Ухвала
від 22.12.2015 по справі 911/2288/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ - 32, вул. С. Петлюри 16тел. 235-24-26


У Х В А Л А

"22" грудня 2015 р. Справа № 911/2288/15

за позовом публічного акціонерного товариства «Банк Камбіо» , м. Київ,

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Сімейний відпочинок» , м. Київ,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні

відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Євросервіс енд Трейд» , м. Васильків

про звернення стягнення на предмет іпотеки

Суддя О.В. Конюх,

представники сторін:

від позивача: ОСОБА_1, уповноважений, довіреність від 12.05.2015р.

від відповідача: ОСОБА_2, уповноважений, довіреність від 16.11.2015р.;

від третьої особи: не з'явились;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

викладені в ухвалі господарського суду від 07.12.2015р. Вказаною ухвалою учасників провадження зобов'язано подати ряд додаткових документів та доказів, необхідних для розгляду справи по суті.

Позивач та відповідач вимоги суду не виконали, витребувані судом документи та докази в повному обсязі не подали.

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився. Як вбачається з поданої копії витягу є Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 26.10.2015р. № 21349210, 02.06.2015р. здійснено державну реєстрацію зміни місцезнаходження ТОВ "Євросервіс енд Трейд" (08600, Київська обл, м. Васильків, вул. Грушевського, буд. 13, офіс 7). 05.10.2015р. здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи ТОВ Євросервіс енд Трейд за рішенням засновників в результаті реорганізації.

Відповідно до ст. ст. 104, 107 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), які мають містити положення про правонаступництво щодо всіх зобов'язань юридичної особи, що припиняється, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами. Примірники передавального акта та розподільчого балансу передаються в орган, який здійснює державну реєстрацію юридичної особи, а також в орган, який здійснює державну реєстрацію юридичної особи - правонаступника. Порушення зазначених положень є підставою для відмови у внесенні до Єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи. Юридична особа - правонаступник, що утворилася внаслідок поділу, несе субсидіарну відповідальність за зобов'язаннями юридичної особи, що припинилася, які згідно з розподільчим балансом перейшли до іншої особи - правонаступника. Якщо юридичних осіб - правонаступників, що утворилися внаслідок поділу, більше двох, таку субсидіарну відповідальність вони несуть солідарно. Якщо правонаступниками юридичної особи є декілька юридичних осіб і точно визначити правонаступника щодо конкретних обов'язків юридичної особи, що припинилася, неможливо, юридичні особи - правонаступники несуть солідарну відповідальність перед кредиторами юридичної особи, що припинилася.

Від позивача до суду надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника позичальника за забезпеченим іпотекою кредитним договором від 24.02.2011р. № 005/1-2011/840 - ТОВ Євросервіс енд Трейд . З метою встановлення правонаступника позивач просить суд витребувати від реєстраційної служби Васильківського МРУЮ копію реєстраційної справи ТОВ Євросервіс енд Трейд та зупинити провадження у справі до встановлення правонаступника третьої особи.

Розглянувши подане клопотання суд задовольняє його частково, та з метою встановлення правонаступника ТОВ Евросервіс енд Трейд витребовує у реєстраційної служби Васильківського МРУЮ копію реєстраційної справи з підписаними та затвердженими в установленому порядку передавальним актом та/або розподільчим балансом.

Разом із тим, клопотання позивача про зупинення провадження у справі задоволенню не підлягає, оскільки згідно пункту 3 частини другої ст. 79 ГПК України господарський суд має право зупинити провадження у справі у разі заміни правонастпником однієї із сторін, а не третьої особи.

Крім того, відповідачем подано зустрічну позовну заяву до відповідача 1 - ПАТ Банк Камбіо та відповідача 2 - ТОВ Євросервіс енд Трейд про визнання недійсними кредитного договору від 24.02.2011р. № 005/1-2011/840 та договору іпотеки від 18.07.2013р.

За таких обставин, в порядку ст. 77 ГПК України розгляд справи належить відкласти у звязку із ненаданням сторонами витребуваних документів та доказів та для вирішення питання про прийняття до розгляду зустрічної позовної заяви.

У зв'язку з тим, що припинення шляхом реоргінізації в обов'язковому порядку передбачає правонаступництво, однак, державним реєстратором при внесенні запису про припинення юридичної особи ТОВ Євросервіс енд Трейд в порушення вимог закону відомості про юридичних осіб - правонаступників до єдиного державного реєстру не внесено, необхідно в порядку ст.ст. 38, 65 ГПК України витребувати у Реєстраційної служби Васильківського МРУЮ копію реєстраційної справи ТОВ Євросервіс енд Трейд для встановлення правонаступника останнього у спірних відносинах.

Беручи наведене вище до уваги, керуючись статтями 38, 65, 77, 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на "18" січня 2015 р. на 12:20.

2. Вдруге зобов'язати позивача подати:

- документальні докази реальної ринкової вартості предмету іпотеки (кожної земельної ділянки окремо) станом на день розгляду справи;

3. Вдруге зобов'язати відповідача подати :

- наявні у відповідача та раніше не подані інші документи та докази, що стосуються предмету спору.

4. Запропонувати відповідачу подати відзив на позов з правовим та документальним обґрунтуванням заперечень;

5. Витребувати у реєстраційної служби Васильківського міськрайонного управління юстиції Київської області копію реєстраційної справи товариства з обмеженою відповідальністю Євросервіс енд Трейд (код 36482698), включаючи копії поданих до реєстраційної служби підписаних та затверджених в установленому порядку передавального акту та/або розподільчого балансу з відомостями про юридичних осіб - правонаступників.

Враховуючи обмежений строк розгляду справи, вказані документи мають бути подані до суду невідкладно до 11.01.2016р.

6. Попередити посадових осіб реєстраційної служби Васильківського міськрайонного управління юстиції Київської області про кримінальну відповідальність, передбачену за невиконання рішень, ухвал, постанов суду, що набрали законної сили, та перешкоджання їх виконанню.

7. Зобов'язати учасників провадження подати свої письмові пояснення, обгрунтувавши їх нормативно і документально.

Викликати в судове засідання повноважних компетентних представників учасників провадження

Копію ухвали направити учасникам провадження та до реєстраційної служби Васильківського міськрайонного управління юстиції Київської області (08600, Київська обл., м. Васильків, вул. Тракторна 1-А).

Суддя О.В. Конюх

Дата ухвалення рішення22.12.2015
Оприлюднено30.12.2015
Номер документу54550608
СудочинствоГосподарське
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —911/2288/15

Ухвала від 12.03.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 02.03.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 09.06.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 01.06.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Постанова від 13.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

Ухвала від 30.11.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

Ухвала від 16.11.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні