Ухвала
від 06.05.2011 по справі 2а-261/11
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2а-261/11

У Х В А Л А

про відкриття скороченого провадження у справі

"06" травня 2011 р. м.Городок

Суддя Городоцького районного суду Львівської області Малахова - Онуфер А.М., вивчивши справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 Пенсійного фонду України в Городоцькому районі Львівської області про визнання протиправними дій щодо не нарахування і не виплати щомісячної надбавки до пенсії та зобовВ»язання провести перерахунок і виплату надбавки до пенсії як В«дитині війниВ» , -

в с т а н о в и л а

позивачка ОСОБА_1 у заявленому позові просить визнати протиправною бездіяльність відповідача ОСОБА_2 Пенсійного фонду України в Городоцькому районі Львівської області щодо не нарахування та не виплати їй щомісячної надбавки ( підвищення ) до пенсії передбаченої ст.6 ЗУ В«Про соціальний захист дітей війниВ»та зобовВ»язання відповідача здійснити перерахунок та виплату надбавки до пенсії у відповідності до ст.6 ЗУ В«Про соціальний захист дітей війниВ»у розмірі 30 % відсотків мінімальної пенсії за віком, визначеної відповідно до ч.1 ст.28 ЗУ В«Про загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхуванняВ»з 01.01.2006р. та на момент винесення рішення судом. Крім цього просить поновити пропущений строк для звернення до суду за захистом порушених прав, свобод та інтересів і зобовВ»язати відповідача з моменту винесення рішення судом в подальшому їй виплачувати надбавку до пенсії як В«дитині війниВ» .

Відповідно до ст.99 КАС України, адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється 6-ти місячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня коли особа дізналась або повинна була дізнатись про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Із матеріалів позовної заяви вбачається, що позивачка звернулась до суду із даним позовом 05.05.2011р., що підтверджується датою реєстрації позовної заяви в суді.

Клопотання позивачки про поновлення строку на оскарження до суду дій відповідача за період із 01.01.2006р. по 04 листопада 2010р. включно, вважаю необгрунтованим, поскільки доплата до пенсії є щомісячною разовою виплатою, пенсію позивачка отримує щомісячно, внаслідок чого знала, про порушення своїх прав, але в установлений КАС України строк про захист таких не звернулась, тому підстав для поновлення строку звернення до суду не вбачаю.

Відповідно до ч.1 ст.100 КАС України, адміністративний позов, поданий після закінчення строків установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку.

Відповідно до ст.107 КАС України, питання про наявність підстав для поновлення строку звернення із позовом до адміністративного суду вирішується суддею при відкритті провадження у справі. За відсутності підстав для поновлення строку -позовна заява залишається без розгляду.

Враховуючи вищенаведене, вважаю, що позовні вимоги в частині визнання протиправними дій відповідача щодо не нарахування і виплати підвищення до пенсії та зобовВ»язання відповідача провести нарахування і виплату підвищення до пенсії як В«дитині війниВ» , за період із 01 січня 2006 року по 04 листопада 2010р. включно, слід залишити без розгляду.

В решта частині, адміністративний позов подано у встановлений законом строк, підстав для залишення його без розгляду, повернення позовної заяви або відмови у вікритті провадження у справі, немає.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 105, 106 КАС України і підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до вимог п.2 ч.1 ст.183 - 2 КАС України адміністративна справа підлягає розгляду в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст. ст. 99, 100, 107, 183 - 2 КАС України, -

у х в а л и л а :

позовну заяву ОСОБА_1 в частині позовних вимог про визнання протиправними дій ОСОБА_2 Пенсійного фонду України в Городоцькому районі Львівської області щодо ненарахування щомісячного підвищення до пенсії як В«дитині війниВ»за період із 01 січня 2006р. по 04 листопада 2010р. включно та зобовВ»язання ОСОБА_2 Пенсійного фонду України в Городоцькому районі Львівської області провести перерахунок та виплату щомісячного підвищення до пенсії як В«дитині війниВ»за період 01 січня 2006р. по 04 листопада 2010р. включно - залишити без розгляду.

За решта частиною позовної заяви, відкрити скорочене провадження у справі.

Копію даної ухвали невідкладно направити сторонам.

Відповідачу разом із копією даної ухвали направити також копію позовної заяви з додатками до неї.

РозВ»яснити, що відповідач у десятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали та копії позовної заяви з додатками, може подати суду письмові заперечення проти позову та необхідні документи на їх обгрунтування, або письмову заяву про визнання позову.

РозВ»яснити сторонам, що справа буде розглядатись в порядку скороченого провадження одноособово суддею Городоцького районного суду Львівської області Малаховою -Онуфер А.М., без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

РозВ»яснити сторонам, що справа буде розглянута протягом таких строків : 1) не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову 2) не пізніше 3 днів з дня закінчення 10 -ти денного строку для подання заперечень проти позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача проти позову; 3) не пізніше 5 днів з дня подання відповідачем заперечень проти позову.

ЗобовВ»язати відповідача ОСОБА_2 Пенсійного фонду України в Городоцькому районі Львівської області надати Городоцькому районному суду Львівської області не пізніше 16.05.2011р. довідку про суми (розміри) нарахованих і виплачених підвищень (надбавок) до пенсії як В«дитині війниВ»позивачці за період з 05 листопада 2010р. по 05 травня 2011р. включно.

Ухвала в частині залишення без розгляду частини позовних вимог може бути оскаржена до Львівського апеляційного адмінстративного суду через Городоцький районний суд Львівської області шляхом подання апеляційного скарги протягом 5- ти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя : Малахова-Онуфер А. М.

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення06.05.2011
Оприлюднено24.12.2015
Номер документу54422147
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-261/11

Постанова від 20.01.2011

Адміністративне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Клочко О. В.

Ухвала від 10.08.2017

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Єдаменко С. В.

Ухвала від 03.02.2011

Адміністративне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 23.02.2011

Адміністративне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Попов Г. Г.

Ухвала від 06.05.2011

Адміністративне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 23.11.2015

Адміністративне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Т. В.

Ухвала від 21.01.2011

Адміністративне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 02.02.2011

Адміністративне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 23.01.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гінда Оксана Миколаївна

Постанова від 19.01.2011

Адміністративне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Собко В.М. В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні