

- податкова накладна №08/02-1 від 08.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 21765 грн.;

- податкова накладна №17/02-2 від 17.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 11443 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної №01/02-1 від 01.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 3567 грн., податкової накладної №01/02-1 від 01.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16016 грн., податкової накладної №08/02-1 від 08.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 21765 грн. та податкової накладної №17/02-2 від 17.02.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 11443 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 22.03.2010 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому в період до 22.03.2010 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за лютий 2010 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 52791,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за лютий 2010 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 22.03.2010 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 22.03.2010 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за лютий 2010 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за лютий 2010 року на суму 52791,00 грн.

В період до 23.04.2010 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна №01/03-1 від 01.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16563 грн.;

- податкова накладна №09/03-1 від 06.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 21616 грн.;

- податкова накладна №22/03-2 від 22.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16592 грн.;

- податкова накладна №30/03-4 від 30.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 5578 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної №01/03-1 від 01.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16563 грн., податкової накладної №09/03-1 від 06.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 21616 грн., податкової накладної №22/03-2 від 22.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 16592 грн. та податкової накладної №30/03-4 від 30.03.2010 року, від ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» на суму ПДВ 5578 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 23.04.2010 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 23.04.2010 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за березень 2010 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 60349,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за березень 2010 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, џкий достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, џка 23.04.2010 року, ?одала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та ?ротиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 23.04.2010 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях ?о ПДВ ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» за березень 2010 року, џкі в ?одальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за березень 2010 року на суму 60349,00 грн.

В період до 14.05.2010 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Промбуд-ТехноВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна №61/4 від 01.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 7046 грн.;

- податкова накладна №61/5 від 01.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9347 грн.;

- податкова накладна №65/2 від 06.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9301 грн.;

- податкова накладна № 73/5 від 20.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9136 грн.;

- податкова накладна № 77/3 від 26.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 5450 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Промбуд-ТехноВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Промбуд-ТехноВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної №61/4 від 01.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 7046 грн., податкової накладної №61/5 від 01.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9347 грн., податкової накладної №65/2 від 06.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9301 грн., податкової накладної № 73/5 від 20.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9136 грн. та податкової накладної № 77/3 від 26.04.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 5450 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 14.05.2010 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому, в період до 14.05.2010 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за квітень 2010 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 40280,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за квітень 2010 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 14.05.2010 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 14.05.2010 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Промбуд-ТехноВ» за квітень 2010 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за квітень 2010 року на суму 40280,00 грн.

В період часу до 14.06.2010 року учасниками злочинної групи ОСОБА_4 та ОСОБА_5 було надано директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1 реквізити - повну назву, код Єдиного державного реєстру, індивідуальний податковий номер, а також номер банківського рахунку, назву установи банку де відкрито вказаний рахунок, задіяного в злочинній схемі фіктивного ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

В подальшому, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, отримавши вказані реквізити фіктивного ТОВ „Промбуд-ТехноВ» діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, з метою прикриття незаконної діяльності та надання їй вигляду законної, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг), у невстановленому слідством місці, за невстановлених слідством обставин, підробив бухгалтерські документи:

- податкова накладна № 82/2 від 05.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 8800 грн.;

- податкова накладна № 82/3 від 05.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 5460 грн.;

- податкова накладна № 85/3 від 11.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9860 грн.;

- податкова накладна № 90/1 від 18.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 8595 грн., по неіснуючим фінансово-господарським взаємовідносинам між вказаними підприємствами до яких вніс завідомо неправдиві дані про придбання СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг).

Окрім того, директор СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, перерахував грошові кошти з банківського рахунку належного СП «САН» у формі ТОВ на банківські рахунки задіяного в злочинній схемі створеного з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ „Промбуд-ТехноВ» за начебто придбання таких товарів (робіт, послуг).

Отримавши вказані кошти на рахунок ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою з учасниками злочинної групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, вчинив з ними фінансові операції, а саме: забезпечив перерахування з банківських рахунків належних ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на банківські рахунки, створених з метою прикриття незаконної діяльності фіктивних (транзитних) підприємств, звідки в подальшому, за невстановлених слідством обставин, дані грошові кошти було знято готівкою, і в м. Житомирі ОСОБА_4 було передано іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав вказані готівкові кошти директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, за мінусом відсотку від вказаної суми, які залишались учасникам групи в якості плати за надані послуги, що виражались в наданні знарядь та засобів у вчиненні злочину.

Крім того, ОСОБА_4, виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, достовірно знаючи про те, що СП «САН» у формі ТОВ не придбавало у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» товарів (робіт, послуг) і вказані операції мають безтоварний характер, надав раніше підроблені, директором СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1, податкові накладні, для організації підписання від імені службових осіб та завірення печаткою ТОВ „Промбуд-ТехноВ» ОСОБА_6

Після належного документального оформлення ОСОБА_6 зазначених документів, а саме: податкової накладної № 82/2 від 05.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 8800 грн., податкової накладної № 82/3 від 05.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 5460 грн., податкової накладної № 85/3 від 11.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 9860 грн. та податкової накладної № 90/1 від 18.05.2010 року, від ТОВ „Промбуд-ТехноВ» на суму ПДВ 8595 грн., які містили завідомо неправдиві дані про неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини між СП «САН» у формі ТОВ та ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , учасник злочинної групи - ОСОБА_6, виконуючи покладені на неї в діяльності групи функції, в період часу до 14.06.2010 року, передала вказані бухгалтерські документи іншому учаснику злочинної групи ОСОБА_5, який в свою чергу передав дані документи директору СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_1

В свою чергу, ОСОБА_1, отримавши вищевказані підроблені податкові накладні, для відображення вказаних операцій в документах податкової звітності, передав їх головному бухгалтеру СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12 (далі ОСОБА_12О.), якій було заздалегідь відомо про злочинні наміри ОСОБА_1

В подальшому в період до 14.06.2010 року, ОСОБА_12, перебуваючи в офісному приміщенні СП «САН» у формі ТОВ, за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43, достовірно знаючи про злочинні наміри ОСОБА_1, направлені на умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та бажаючи їх настання, відобразила в декларації по ПДВ за травень 2010 року недостовірні дані, а саме внесла суму податкового кредиту з податку на додану вартість в розмірі 32715,00 грн., який був незаконно сформований та обрахований з вартості товарів (робіт, послуг) нібито придбаних СП «САН» у формі ТОВ у ТОВ „Промбуд-ТехноВ» .

Складену декларацію по податку на додану вартість СП «САН» у формі ТОВ за травень 2010 року, в якій було відображено недостовірні дані, ОСОБА_12 підписала як головний бухгалтер підприємства, та передала ОСОБА_1, який достовірно знаючи про невідповідність даних внесених до декларації та маючи можливість діяти згідно закону, діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від сплати податків у великих розмірах, підписав її, завірив печаткою СП «САН» у формі ТОВ та віддав ОСОБА_12, яка 14.06.2010 року, подала дану декларацію до ДПІ м. Житомира.

ОСОБА_6 виконуючи свою роль в діяльності злочинної групи, спрямовану на досягнення єдиного результату, відомого всім учасникам групи, з метою прикриття незаконної діяльності, діючи умисно та протиправно за вказівкою ОСОБА_4 в період до 14.06.2010 року, у невстановленому слідством місці за невстановлених слідством обставин, відобразила проведені фінансово-господарські операції в деклараціях по ПДВ ТОВ „Промбуд-ТехноВ» за травень 2010 року, які в подальшому були подані до ДПІ у м. Житомира у вказаний період.

Таким чином ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість за травень 2010 року на суму 32715,00 грн.

А всього, в період з січня по травень 2010 року, ОСОБА_1 діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Промбуд-ТехноВ» та ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , що призвело до ненадходження до державного бюджету ПДВ в сумі 221795,00 грн. (35660 + 52791 + 60349 + 40280 + 32715=221795,00/434,5), що в 510 разів перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

Таким чином, в період 2007-2010 років ОСОБА_1, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з учасниками злочинної групи та головним бухгалтером СП «САН» у формі ТОВ ОСОБА_12, незаконно сформував податковий кредит для СП «САН» у формі ТОВ, шляхом підробки бухгалтерських документів щодо проведення фінансово-господарських операцій з ТОВ „Юнік-Бізнес-ГрупВ» , ТОВ „Промбуд-ТехноВ» , ТОВ „РІПВ» , ТОВ «Феро Буд», Об'єднання „Житомирська міська інвестиційна будівельна корпораціяВ» , ТОВ „Тітул-Буд-СервісВ» , що призвело до ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість на загальну суму 1 168 539 грн. (24651+437250+484843+221795), що в 3934 рази (123+1698+1603+510) перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян і складає великі розміри.

На досудовому слідстві дії ОСОБА_1 були кваліфіковані за ст.ст. 212 ч.2, 366 ч.2 КК України.

Враховуючи, що ОСОБА_1 обвинувачується в скоєнні злочинів середньої тяжкості, події, у вчиненні яких він обвинувачується, відбулись до прийняття Закону України "Про амністію у 2011 році" від 8 липня 2011 року, раніше він не судимий і раніше до нього не застосовувалась амністія, він має на утриманні 2 неповнолітніх дітей і бажає, щоб до нього була застосована амністія, а тому він підлягає звільненню від кримінальної відповідальності за ст.1 п. "в" Закону України "Про амністію у 2011 році" від 8 липня 2011 року.

Керуючись ст.1 п. "в", ст.ст.6-12 Закону України "Про амністію у 2011 році" від 8 липня 2011 року, ст.ст.6 п.4, 237, 240, 241, 244, 245 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1 за ст.ст. 212 ч.2, 366 ч.2 КК України закрити, згідно ст.1, п. «в» Закону України "Про амністію у 2011 році" від 8 липня 2011 року, звільнивши ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності.

Міру запобіжного заходу для нього залишити підписку про невиїзд до вступу постанови в законну силу, а потім скасувати.

Арешт, накладений постановою старшого слідчого з ОВС СУ ПМ ДПС у Житомирській області на все рухоме і не рухоме майно ОСОБА_1 - скасувати.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд м. Житомира на протязі 7 діб з дня її винесення.

Головуючий В.М. Іонніков

Дата ухвалення рішення29.05.2012
Оприлюднено20.11.2015
Номер документу53538339
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-382/12

Постанова від 22.12.2015

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Лешко С. М.

Постанова від 22.12.2015

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Лешко С. М.

Вирок від 22.12.2015

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Лешко С. М.

Постанова від 29.05.2012

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Іонніков В. М.

Постанова від 18.05.2012

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шахрай М. І.

Вирок від 26.11.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Чечот А. А.

Постанова від 07.05.2015

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Лешко С. М.

Ухвала від 25.11.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Шенін П. О.

Постанова від 15.09.2014

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Лешко С. М.

Вирок від 26.11.2013

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Загуменнова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні