Рішення
від 19.11.2015 по справі 295/11565/15-ц
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/11565/15-ц

Категорія 56

2/295/3025/15

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.11.2015 року м. Житомир

Богунський районний суд міста Житомира у складі:

головуючого судді - Полонця С.М.,

при секретарі с/з - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Об»єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан» про визнання бездіяльності неправомірною та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, який у подальшому уточнив та в остаточному варіанті просить визнати бездіяльність відповідача в частині не проведення загальних річних зборів з обрання правління, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту, обрання та відкликання управителя, неправомірною та зобов»язати відповідача провести загальні річні збори (звітно - виборчі збори) з обрання правління, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту, обрання та відкликання управителя. При цьому посилається на те, що він є співвласником ОСББ «Теплий стан», яким не надано відповідь позивачу на його запит та порушено вимоги Закону України «Про б'єднання співвласників багатоквартирного будинку» щодо проведення загальних річних зборів з обрання правління, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту, обрання та відкликання управителя.

В судовому засіданні позивач підтримав заявлені вимоги та просив їх задовольнити з підстав, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання повторно не з»явився, про час та місце судового засідання був повідомлений належним чином, а тому суд вважає за можливе вирішити спір без участі відповідача на підставі наявних у справі даних та доказів згідно ч. 4 ст. 169 ЦПК України.

Вислухавши пояснення позивача та дослідивши матеріали справи, з урахуванням меж заявлених позовних вимог, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» (далі - Закон) органами управління об'єднання є загальні збори співвласників, правління, ревізійна комісія об'єднання. Вищим органом управління об'єднання є загальні збори. Загальні збори скликаються і проводяться в порядку, передбаченому цим Законом для установчих зборів, правлінням об'єднання або ініціативною групою з не менш як трьох співвласників. Загальні збори скликаються не рідше одного разу на рік. Співвласники мають право знайомитися з рішеннями (протоколами) загальних зборів, затвердженими такими рішеннями документами та робити з них копії. До виключної компетенції загальних зборів співвласників відноситься, зокрема, обрання членів правління об'єднання, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту.

Згідно ст.14 Закону співвласник має право брати участь в управлінні об'єднанням у порядку, визначеному цим Законом і статутом об'єднання, обирати та бути обраним до складу статутних органів об'єднання, знайомитися з протоколами загальних зборів, робити з них виписки, одержувати у встановленому порядку інформацію про діяльність об'єднання. Об»єднання на вимогу співвласника зобов'язане надати йому для ознайомлення всі свої фінансові звіти.

Відповідно до розділу 9 Статуту Об»єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан», до виключної компетенції загальних зборів членів об'єднання відносяться, зокрема, обрання членів правління об'єднання, , затвердження балансу об'єднання та річного звіту, тощо.

Як встановлено в судовому засіданні, позивач ОСОБА_2 є співвласником квартири АДРЕСА_1 та є співвласником Об»єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан».

Позивач своїм листом від 16.06.2015 року звернувся до ОСББ «Теплий стан» з приводу надання інформації про діяльність загальних зборів об'єднання, однак листом ОСББ «Теплий стан» від 27.07.2015 року №54 йому не надано відповідної інформації.

Відповідачем не надано суду доказів скликання та проведення загальних річних зборів з обрання правління, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту, обрання та відкликання управителя ОСББ «Теплий стан», а тому така бездіяльність відповідача порушує права позивача, як співвласника об'єднання, та суперечить вимогам ст.10 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Враховуючи вищенаведене, позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення у повному обсязі зі стягненням, відповідно до ст.88 ЦПК України, з відповідача на користь позивача судового збору, сплаченого при зверненні до суду.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», ст.ст. 10, 11, 60, 88, ч.4 ст.169, 209, 212-215, гл.8 розд.3 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати бездіяльність Об»єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан» в частині не проведення загальних річних зборів з обрання правління, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту, обрання та відкликання управителя Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан», неправомірною.

Зобов»язати Об»єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан» провести загальні річні збори (звітно - виборчі збори) з обрання правління, затвердження кошторису, балансу об'єднання та річного звіту, обрання та відкликання управителя Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан».

Стягнути з Об»єднання співвласників багатоквартирного будинку «Теплий стан» на користь ОСОБА_2 судовий збір в розмірі 487 грн. 20 коп.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд м. Житомира шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання копії рішення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення19.11.2015
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53575763
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —295/11565/15-ц

Ухвала від 07.06.2016

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Павицька Т. М.

Ухвала від 07.06.2016

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Павицька Т. М.

Ухвала від 16.01.2016

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Шевчук А. М.

Ухвала від 15.01.2015

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Шевчук А. М.

Ухвала від 15.01.2016

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Шевчук А. М.

Ухвала від 08.12.2015

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Рішення від 19.11.2015

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Рішення від 19.11.2015

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Ухвала від 02.11.2015

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Ухвала від 22.10.2015

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні