Ухвала
від 24.02.2015 по справі 908/651/14
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"24" лютого 2015 р. Справа № 908/651/14

Колегія суддів у складі: головуючого судді Бородіної Л.І., судді Гетьмана Р.А., судді Лакізи В.В.,

при секретарі Катренко І.С.

за участю представників сторін:

від апелянта – не з'явився;

від кредиторів – не з'явились;

ліквідатор боржника – не з'явився;

розглянувши апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві, м.Київ (вх. № 940 З/2)

на ухвалу господарського суду Запорізької області від 30.04.2014р.

у справі № 908/651/14

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Луксор - ЛТД", м. Запоріжжя

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 30.04.2014р. (суддя Юлдашев О.О.) затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута; ліквідовано банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю “Луксор-ЛТД”; припинено провадження у справі; визнано погашеними вимоги, не задоволені за недостатністю майна боржника; зобов'язано ліквідатора у строк до 30.05.2014р. надати до господарського суду письмові докази здачі документації банкрута на збереження та знищення печатки і штампу банкрута; зобов'язано державного реєстратора реєстраційної служби ЗМУЮ та Головне управління статистики у Запорізькій області виключити юридичну особу - банкрута з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Ухвала місцевого господарського суду з посиланням на ст.ст. 45, 46, 83 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі по тексту – Закон про банкрутство) мотивована тим, що враховуючи, що результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення своєї підприємницької діяльності, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Державна податкова інспекція у Печерському районі Головного управління Міндоходів у м.Києві з ухвалою суду першої інстанції не погодилась та звернулась до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Запорізької області від 30.04.2014р. у справі №908/651/14 про затвердження звіту ліквідатора та припинити провадження у справі.

В обґрунтування доводів апеляційної скарги скаржник вказує на те, що у відповідності до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржником не було надано ліквідаційного балансу до податкового органу для перевірки його повноти та достовірності.

Відповідно до п.10 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.05.2011р. N 7 “Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України” у разі коли в апеляційному порядку оскаржуються ухвали зі справ про банкрутство, в яких вирішується питання по суті і які фактично є рішеннями суду (про визнання або відмову у визнанні вимог кредитора, про затвердження плану санації, про затвердження звіту ліквідатора боржника та припинення провадження у справі тощо), до суду апеляційної інстанції надсилаються матеріали справи (в оригіналі), а не їх копії.

Колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду зазначає, що оскаржувана ухвали про затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі є рішенням суду у розумінні статті 82 ГПК України та, відповідно, строки перегляду її у суді апеляційної інстанції визначаються, виходячи з приписів частини 1 статті 102 ГПК України - 2 місяці з дня постановлення ухвали про прийняття апеляційної скарги до провадження, як і для апеляційного перегляду рішень суду.

Враховуючи неявку в судове представників сторін, апелянта та ліквідатора, колегія суддів вважає за неможливе розпочати розгляд апеляційної скарги в даному судовому засіданні та вирішила з метою повного, всебічного об'єктивного розгляду справи відкласти розгляд апеляційної скарги .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 69, 77, 86, 99, 102 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду

УХВАЛИЛА:

1.Відкласти розгляд апеляційної скарги на 07 квітня 2015р. о 10 год.00 хв.

2.Розгляд апеляційної скарги відбудеться у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: м. Харків, проспект Правди, 13, 1-й поверх, в залі судового засідання №105.

3.Зобовязати ліквідатора та кредитора надати відзиви на апеляційну скаргу, документальне та нормативне обґрунтування викладених доводів.

Попередити сторони, що у разі неявки представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями, ненадання витребуваних документів, справа може бути розглянута за наявними в ній документами.

Головуючий суддя Бородіна Л.І.

Суддя Гетьман Р.А.

Суддя Лакіза В.В.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення24.02.2015
Оприлюднено20.01.2016
Номер документу55012843
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/651/14

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Постанова від 17.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Ухвала від 14.01.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 18.11.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні